четвртак, 12. октобар 2017.

Savez za promjene ne pristaje na Dodikove najnovije manipulacije

piše: Slobodan Vasković

Niko od predstavnika stranaka Saveza za promjene neće se odazvati na poziv Milorada Dodika niti će doći na sastanak, na kojem bi se 14. oktobra u Banjaluci trebalo razgovarati o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Dodik je lično telefonom pozivao sve predsjednike stranaka Saveza za promjene da u subotu dođu u Palatu predsjednika, ali su ga oni listom odbili.

„Dodik je u razgovorima sa liderima opozicije bio poprilično mek, a na njihove opaske da ne žele da budu dio njegovih političkih manipulacija, kao i da ne vodi konzistentnu politiku kada je riječ o pravosudnim institucijama BiH, ali i u vezi sa drugim pitanjima, odgovorio je da je to bilo u pošlosti i da je sada potrebno da se postigne svesrpsko jedinstvo. Niko od njih nije nasjeo na takvu Dodikovu priču“, rekao je moj izvor iz Saveza za promjene.

Dodik je najavio da će u subotu, 14. oktobra, na sastanak pozvati srpske poslanike u parlamentu BiH, poslanike u Narodnoj skupštini RS, kao i predstavnike Boračke organizacije i drugih udrženja na razgovor o Tužilštvu i Sudu BiH.

On je rekao da je nedopustiva oslobadjajuća presuda Suda BiH Naseru Oriću i da se preko ovakvog rada Suda i Tužilaštva BiH ne može preći, ocjenjujući da se svi u RS moraju okupiti u vezi sa ovim pitanjem.

Dodik je juče ponovo pozvao sve srpske kadrove koje rade u Sudu i Tužilaštvu BiH da napuste te institucije.