среда, 3. април 2024.

Black Listed Man odlučio da se “Crne liste” SAD-a ne pominju, jer pokazuju svu njegovu nemoć i političku patuljatost

Piše: Slobodan Vasković


Prvo su Milorad Dodik i njegova kamarila ismijavali sankcije SAD-a i stavljanje na “Crne liste” te države.


Kada su sankcije počele djelovati, jer se ne odnose samo na teritoriju SAD-a, već cijelog Zapada, ali i na teritoriju BiH i njenog entiteta Republika Srpska, Dodik&Režim su počeli sve kiselije da se smješkaju.


Nakon što su sankcije SAD-a zatvorile njihove račune u bankama u Republici Srpskoj, pokazujući moć Amerike i nemoć Dodika&Zlikovaca, onda su počeli da jauču i pozivaju se na ljudska prava; ista ona koju su u prethodnih 18 godina vladavine u kontinuitetu oduzimali građanima Republike Srpske, upravo Dodik i njegova kleptokratskoklijentelistička elita.


Budući da su sankcije teško uzdrmale i ono malo preostalo od privrede RS, žalopojke iz Režima postale su sve glasnije, a Zora Vidović, ministarka finansija, sve manje trezvena, da ne kažem trijezna.


Kada je jauk zbog sankcija krenuo ka nebesima, shvatili su da im, Dodiku&Kolonijalnoj Upravi, donosi veliku “reputacionu” štetu, pokazuje ih slabim, nejakim, nemoćnim, nesposobnim da u sopstveom dvorištu, u bilo kojoj domaćoj banci, otvore račun.


Onda je Dodik naložio da se prestane sa jaukanjem i odlučio se za novi koncept - ignorisanje sankcija. Prva stradalnica njegove odluke je Sanja Vulić koja je saopštila da će šest poslanika SNSD-a dati po 1.000 KM Željki Cvijanović, kako ne bi dozvolili da srpski član Predsjedništva bude bez plate.


“Nema teoretske šanse!” istakla je Vulićeva, bezobzirno, maliciozno i, vjerujem čvrsto, vrlo namjerno ponižavajući Cvijanovićevu.


Nakon toga se Dodik obrušio na Vulićevu, na “X” platformi, konstatujući da je “izjava Sanje Vulić bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji o tome žele da spekulišu”.


Zaboravio je reći da je Sanja Vulić nešto najbespotrebnije na političkoj sceni BiH, ali nije to toliko ni bitno.


Činjenica je da Dodik&KleptoKratskoKlijentelističkoKolonijalna mreža, koja ga podržava, nema nikakav odgovor na sankcije SAD-a koje sve teže pritišću Republiku Srpsku. 


Dodik i njegovi poltroni koji su na listama su nebitni, ali, upravo zbog njih, sankcije razbijaju dio po dio privrede RS i njen ekonomski prostor sve više uništavaju.


Nebitno je da li će Dodik&Bagra da se smiju sankcijama SAD-a, jauču zbog njih, ignorišu ih; Bitno je da će se sankcije nastaviti, da će “Crne liste” dodatno da se popunjavaju, da će privreda i ekonomija RS da nestaje pod njima.


Najefikasniji način da to Dodik, Black Listed Man, kao i njegovi Crni Saradnici zaustave je  dobrovoljno odu sa vlasti koju su uzurpirali teškom izbornom krađom, kako bi narod konačno mogao da udahne; Ne zbog listi, već činjenice da su Dodik&Mafia u potpunosti zagadili sve čega su se dotakli.