субота, 27. април 2024.

Nije Simbioza, već Kanibalizam


Piše: Slobodan Vasković


1.

Fotografija Draška Stanivukovića nastala je na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS, 19.11.2018. godine, kada je najavio borbu za ukidanje “bijelog hljeba”, odnosno bitku za ukidanje prava na nadoknadu poslanicima parlamenta RS, nakon što im istekne mandat.


 “Boriću da se bijeli hljeb ukine, jer se taj novac može iskoristiti u neke druge svrhe za pomoć narodu”, rekao je tada Stanivuković, novoizabrani narodni poslanik.


2.

Bilo je mnogo onih koji su mu povjerovali, još više onih koji su dvije godine kasnije, na lokalnim izborima, glasali protiv SNSD-a, što je omogućilo Stanivukoviću da pobijedi Igora Radojičića.


3.

Međutim, ispostavilo se nakon tri i po godine mandata na poziciji Gradonačelnika da se Stanivuković sve vrijeme bori za ukidanje bilo kakvog hljeba, ali građanima Banjaluke i cijele Republike Srpske.


4.

Nije jedini problem po njega što se svrstao u redove Sekte Milorada Dodika, već što je sa njegovim tajkunima poharao Banjaluku gore nego ijedan njegov prethodnik koji je dolazio iz redova SNSD-a. A harali su svi, ali niko tako temeljno kao Stanivuković. I njegovi saradnici koji, kao i on, nemaju nikakvo obrazovanje, još manje bilo kakva konrektna znanja, sem želje da se “zadave hljebom” koliko otimaju.


5.

Ne možeš pojesti dva ručka, stara je izreka, ali Stanivukovićevi kanibali i ne jedu ručkove, već sadašnjost i budućnost građana BiH.


Sve pod pokroviteljstvom Dodika i njegovog sina Igora Dodika.


6.

Pokrovitelji Stanivukovića, i on sa njima, doveli su Banjaluku u najgore stanje od njenog postanka, jer gradom haraju teški kriminalci, koji se lažno predstavljaju kao privrednici, potom narkokarteli, građevinska mafija, uvezana sa njima i drugi zlikovci bez truna empatije spremni gaziti preko leševa samo da bi se dokopali novca.


7.

Gdje god da samo zagrebete, naći ćete te bahate skorojeviće, nenajedene svinje, spremne da otmu i zadnji zalogaj svakome ko im se pokuša usprotiviti. 


8.

Koliko god oteli, malo im je.


9.

Nije samo Stanivuković copy paste Dodika, već su i njegovi najbliži saradnici copy paste Dodikovih sjecikesa, bezočnih kriminalaca, gigantskih pijavica koje su ispile sva bogatstva naroda, a sada bi da mu popiju i krv, ne bi li ga nestalo sa tih prostora.


10.

Nazvati ih makijavelistima bilo bi pohvalno po njih; To su najbezobzirniji ljudožderi, spremni pojesti svakoga tako što će mu, pritiscima, ucjenama, lažima, nasilništvom, uništiti život.


11.

Ko je otišao, odlično zna o čemu pišem.


Fotografija Stanivukovića sa hljebom u ruci, šest godina nakon što je nastala, je groteskna; To je slika nastranosti i zla, MR propasti Grada kao posljedice svjesnog rada na njegovom uništenju.


12.

Stanivuković je na poziciju gradonačelnika došao kao “kukavičije jaje”, ubačeno u gnijezdo opozicije koja ga je kandidovala, vjerujući da je iskren, iako je riječ o patološkom lažovu, jednom od najuspješnijih u Dodikovj školi laži.


13.

Vrijeme je već da se odbaci riječ simbioza kao pojam koji oslikava vezu između Stanivukovića i Dodika&Dodika.


14.

Riječ je o Kanibalizmu, u kojem Opaki Predatori Stanivuković&Dodik&Dodik ne prezaju ni od kakvog zla kako bi zaštitli oteto. I nastavili svoj Kanibalski pir.