петак, 27. октобар 2017.

Smrtonosno Strujno Kolo Vanje Bajića, korisnog idiota SNSD-a

piše: Slobodan Vasković

Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, koji je javno priznao da ta stranka stoji iza pokušaja sajber likvidacija neistomišljenika (likvidacije mu nisu strane), učinio je sve da prikrije sopstvenu odgovornost za nekoliko tragičnih slučajeva povređivanja radnika “Elektrodistribucije” Novi Grad, gdje je rukovodilac. Od kojih jedna ima srtni ishod.

Za vrijeme njegovog mandata desilo se nekoliko teških incidenata prilikom izvođenja elektroradova, a jedan od njih završio je tragično - posledica je bila smrt jednog radnika. Druge nesreće nisu bile životno kobne po stradale, ali su radnici zadobili teške povrede, koje su dovele do trajnog invaliditeta.

Bajić, koji umišlja da je cinik, iako je najobičnija režimska krpetina, poslušnik i neinteligenta, maliciozna Gluperda, učinio je sve da se pomenuti slučajevi prikriju od javnosti, posebno njegova odgovornost za ta dešavanja i tragične posledice. A njegova odgovornost je nesporna, jer rukovodi “Elektrodistribucijom”.

Niko od nadležnih, pa ni sam Bajić, nije odgovarao za pomenute tragične događaje, a vijesti o njima gotovo da i nije bilo u medijima.

Prvi slučaj, sa smrtnom posledicom, desio se 2010. godine kada je od strujnog udara stradao mladi dvadesetogodišnji radnik “Elektrodistribucije” Stojan Oljača.

Gubitak jednog mladog života direktna je posledica nestručnog rukovođenja na mjestu izvršenja elektroradova, a čitav događaj je sakriven od javnosti. 

Porodici su, za ćutanje, dali određene privilegije, samo da bi izbjegli tužbu protiv “Elektrodistribucije”.

Dragi, mudri Vanja nije o ovom smrtnom dogašaju ništa tvitnuo!

Zavukao se pod kamen ispod kojeg je, na nesreću ovog naroda, izgmizao.

Ni smrtni ishod nije odgovorne u Novom Gradu, među kojima je i Bajić, naveo da preduzmu najrigoroznije mjere zaštite radnika.

Bilo je pitanje trenutka kada će nova nesreća da pogodi nekog od radnika “Elektrodistribucije”: Desilo se to 08.09.2017. godine, kada su na izvođenju elektroradova u naselju Rudice od strujnog udara teško povrijeđena dva radnika “Elektrodistribucije” - Bogdan Žujić i Mladen Bilić, kao i radnik “Željeznica RS” Miroslav Bjelajac.

Bjelajac je stradao pokušavajući pružiti pomoć teško povrijeđenim Žujiću i Biliću; Tom prilikom i on je upao u strujno kolo.

Prema mojim saznanjima, pomenuti radovi su izvođeni u privatnoj režiji, u blizini željezničke pruge koja povezuje Novi Grad i Bihać, i nisu, po protokolu, prijavljeni “Željeznicama RS”; “Željeznice” bi, u tom slučaju, bile dužne da isključe napajanje strujnog dalekovoda duž pruge. 

Kako se to nije desilo, radnici su, prilikom izvođenja radova, dodirnuli takozvano strujno kolo i zadobili teške opekotine i povrede. 

Nesrećni željezničar, pokušavajući da pomogne stradalim, i sam je teško  povrijeđen od strujnog udara.

I ovaj slučaj se pokušava prikriti od javnosti, kako bi se nadležni, samim tim i odgovorni, među kojima je i Bajić, spasili od posledica, a one su teško krivično djelo ugrožavanja života.

Sve rečeno direktna je posledica prekomjernog zapošljava stranačkih aktivista u “Elektrodistribuciji” Novi Grad, koji su nestručni za poslove kojim se bave. 

Pitanje je koliko još ljudi treba da strada smrtno ili završi sa teškim opekotinama i povredama da bi Vanja Bajić konačno, kao direktni rukovodilac i nalogodavac radova, odgovarao za ova teška djela sa smrtnim posledicama i teškim povredama?!


Sam Bajić javno, svojim istupima, svjedoči da je beskrupulozna ništarija što podržava nasilje; Vrijeme je da mu se stane u kraj i zaštite životi radnika u firmi koju vodi; jedini način za to jeste da se procesuira i ponese odgovornost za navedene tragične događaje!