петак, 13. октобар 2017.

Lažni Posejdon Đurađ Ivić, SNSD-ov partijski aparatčik, iz obijesti, neznanja, nasilnosti, bahatosti, bezobrazluka i drskosti, ukinuo vodu Potkozarju

piše: Slobodan Vasković i saradnici

Problemi sa nestašicom vode u Potkozarju su na vrhuncu: Sva sela u visinskim zonama su ostala bez vode, jer je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Potkozarje Đurađ Ivić, zajedno sa još nekoliko lica, obio šahtove u kojima se regulište puštanje vode za nekoliko stotina kuća na tom rejonu. 

Da se radi o provali šahtova potvrdilo je nekoliko mještana, od kojih su neki dali i zvanične izjave za pojedine medije, a spremni su izjavu o tome dati i policiji. Mještani kažu da im je Đurađ Ivić lično rekao da je obio šahtove, pustio vodu i time se pohvalio.

Voda je, u određenom momentu, došla na najviše tačke; To je trajalo, dok se nije ispraznio sav sistem. Poslije toga je nastala opšta havarija.


Kada je Đurađ Ivić vidio šta je uradio i kakva je havarija nastala, sve je prijavio banjalučkom Vododvodu kao kvar; Međutim, taj kvar je on svjesno napravio. I ono što ekipe Vodovoda danima pokušavaju da poprave na terenu nije klasičan kvar, već problem koji je nastao zbog nestručnosti jednog, pri tom, neovlaštenog lica. Problem ne mogu da riješe, a hiljade su bez vode!

Đurađ Ivić je za pojedine medije rekao da se radi o besmislicma. Tvrdi da je zajedno sa radnicima Vodovoda otvorio šahtove. Tu priču, ipak, nisu potvrdili u Vodovodu. 

Direktor Branka Trninić je rekla da to nije tačno, već da su radnici Vodovoda postupili po prijavi da se radi o kvaru i da su tek tada izašli na teren.

Sela koja se nalaze u Potkozarju, a zavise od izvora Sigovac (Karalići, Centar, Pezić Polje, Milakovići, Dobraši), godinama su bili izloženi redukcijama.

Lice koje je bilo  zaduženo da održava sistem, povremeno je, po ustaljenom redu, puštalo vodu svima u mjeri u kojoj je vode bilo.

Mjesna zajednica Potkozarje nema nikakve nadležnosti kada je snadbijevanje vodom u ovom selu u pitanju. Nadležnost je, do prije nekoliko dana, imao Centar za razvoj i unapređenje sela, ali je to sada nadležnost banjalučkog Vodovoda.

U Centru za razvoj sela ne biraju loše riječi kada je u pitanju Đurađ Ivić. Prema mojim saznanjima direkor Centra Draško Ilić mu je zabranio da ga zove na telefon.

Đurađ Ivić, predsjednik Savjeta MZ Potkozarje, je član SNSD-a, a  8.10 o.g. izabran je i za člana Gradskog odbora SNSD-a. Ivić se, prema tvrdnjama mještana, po selima predstavlja kao radnik Vodovoda. Mještanima obećava cisterne sa vodom, ali i posao onim ljudima koji mu pokažu vodovodnu mrežu.

Pojedincima (uglavnom neupućenim mještanima) plasira priču kako je dobar sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, koji će, kako tvrdi, pomoći u rješavanju problema sa vodom. Kao podršku navodi i imena drugih lica iz vlasti. Pojedince sam kontaktirao i oni tvrde da mu ne pružaju nikakvu podršku.


Inače, na fb profilu redovno postavlja slike sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, ali i drugim članovima SNSD-a, kako bi dokazao bliskost, premda to ne znači ama baš ništa.


Članovi Socijalističke partije i DNS-a, koji djeluju u Potkozarju, su, kako saznajem, nezadovoljni radom i ponašanjem SNSD-ovog Đurađa Ivanića. 

Prema tvrdnjama mojih sagovornika priprema se peticija za smjenu Ivića. 

Pojedini članovi SNSD-a iz Potkozarja su zbog, kako kažu, bahatog ponašanja i samovolje Đurađa Ivića vratili članske karte stranke.

Taj broj bi mogao svakim danom biti veći. Velika većina mještana  bila je zadovoljna radom dosadašnjeg rukovaoca mjesnog vodovoda Sigovac.

Radoslav Milaković, koji je radio na održavanju tog vodovoda, trpi ogromne pritiske od strane mještana koji, obmanuti Ivićevim lažima, vjeruju da je on odgovoran za sva dešavanja.

Gradonačelnik Radojičić trebao bi pod hitno sprovesti istragu u vezi sa ovim dešavanjima i nikako ne štititi svog partijskog druga Ivića, ne samo zbog toga što zloupotrebljava njegovo ime, već zato što je načinio nemjereljivu štetu u Potkozarju i stanovnike tog dijela doveo u situaciju da im je voda postala samo san.

Sve izvan toga značilo bi da i najniži nivoi SNSD-a mogu odlučivati o životi i smrti rejona, ukidajući vodu građanima kako im se prohtije.