петак, 26. април 2024.

"Crna Kravata 2": Sud BiH još nije dobio žalbu Tužilaštva BiH; Navijač; Glamour u Tri Slike; Kontrolor Koverti

piše: Slobodan Vasković


"Crna Kravata 2"

Nakon izvršenog uvida u CMS, utvrđeno je da Sud BiH u ovom trenutku još uvijek nije zaprimio žalbu na citiranu odluku. Kada i ako Sud BiH zaprimi žalbu Tužilaštva BiH, vanraspravno vijeće Suda BiH će odlučivati u skladu sa rokovima propisanim Zakonom o krivičnom postupku BiH, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, odgovoreno mi je iz Suda BiH.


Upit je glasio: 


Poštovani, 

nadležni Tužilac u predmetu, koji je nazvan “Crna Kravata 2” i u kojem je odlukom sudije Tatjane Kosovac za tri lica određen pritvor, za deset njih mjere zabrane, dok ih je deset pušteno na slobodu, najavio je žalbu.

Molim Vas da mi kada će nadležno Sudsko vijeće odlučiti o žalbi tužioca.


Ok, žalba još nije stigla, ali stići će, tako je bar najavljeno iz Tužilaštva BiH.


Sada dolazimo do pitanja svih pitanja: Ukoliko Žalbeno vijeće odluči drugačije od sudinice Tatjane Kosovac, šta će učiniti Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a?


Da li će i Žalbeno vijeće proglasiti pripadnicima pravosudnopolicijske mafije, uz “tvrdnju” “Šta Memija zna šta je 320.000 evra od narkotika” ili će, pak za pripadništvo pravosudnopolicijskoj mafiji optužiti sudinicu Kosovac, jer ga je svojim odlukama sa ročišta u pritvoru dovela u zabludu?!


Biće vrlo interesantna Konakovićeva reakcija za kojeg sve više stičem utisak da MORA da brani Memiju; Iz “razumljivih” razloga.


"Navijač"

Aleksandar Mičić, poznatiji kao Aco Makedonac, dvostruki ubica u pokušaju, narkodiler i perač narkonovca, poznati je i “navijač”.


Mnogi misle da navija za “Slaviju”, što je greška, pa da navija za “Želju” ili “Sarajevo”, što je opet pogrešno, jer je Aco Makedonac “Veležovac”.


Zaista je prava rijetkost da neko sa područja Istočnog Sarajeva navija za FK “Velež”; rekao bih čak da je to i raritet, ali Aco Makedonac ima itekako razloga za to.


Jedan od njegovih “poslovnih partnera” je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK “Velež”.


O njihovim poslovima ću uskoro pisati opširnije, a do tada navijači FK “Velež” trebaju pripaziti da Aco Makedonac ne počne prati novac tako što će krenuti sa gradnjom stambeno-poslovnog objekta na nekom od pomoćnih stadiona ovog kluba.


U igri su i neki “klubovi” iz Kiseljaka, ali i o tome uskoro opširnije.


Glamour u tri slike

Sada slijedi Glamourozna mafijašica Nikolina Šljivić, narodna poslanica i bliska prijateljica Nenada Nešića, koja je nedavno organizovala premlaćivanje nekoliko mladića.



Glamouroznu prikazujem u Tri Slike, bez ikakvog rama, jer takva “inteligencija”, kakva je njena ne trpi nikakva ograničenja. Sami prosudite da li je tako.


Naravno, ona, kao i njen muž nasilnik Zoran Šljivić, koji voli da tuče mladiće kundakom pištolja, i dalje su na Fočanskom putu.


Ali, doći će i tu “Crn Kravata” na svoje.


Kontrolor platnih koverti

 

Za kraj ovih kratkih priča ostavio sam Miru Đukića, potpuno nepozznatog javnosti, ali on je “presjek” Sektaša “srednje klase” koji odanost SNSD-u pokazuje nasilništvom nad podređenima, podaništvom nadređenima i pljačkom firme u kojoj radi, a riječ je o Elektrodistribuciji” Pale.


Miro Đukić, kontrolor koverti

Osim što verbalno, a ako mu se ukaže prilika, i fizički zlostavlja radnike, Đukić sve one koji mu nisu “na liniji pljačke” prijavljuje i to “anonimno”.


Sve to čini kako bi spriječio da se bilo ko usudi da vidi kako svoje privatne poslove obavlja službenim autima i kamionima “Elektrodistribucije”.


Uz to, krade materijal iz firme, koji preprodaje i na tim “prekovremenim” poslovima stekao je popriličan imetak.


Đukić je zaista specifična bitanga: Čak otvara koverte sa platnim listama radnika kako bi saznao ko je dobio stimulaciju, a ko ne; Ukoliko neko iz njegove ekipe nije stimulisan, onda Đukić juriša na one koji su zaslužili svojim radom bonuse.


Ostatak radnog vremena provodi po kafanama i drugim bircuzima.


Pitnje je zašto pišem o Đukiću: Pa možda bude unaprijeđen u Kontrolora Koverti i napreduje preko noći. Zna s i kojih,.