уторак, 8. фебруар 2022.

Dva bombaška napada na objekte narkodilera Aleksandra Nikolića, u noći 07.02. 2022.


Piše: Slobodan Vasković


U noći 07.02. o.g. u Istočnom Sarajevu bačene su dvije bombe na dva objekta u vlasništvu Aleksandra Nikolića, narkodilera, koji je uhapšen u akciji “Transporter”.


Jedna bomba je bačena na Nikolićevu kuću, a druga na njegov "Rent a Car" firmu "Star".
Bačene bombe izazvale su materijalnu štetu na objektima, ali, srećom, niko nije povrijeđen. Napadi su izvršeni oko 3.30 h ujutro.Interesantno je da u blizini kafea “Mocca” koji je u vlasništvu narkodilera Nikolića, živi Nikolićev najbolji prijatelj narkodiler Elvis Keljmendi, koji je bio njegova direktna veza sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH.


Nikolić je u pritvoru od 16.11.2021. godine, kada je uhapšen zajedno sa Bojanom Cvijetićem.


Niko nije objavio da je došlo do bombaškog napada na objekte narkodilera Nikolića, niti je to saopštila PU Istočno Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Branimir Šehovac, zaštitnik narkodilera i kriminalaca.

Naglašavam da sam 05. i 06.02., dva, odnosno dan prije bombaškog napada na objekte narkodilera Nikolića, objavio njegove veze sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom; Takođe sam objavio i veze Osmice sa Milutinom Danilovićem, Paljanskim Belivukom i prijateljem Radoja Zvicera od kojeg je direktno kupovao kokain.


Osman Mehmedagić Osmica je Veliki NarkoBos; NarkoRadovi direktora OSA BiH sa Elvisom Keljmendijem, Cvijetićem, Nikolićem…


Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, šef je sarajevskog NarkoKlana i jedan od glavnih zaštitnika Kavačkog NarkoKlana u Republici Srpskoj, što sam detaljno opisao u tekstu “Vrh OSA BiH duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma; Ćulum bio na mjerama OSA, a najviši funkcioneri agencije, umjesto da spriječe egzekuciju, dojavljivali, preko Cvijetića, ubicama njegovo kretanje” (vidi dodatak).


2.

Osmica je davao informacije Klanovima i iz Sarajeva i Kavčanima iz RS, kao i Cvijetićevoj grupi o svemu što je bilo interesantno za njih - da li se vode istrage protiv njih, ko ih prijavljuje, o kome partnerske službe OSA, kao i one  iz Regiona, imaju podatke o zločinačkom djelovanju, te koje druge narkogrupe pokušavaju zauzeti njihovu teritoriju. Zauzvrat je dobijao ogromne novčane iznose.

Narko diler Bojan Cvijetić

3.

Osmicina veza sa Cvijetićem išla je direktno i  preko Murisa Druškića, donedavnog visokog funkcionera OSA, Dragana Mektića, navodnog Ministra bezbjednosti BiH (tu funkciju, suštinski je obavljao Cvijetiić), dok je sa Kavčanima direktor OSA BiH održavao vezu preko Elvisa Keljmendija.

Dragan Mektić i Milivoje Lovrenović, profesionalni ubica

4.

Elvis Keljmendi bio je “kao brat” sa Aleksandrom Nikolićem, a sarađivao je i sa Aleksandrom Mičićem - Acom Makedoncem, peračem narkonovca Veljka Belivuka i njegovog mesarskog monstruoznog Ganga. 


I Nikolić i Makedonac su i od Elvisa Keljmendija nabavljali narkotike koje su dilali preko svojih mreža. Kao i Nenad Nešić, perač narkopara Milutina Danilovića, paljanskog Belivuka i narkodiler. 

Kavčani Ljubiša Ćosić i Milutin Danilović

5.

Do koje mjere je Mehmedagić bio blizak sa NarkoKartelima iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Cvijetićevom grupom, svjedoči i podatak da im je, preko Elvisa Keljmendija, pojašnjavao kako se ”Skaj” aplikacija ne može razbiti. Bio je u velikoj zabludi, pa će, zbog svega onog što je izgovorio preko Skaj-a, ali i drugih direktnih dokaza, biti zatvoren.


Mehmedagić, jednostavno rečeno, šta god učinio, ne može izbjeći zatvor. Zaradio je milione “pokrivajući” velike Narkoposlove i narkodilere.


Da bi sebe “pokrio”, Osmica je Elvisa Keljmendija zaveo kao “saradnika” što je tragikomično. 


narkodiler Elvis Keljmendi

6.

O svemu rečenom svjedoče i komunikacija između Nikolića i još jednog značajnog pripadnika Kavčana u kojoj Nikolić prvo navodi da će zvati inspektora Roberta Ristića, svog igrača iz SIPA kako bi od njega zatražio mišljenje oko mogućnosti dešifrovanja Skaj aplikacije.


(Ristić je imao Skaj i, koliki je to moron, javno se hvalio tim.)


Narkodiler Nikolić

7.

Nakon pominjanja Ristića, sagovornik pita Nikolića da li je slao “Elvisa Keljmendija kod 8”, na šta mu Nikolić odgovara da jeste.  


Potom Nikolić kaže da je “8 rekao Keljmendiju da se mora imati kod, da se bez koda ne može, kao i lokacija na kojoj se Skaj-telefon najduže nalazio”.


8.

Sagovornik mu odgovara da je to odlično, da nema razloga za brigu, a potom Nikolić izgovara ključnu rečenicu koja direktno uvezuje Cvijetića i Mehmedagića: “Crveni ne brine ništa, a on je sa Osmicom na direktnoj vezi”!

 


"Crveni" je na Skaj aplikaciji kodno ime Bojana Cvijetića. Njegovo drugo kodno ime, jer je imao više Skaj telefona, je "Baš Čelik".


O svemu navedenom posjedujem čvrste, neoborive dokaze, ali ih zbog interesa istrage ne mogu objaviti.


9.

Važno je znati i sljedeće: Osim velikog narkoperača novca Aleksandra Mičića - Ace Makedonca, koji je imao direktnu vezu sa Vahidinom Šahinpašićem, glavnim istražiocem SIPA, Skaj vezu sa njim je imao i Nikolić. Nikolić (koji je u pritvoru), osim sa Šahinpašićem i Ristićem, na vezi je imao još najmanje jednog inspektora SIPA.


Kavčani Ćosić, Dodik i Aco Makedonac

10.

Kada sagledamo da su Osmica, direktor OSA BiH, kao i značajan broj visokih funkcionera RS duboko involvirani u trgovinu narkoticima, možemo slobodno reći da je BiH gotovo pretvorena u narkodržavu i da su to učinili pojedini najviši funkcioneri u države i entiteta.


Bitka sa njima mora biti nemilosrdna i svi koji su imali Skaj i Anom aplikaciju moraju odgovarati.


11.

Mehmedagić je udružio Nikolića i Elvisa Keljmendija i oni su, na teritoriji Sarajeva, oni su dvojica od njegove “udarne trojke”.

Adi Nukić


Nikolić i Keljmendi zaista jesu bili “kao braća”, a njihov ključni čovjek za batinanje, pritiske i ostala nasilništva, za kojeg je Osmica znao, je Adi Nukić, hapšen zbog iznuda i utaja.


12.

Mehmedagić je, Nikoliću i Keljmendiju pridružio još jednog svog značajnog NarkoDilera - Denisa Stojnića.


Njih trojica bili su Osmicina udarna igla na teritoriji Sarajeva i Istočnog Sarajeva.


narkodiler Denis Stojnić

13.

Osman Mehmedagić mora biti pod hitno smijenjen, udaljen sa dužnosti direktora OSA BiH, jer i dalje štiti NarkoGrupe, jer je vrh OSA duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma, a to, lako je zaključiti, nije jedino ubistvo podržano i/ili organizovano iz ove državne institucije, čiji vrh je učinio sve da rasturi državu. (nastaviće se)