четвртак, 26. октобар 2017.

Prijedor: SNSD priprema "atomski" udar na DNS

piše: Slobodan Vasković

SNSD priprema veliki udar na DNS u Prijedoru, koji bi trebalo da stranku Marka Pavića, nakon decenijske vladavine ovim gradom, pošalje u opoziciju.

Prema izvorima bliskim vrhu SNSD-a, iduće sedmice bi čak četvorica odbornika DNS-a trebalo da napuste tu stranku i pređu ili u SNSD ili neku od manjih, kombi, partija, formiranih u poslednje dvije godine.

Uz njih, dogovoren je, kako tvrde isti sagovornici i prelazak jednog opozicionog odbornika u Skupštini Grada u redove stranaka okupljenih oko SNSD-a.

To je ukupno pet novih odbornika koji bi se stavili na raspolaganje SNSD-u, što bi toj stranci, kako se tvrdi, omogućilo da napravi većinu u Skupštini Grada i pošalje DNS u opoziciju.

Prelazak odbornika je, kako saznajem, "učvršćen" ugovorima o unosnim poslovima, primarno sa lijekovima.

Pavić zna da Dodik priprema udar na njega i čini sve da zadrži skupštinsku većinu i DNS na vlasti u Prijedoru; U toku je prava bitka i vrlo je neizvjesno kako će se stvari odvijati tokom iduće sedmice; Ukoliko se Pavić ne odbrani u Prijedoru od ataka SNSD-a, biće to zaista težak udarac za DNS, koji bi bio poražen u sopstvenoj tvrđavi.

DNS trenutno ima deset odbornika u Skupštini Grada, a SNSD osam.

Prijedorski udar SNSD-a na DNS sastavni je dio sukoba ove dvije stranke, što bukti otkako poslanici Marka Pavića nisu podržali prodaju rudnika Ljubija.

Nakon tog javnog poraza, Dodik je odlučio da se obračuna sa Pavićem i čini sve da DNS oslabi do mjere da SNSD-u ne bude potreban za vršenje vlasti na bilo kom nivou.