понедељак, 15. април 2024.

Pretreseni stanovi Zorana i Nikoline Šljivić, gangsterskog para bliskog Nenadu Nešiću; Šljivićeva je poslanica Nešićevog DNS-a

Policija pred zgradom u kojoj žive Šljivići (krajnja lijevo)


Piše: Slobodan Vasković


Inspektori PU Istočno Sarajevo su, kako tvrde moji izvori, u večernjim časovima pretresli dva stana Zorana Šljivića i njegove supruge Nikoline Šljivić, narodne poslanice DNS-a, čiji je predsjednik Nenad Narko Nešić.


Pretresi stanova izvršeni su kako bi se pronašao pištolj kojim je Šljivić udarao u glavu i teško povrijedio dva mladića Lazara Stanojevića i Nikolu Kujaču.

Izvori takođe saopštavaju da je saslušana i Nikolina Šljivić.


Napad na mladiće desio se, 14.04., oko 21.30, u Spasovdanskoj ulici, kod kafea “Moskva”, kada je Šljivićeva prepriječila svojim automobilom “Audi Q7”, put vozilu mladića, nakon čega su se oni zaustavili. Šljivićeva je akciju “presretanja” uradila zajedno sa svojim mužem Zoranom Šljivićem, koji je svojim vozilom “Golf R8”, zagradio automobil mladića, nakon čega je počeo fizički obračun sa njima.



Razlog za obračun sa mladićima i njihovo surovo pebijanje drškom pištolja bio je, kako se tvrdi njihova verbalna prijetnja da će “baciti bombu”. Tako tvrde jedni, dok drugi navode da takve prijetnje nije bilo. 


Šta god da su mladići učinili, trebalo je obavijestiti policiju, a ne lično provoditi nasilje nad njima kao što su učinili Zoran Šljivić, uz pomoć svoje supruge Nikoline i još nekolicine osoba koje se terete da su im pomogli.


Međutim, Šljivići, koji su izuzetno bliski sa Nešićem i imaju brojne zajedničke poslove sa njim, mahom nelegalne, pripadnici su Dodikove kvazielite, horde nasilnika i kriminalaca, koji smatraju da su iznad zakona, pa su zakon uzeli u svoje ruke.


Tome je uveliko doprinijela i činjenica da je ta grupa, sa Nešićem na čelu, uvijek bila zaštićena od vrha Policijske uprave Istočno Sarajevo, na čijem čelu je Branimir Šehovac. Štiti ih i njegov zamjenik Igor Kušić.


Sve bi bilo zataškano i ovaj put da su uspjeli da spriječe objavljivanje fotografija na kojima se vidi presretanje vozilima, kao u obračunima uličnih bandi, ali i krvavi Stanojević. 


Ovaj događaj izazvao je ogromnu uznemirenost u Istočnom Sarajevu, građani su ogorčeni, pa sada policija pokušava da navodnim efikasnim radom primiri situaciju od dalje eskalacije.

Mediji su objavili da su privedeni Đorđe Ždrale, koji je odležao kaznu za ubistvo, potom Šljivić, Kosta Pandurević, te Dado Bartula, kao i Stanojević i Kujača, te još dva mladića.


Prema poslednjim informacijama, Šljivić, Ždrale i pandurević su privedeni u Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.