понедељак, 15. април 2024.

Zoran Šljivić, nakon gangsterskog presretanja vozila u kojem su bila četiri mladića, koje je organizovao sa suprugom Nikolinom Šljivić, kundakom pištolja u glavu udarao Lazara Stanojevića i Nikolu Kujaču koji su, nakon teških povreda, završili u bolnici u Kasindolu


Piše: Slobodan Vasković


Zoran Šljivić, nasilnik i kriminalac, muž Nikoline Šljivić, narodne poslanice DNS-a, teško je povrijedio dva mladića, nakon sačekuše koju su mladim ljudima (godiše 2002.), organizovali on i suoruga u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu.


Šljivić je kundakom od pištolja, kojim ih je udario u glavu, teško povrijedio Lazara Stanojevića i Nikolu Kujaču.


Tvrdi se da je do sačekuše došlo nakon što su mladići zaprijetii da će “baciti bombu”, ali drugi izvori to demantuju, tako da nije jasno, do sada, šta su zaista “dobacili”.


Šta god da su dobacili Nikolini Šljivić, otkud njoj i mužu pravo da djeluju kao gangsterska ekipa i presreću automobile na ulici na način na koji to čine ulične bande.


Trebali su pozvati policiju koja ih svakako štiti i koja će i u ovom slučaju učin iti sve da se cijeli slučaj zataška, u šta nema nikakve dileme.


Međutim, njihov postupak samo svjedoči o tome u kojoj mjeri se oni osjećaju gospodarima u Istočnom Sarajevu, primarno zbog toga što iza njih stoji Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti.


Mediji su objavili da su privedeni Đorđe Ždrale, koji je odležao kaznu za ubistvo, potom Šljivić, Kosta Pandurević, te Dado Bartula, kao i Stanojević i Kujača, te još dva mladića.