субота, 28. октобар 2017.

Fizički obračuni u DNS-u

piše: Slobodan Vasković

Marko Pavić, lider DNS-a, sve teže kontroliše tu partiju, u kojoj su međusobna trvenja kulminirala do fizičkih obračuna.

Prije nekoliko dana Goran Marjanović Mućak, vlasnik firme “Niskogradnja Marjanović”, fizički je nasrnuo na Milenka Đakovića, gradonačelnika Prijedora u jednom ugostiteljskom objektu.

Tom prilikom Mućak je nekoliko puta udario Đakovića, koji se nije branio.

Razlog napada je namjera gradonačelnika Prijedora da spusti nabavnu cijenu biomase za tamošnju toplanu, koju isporučuje Mućak. Marjanoviću se nije dopalo što će ostati bez ekstra profita i slučaj je pokušao riješiti šakama.

Mućak je blizak Paviću što je Đakovića gurnulo “u naručje” Nedeljka Čubrilovića, potpredsjednika DNS-a, koji intenzivno radi na urušavanju Pavića.

Čubrilović to čini u sadejstvu sa Miloradom Dodikom.

Ranije sam objavio da čak četiri odbornika DNS-a (plus jedan iz stranaka SzP-a) iduće sedmice namjeravaju napustiti tu stranku i preći u jednu od kombi partija, koje kontroliše SNSD. Pavić pokušava svim sredstvima spriječiti osipanje stranke, ali mu to slabo polazi za rukom.


Situacija u DNS-u će se i dalje komplikovati, jer se nalaze pod snažnim pritiskom SNSD-a, koji nema namjeru popustiti u akciji rastakanja DNS-a i izbacivanja Pavićeve stranke iz svih izbornih kombinacija, ali i iz koalicije. 

SNSD, za početak, namjerava DNS poslati u opoziciju u njihovoj dosadašnjoj tvrđavi Prijedoru!