субота, 6. април 2024.

"Glamourozne" veze preko Foče

Piše: Slobodan Vasković


Narkodiler Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, nastavlja da razvija poslove sa opijatima i mnogi ga smatraju trenutno jednim od najvećih narkodilera u BiH.


Nešić za distribuciju narkotika, ali i prljavog novca teško zloupotrebljava i funkciju ministra bezbjednosti, što nije uopšte za čuditi, jer je riječ o kriminalcu spremnom na sve.


Ono što Nešić očito ne zna jeste da su sve njegove zločinačke aktvnosti zadokumentovane i pitanje je vremena kada će biti uhapšen i zatvoren.


Ono što Nešić zna jeste da se protiv njega vode istrage i pokušava “potkovati” gdje god može ne bi li zaustavio neumitno - dugogodišnju robiju koja mu slijedi.


Dio dilera sa kojima Nešić radi je u njegovom DNS-u, kombi narkostranci, a njihove fotografije objaviću u narednom periodu. Nigdje mi se ne žuri, za razliku od Nešića kojem svako malo, zbog pritiska i straha od hapšenja, krene “krv na nos”. Ili, pak, skoči pritisak.

Nije veliki problem raskrinkati Nešića: Dovoljno je izvršiti i najpovršniju finansijsku istragu poslova njegove porodične narkomanufakture i lako je doći do desetina miliona KM koje, svakako, nisu od plate, ali, bez sumnje, jesu od prljavog novca.


Tako Nešić na Istočnoj Ilidži gradi još jednu zgradu opljačkanim parama, a do prije par dana nije bilo ni table niti bilo koje druge oznake na kojoj bi pisalo ime investitora.


Može mu se; Još malo.



Uvijek mi je interesantno to Nešićevo “busanje” u prsa, iako je riječ o najobičnijoj kukavici koja se plaši svoje sjene, pa ga prati, najmanje, šest pratilaca i to do zuba naoružanih.


Čega bi se to trebalo da plaši “pošteni” Nešić kada niti sprovodi istrage niti hapsi? 


Obezbjeđenje je posebno pojačao nakon što je počeo da radi sa pripadnicima klana Darka Šarića, iako je i dalje najbliži sa onima koji bespogovorno slušaju Darka Eleza. I sam je jedan od tih.


Biće zaista interesantno čuti kada Nešić bude istražiocima objašnjavao svoje bliske susrete sa osobama koje se terete za najteža krivična djela, čak i likvidacije. I o tome uskoro opširnije.


Tupa, napuhana masa, što jeste Nešić, samo lažno emituje “samouvjerenost”, “hrabrost”, a u njemu je srce zečića koji ne prestaje da drhti od sve većeg broja istraga u čijem je centru.


Ne obuhvataju te istrage samo njega i porodičnu mu narkomanufakturu, već i bliske saradnike, poput Nikoline i Zorana Šljivića, koji su naglo uvećali bogatstvo nakon što su ušli u razne “poslove” sa Nešićem. Posebno one koji idu preko Foče. 


Već sam objavio da je Šljivićeva, koja za sebe tvrdi da je istinski Glamour Režima Milorada Dodika, otvorila salon “Glamour”, površine 300 m2, vrijedan oko pola miliona KM.


Osim toga, otvorila je i glamour Bar svježih sokova “Sokić” (kako slatko, a i Glamourozno), te kupila još jedan stan.




I to od čuvenog “biznismena” Gordana Pavlovića Gocija. U zgradi još poznatijeg narkobiznismena Aleksandra Mičića, poznatog i kao Aco Makedonac, dvostruki ubica u pokušaju.


Stan je 90 m2, a plaćen je 200.000 KM.


Odmah do Makednočeve je i Nešićeva zgrada, ranije izgrađena, u kojoj Šljivićeuova ima stan vrijedan, takođe, 200.000 KM.

Što su ti veze preko Foče. (nastaviće se)