четвртак, 26. октобар 2017.

Rubeži pomogli u pljački, pa tražili naplatu za kriminalne radnje koje su sproveli

piše: Slobodan Vasković

O pravnom-ekspertskom timu Rubež&Rubež/Sonja&Vasilije jasović&Nenad iz Zvornika napisao sam niz tekstova, ali kako vrijeme prolazi i dotiče dokumentacija, shvatam da su njihovi radovi, rani kao i skorašnji, neiscrpna inspiracija za ozbiljan krimi roman. U kojem su svi junaci i sve zločinačke radnje stvarne, istinite i mnogo puta ponovljene. 
Visina ličnog bogatstva familije Rubež, stečena na štetu “Birača”, “Alumine”, “Energolinije” i drugih zvorničkih firmi, je ogromna. 

Broj nekretnina sa kojima raspolažu Rubeži je poveći, a dominira preskupi poslovni prostor u centru Beograda, u ul. Kneza Miloša 44, luksuzno opremnjen i namješten.

Ima tu i drugih nekretnina o kojima ću uskoro pisati, sa namjerom da pomognem tužilaštvu u identifikovanju imovine koja može/mora da bude predmet finansijske istrage i oduzimanja, jer je nelegalno stečena; Samo oduzimanje imovine jeste, uz presuđivanje na duge zatvorske kazne, jedini ozbiljan vid borbe protiv organizovanog i privrednog kriminala.

Drskost bez granica
Ono što treba posebno istaći jeste da je stepen drskosti Sonje Rubež (koja se predstavlja i kao Vasilije jasović, sa naglaskom na malo “j”) i njenog  supruga (advokata) Nenada Rubeža, prilikom sticanja ličnog kapitala izuzetno visok. Do otvorenog bezobrazluka. 

U ovom tekstu iznosim nove detalje koji nedvosmisleno govore o nezakonitim radnjama advokata Nenada Rubeža, te o pokušaju nove obmane i pokušaju naplate za nezakonite radnje što ih je počinio. 

Nenad Rubež je, prije otvaranja stečaja nad FG “Birač”, sve do 2009. godine, u ime firmi ,,E-Way llc'' Wilmington, ,,Balkan Invest'' (Litvanija), “Kauno Tiekimas Filialas”, “Ukio banka” (Litvanija), koje su odreda bile pod kontrolom Vladimira Romanova i pripadajućih mu Bandita, upisao ogroman broj hipoteka sa iznosom potraživanja od više desetina miliona evra; Sve na imovini i na štetu zvorničkih firmi “Alumina”, “Alusil” i “Mehanika”. 

Vrijednost založene imovine je bila više desetina miliona KM.

Na bazi ovih ugovora, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je upisala Rubežove hipoteke.

Bez ovlašćenja
One su upisane bez adekvatnih ovlašćenja i dokumentacije koje je trebalo da posjeduje advokat Nenad Rubež: Kako bi se drugačije moglo objasniti to da su te hipoteke kasnije obrisane, osim ako Rubež nije zastupao Litvance i nakon njihovog bjekstva iz Republike Srpske, kao i pokretanja stečaja nad FG “Birač”. 

I pored toga što Rubež nije imao ovlaštenje da upiše hipoteke, dio njih je ovjeren kod zvorničkog notara Zorana Kovačevića. Pokazaće se da je narečeni i desna i lijeva ruka Rubeža&Rubeža.

Notar Kovačević je bio dužan da provjeri da li advokat Rubež ima neophodna ovlašćenja i dokumentaciju za ovjeru ovih ugovora o hipoteci, ali to, očito, nije činio.

Treba napomenuti da su kod ovog notara Litvanci i njihovi domaći pomagači ovjeravali gotovo sve svoje ugovore. 

Slučajno ili ne, tek advokatska kancelarija Rubeža i notarska kancelarija Kovačevića su, bukvalno, vrata do vrata, u istoj zgradi u Zvorniku, baš preko puta zvorničkog suda; U kom sudi nadaleko poznata sudinica Jelena Todorović pod dirigentskom palicom šefice Slavice Tadić. 

Brisanje tragova zločina
Rubež, nakon što je otvoren stečaj nad FG “Birač”, nekoliko godina nakon nezakonitih radnji upisivanja hipoteka, shvata šta bi mogle biti posljedice njegovih radnji, te otpočinje samostalno brisanje hipoteka. 

Ove radnje je učinio pod plaštom navodne zaštite imovine “Alumine”, “Alusila” i “Mehanike”, iako je, suštinski, riječ o pokušaju brisanja kriminalnih tragova! 

Kakav apsurd: Rubež, koji je nezakonito ugovorio kriminalne višemilionske hipoteke, nakon nekoliko godina se našao da “štiti” imovinu založnih dužnika (Alumine, Alusila i Mehanike); Firmi koje je nezakonito opteretio i u crno zavio. 

Rubeži uvijek naplaćuju, deviza je ovog kriminalnog dvojca: Advokat Rubež je tražio da mu “Alumina” za nezakonita, kriminalna djela, koja je počinio plati cca 35 hiljada KM?!

Drskost koja ostavlja bez riječi.

Uvezanost
Sa druge strane, o visokom stepenu uvezanosti Litvanaca i Rubeža&Rubeža svjedoči i činjenica da je lično Sonja Rubež bila ovlašćena da, krajem 2012. godine, optereti akcije Rudnika Srebrenica u nominalnoj vrijednosti od 624.408,00 KM u korist “Ukio banke”. 

Riječ o ranije pominjanim kriminalnim zalogama “Ukio banke”, koje je nezakonito preuzela firma “Pavgord” koja sada pokušava da se naplati od “Alumine”, o čemu sam već detaljno izvijestio.

O drskosti Sonje Rubež i želji za osvetom govori i činjenica da je ona lično tužila “Aluminu” (koju je ranije zastupala) za mobing, te pored već otetih miliona, traži novih 80.000 KM… 

Pogađate već ko je sudija u ovom predmetu? 
Naravno Jelena Todorović, koja je u aprilu ove godine blokirala “Aluminu” u korist “Pavgorda” (blokada je teška 155 miliona KM, iako je “Pavgord” gražio 122 miliona KM) i protiv koje je “Alumina” podnijela krivičnu prijavu. 

Inovativnost
Kako sada stvari stoje ne bi me začudilo da zvornički sud upravo na primjeru Sonje Rubež napravi novu praksu mobinga - Otimačima i Pljačkašima dodatno da plate Opljačkani!!!

U prilog tome ide opštepoznata činjenica da je zvornički sud odranije poznat po inovativnosti: Dovoljno je napomenuti da je “Pavgord” tražio da se “Alumina” blokira na 122 miliona KM, ali im je Todorovićeva “od sebe” dala još 33 miliona, pa je blokada iznosila svih 155 miliona KM! (nastaviće se)