уторак, 31. октобар 2017.

Uskoro nova hapšenja pripadnika Zemljišne mafije: Na redu Komljenović, Babić, Radulj… i na kraju Budo Stanković

piše: Slobodan Vasković

Miloš Komljenović, sada već bivši direktor RUGIP-a, trebao bi da bude uhapšen i završi u pritvoru kao i njemu donedavno potčinjeni Aleksandar Deurić i Dagan Grulović, visoki funkcioenri Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS.

Komljenović je, kao i Deurić i Grulović, jedan od ključnih funkcionera Zemljišne mafije, koja je harala najviše Banjalukom, ali i ostalim dijelovima Republike Srpske.

Osim Komljenovića, Lista za hapšenje pripadnika Zemljišne mafije bila bi nepotpuna bez Ćane Babić, pomoćnika direktora RUGIP-a.

Palice
Babićeva je, u martu ove godine, pretučena bejzbol palicama, jer čak ni ona nije smjela da izvrši neke od zahtjeva vrha Zemljišne mafije, na kojem je sjedio Budo Stanković, banjalučki tajkun, blizak prijatelj i kum Milorada Dodika.

Dok je bila na bolovanju, hitno je “završeno” pet predmeta po nalogu vrha Zemljišne mafije, o čemu sam već pisao.

Stanković je, trenutno, u poluigelali - krije se po Banjaluci.

U aprilu ove godine došlo je do sukoba između Dodika i Stankovića u restoranu “Kej”, koji je vlasništvo potonjeg.

Stanković je, tokom rasprave, počeo da viče na Dodika, nakon čega ga je lider SNSD-a snažno ošamario. 

Stankovićev blizak srodnik pokušao je da nasrne na Dodika, ali je reagovalo njegovo obezbjeđenje i pretuklo ga.

Od tada Dodik i Stanković gotovo da i ne komuniciraju, a pritvaranje Mirka Stojčinovića, takođe funkcionera Zemljišne mafije, ukazivalo je da je Dodik, koji je više od deceniju stajao iza Stankovića, odlučio da se definitvno obračuna sa mafijašem iz sopstvenih redova.

Stojčinović je uhapšen početkom jula ove godine, bio je u pritvoru više od dva mjeseca. Protiv njega je, početkom oktobra, podignuta optužnica, zbog toga što je Grad Banjaluku, kao zamjenik Republičkog pravobranioca, oštetio za cca 7,5 miliona KM, u predmetima “Naš dom” i “Građa”, o čemu sam detaljno izvijestio. 

Optužnica je podignuta i protiv Borisa Jeličića, pomoćnika Republičkog pravobranioca.

Radulj
Stanković je na vrhu “Lanca ishrane” Zemljišne mafije i svi policijski i tužilački putevi morali bi da vode ka njemu; Do njega treba “svratiti” i u “krčme” gdje boravi Slobodan Radulj, bivši Republički pravobranilac, sada multimilioner.

Bez Radulja i njegovih pomoćnika nije mogao da se izvrši najveći dio velikih pljačkaških pohoda na vrijedno zemljište, koje je bilo u vlasništvu gradova i opština RS, a raskrčmljeno je među tajkunima. Koji su stekli milione na državnom zemljištu. 

Godinama sam se bavio otimačinom zemljišta "Poljoprivredne škole", pa danas ponovo objavljujem film "Kum 1", rađen za serijal "Afera"/TV Žurnal, 22.04.2014. godine. U filmu su navedena imena brojnih visokih funkcionera koji su, po nalogu Bude Stankovića, učestvovali u toj velikoj kriminalnoj akciji.