субота, 12. фебруар 2022.

Vico Zeljković nabavljao kokain od Petrovića preko Jošila; "Golden" Ćuk "Batistuta"; Osmica čuva videoklipove orgija Mektića; Zašto se ubio ubica Vidović

Vico Zeljković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika, kupovao je kokain koji su nabavljali Desimir Babić i Zlatan Ćuk i distribuisao ga po klubovima čiji je suvlasnik.


Prvo moram podsjetiti da je  logističar Desimira Deska Babića koji je, zajedno sa Zlatanom Ćukom, glavni snabdjevač kokainom Kavačkog Klana u RS, bio, do hapšenja u Belgiji, Bojan Raonić.


Petrović

Glavni skladištar na Palama je Tomo Petrović, kum Milutina Miće Danilovića, Paljanskog Belivuka koji je u bliskim odnosima sa Radojem Zvicerom i njemu najbližim vojnicima.


Danilović

Danilović  je bio usko povezan sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom preko Davorina Tukelića Dadonija, sve do kraja 2020. godine, nakon čega je Dadoni napustio BiH i pobjegao u Južnu Ameriku.


Dadoni

Petrović preko Jovana Jošila, profesionalnog ubice, drogu prebacuje u Banjalučku regiju. Tu dio preuzima Dragoljub Pašagić, zvani Paša, višestruko presuđivan zbog dilanja narkotika.


Jošilo

2.

Jedna od njegovih glavnih veza u Banjaluci je Bojan Karanović, inspektor MUP RS i  vojnik Siniše Kostreševića, Narko”Generala” i direktora Policije RS.

Karanović

3.

Karanović, nakon što preuzme kokain, priprema ga za prodaju, a jedan od njegovih kupaca je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH i sestrić Milorada Dodika.


4.

Ranije sam objavio da je Karanović donosio kokain Zeljkoviću samo kada bi mu zatrebalo za ličnu upotrebu, međutim nakon raspakivanja Skaj aplikacija drugih pripadnika Kavačkog Kartela u RS, ispostavilo se da je Zeljković uzimao veće količine droge od Petrovića, preko Jošila, Pašagića i Karanovića.


Zeljković ima svoju dilersku grupu od tridesetak pripadnika koji drogu prodaju u Banjaluci, a nerijetko je koriste i za tešku zloupotrebu maloljetnih osoba.


5.

Ranije sam objavio da su “Bizzar” i “Kafana”, banjalučki lokali, u kojima se narkotici Kavčana Igora Dodika, Siniše Kostreševića i Vice Zeljkovića nesmetano prodaju i konzumiraju, kao i u  “Kaldrmi”.

Kaldrma

6.

Nastavljam dalje da raspakujem Kavački NarkoKlan u Republici Srpskoj koji predvode Igor Dodik, Siniša Kostrešević Narko”General” (Banjaluka), Dejan Ilić-Tigar, Zoran Stevanović, Siniša Mijatović (Zvornik) i Ljuban Ećim (Beograd), kao i narkogrupu Bojana Cvijetića kojoj su pripadaju Osman Mehmedagić Osmica (direktor OSA BiH), Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, Muris Druškić (bivši visoki funkcioner OSA BiH), narkodileri Aleksandar Nikolić (Istočno Sarajevo) i Petar Dukić (Banjaluka), kao i Elvis Keljmendi (Istočno Sarajevo).


7.

Cvijetić je, nakon što je priznao nedjela, prebačen u kućni pritvor, dok su Nikolić i Dukić i dalje u pritvoru Tužilaštva BiH.

Dukić

8.

Poslove Cvijetića i NarkoDilera Mektića kao i načine na koje je plaćan takozvani ministar bezbjednosti detaljno sam opisao u tekstu “Pisamce NarkoMektiću”. Međutim, to je samo dio Mektićevog učešća u narkoposlovima Cvijetićeve grupe, a ostalo ću objaviti kako istraga bude odmicala i primicao se trenutak hapšenja jednog od najpodlijih i najprljavijih kriminalaca iz narkomiljea BiH.


9.

Da podsjetim da je vrh Kavačkog Kartela u RS izolovao Mijatovića u pokušaju da na njega svali sve i pokušaju omogućiti opstanak Klana.


Mijatović

Međutim, to je nemoguća misija i svi navedeni, koji nisu u pritvoru, biće pohapšeni.


10.

U tekstu: "Osman Mehmedagić Osmica je Veliki NarkoBos; NarkoRadovi direktora OSA BiH sa Elvisom Keljmendijem, Cvijetićem, Nikolićem…; Pismo Kavčanima Šehovcu, Aci Makedoncu i Nešiću” objavio sam Skaj-prepisku između Nikolića i još jednog NarkoDilera kojeg tada nisam imenovao. 

Nikolić

11.

Riječ je o Zlatanu Ćuku, dobavljaču kokaina iz Južne Amerike, zajedno sa Desimirom Babićem.


Ćuk je na Skaj aplikaciji koristio tri imena - “Golden”, “Zu Pepino” i “Batistuta”.


Najduže je koristio kodno ime “Golden”.


narkodiler Željko Simić i šef Zlatn Ćuk

U tom razgovoru, koji objavljem ponovo, ali sa novim detaljima, Ćuk pita Nikolića da li je slao “Elvisa Keljmendija kod 8”, na šta mu Nikolić odgovara da jeste.  


Potom Nikolić kaže da je “8 rekao Keljmendiju da se mora imati kod, da se bez koda ne može, kao i lokacija na kojoj se Skaj-telefon najduže nalazio”.


Osman Mehmedagić Osmica

Sagovornik mu odgovara da je to odlično, da nema razloga za brigu, a potom Nikolić izgovara ključnu rečenicu koja direktno uvezuje Cvijetića i Mehmedagića: “Crveni ne brine ništa, a on je sa Osmicom na direktnoj vezi”!


Cvijetić

“Ako je tako ne bi Kelmendilo izmišljalo”, kaže Ćuk, misleći na Elvisa Keljmendija koji je bio njihova direktna veza sa Mehmedagićem.


"Crveni" je na Skaj aplikaciji kodno ime Bojana Cvijetića. Njegovo drugo kodno ime, jer je imao više Skaj telefona, je "Baš Čelik”.


12.

Ono što tada nisam objavio jeste da je njihov saradnik, (čije ime ne navodim zbog objektivnih razloga) bio zadužen i za saradnju Interpolom potvrdio isto što i Mehmedagić.


Na kraju razgovora, Ćuk kaže “Bitno je da na osnovu imena ne mogu ništa”, na šta mu Nikolić odgovara “Ništa, baš ništa”.


Da podsjetim da je Ćuk bio vozač Saše Vidovića, šefa Škaljaraca u Bijeljini, koji je zbog ubistva Miroslava Lazrevića 2016. godine presuđen na 19 godina zatvora.


Ćuk

Vrh Škaljarskog klana dao je Skaj kodove Gangova u Južnoj Americi Ćuku kako bi nabavkom i prodajom kokaina finanasirao njegovu odbranu.


Kada je Vidović presuđen, Ćuk je još neko vrijeme radio za Škaljarce, a potom je “otkovao” od njih. Čak je preoteo i Vidovićevu djevojku Natašu Arsenijević, koja je bila dio narkogrupe iz Bijeljine.

Vidović

To je glavni razlog zbog kojeg je Vidović izvršio samoubistvo u KPZ “Foča”, oktobra 2020. godine.


14.

Mnogo je zajedničkih poveznica između Kavačkog Narko Klana i narko grupe Cvijetića koja je djelovala samostalno u odnosu na Kavčane.


Jedna od njih je  profesionalni ubica Milivoje Lovrenović, prijatelj Narko”Generala” Siniše Kostreševića, ali i Dragana Mektića, člana Cvijetićeve NarkoGrupe, kojeg Osmica drži u šaci videoklipovima seksualnih orgija u kojima je učestvovao lažni ministar bezbjednosti, jer je Cvijetić bio šef tog resora.

NarkoMektić

Neću opisivati ko je sve bio i šta se sve koristilo tokom Mektićevog orgijanja, već nastavljam o Lovrenoviću koji je ubijao i za jedne i za druge.


15.

Pisao sam već o tome da su Čaruga i njegov sin Dušan Lovrenović isporučivali grupi Veljka Belivuka, preko Ećima.

Belivuk i Miljković

Već sam objavio da je riječ o automatskim puškama iz BiH i gasnim pištoljima koje su dobavljali iz Slovačke, a u ubilačko oružje ih je prepravljao Aleksandar Vitez.


Čaruga se javno hvalio likvidacijama koje je izvršio pred svojim prijateljima poput Mektića, tako da je za sve njih morao znati i Mektić, kao što je znao i da je Cvijetić naručio ubistvo Strahinje Stojanovića. 

NarkoMektić i Čaruga, profesionalni ubica

Kakva i kolika je njegova uloga u likvidaciji Stojanovića ispričao je Cvijetić Tužiocima BiH, kao i brojne druge činjenice i dokaze o učešću Osmice i njegova nakazne kokainske marionete Mektića u narkoposlovima. (nastaviće se)