среда, 9. фебруар 2022.

Baba Jula uskoro smjenjuje Donedavno Lepršavog uz nekoliko svima poznatih stihova

Donedavno Lepršavi i Baba Jula 

Piše: Slobodan Vasković


Lepršava Milada, zvana Baba Jula, uskoro bi se mogla proglasiti novom Gradonačelnicom Banjaluke.


Lepršava Milada zaista ima razloga za to - imenovala je svog muža Mladena Šukala za direktora Turističke organizacije Banjaluka, u jeku “borbe” protiv nepotizma slomljene tajkunske marionete Draška Donedavno Lepršavog Stanivukovića.


prvigosodin Banjaluke, muž Baba Jule

Prije toga, Baba Jula je neku svoju prijateljicu zaposlila u Gradsku upravu, iako je Donedavno Lepršavi to mjesto obećao volonteru koji je godinu dana grbačio nadajući se da Psiho drži riječ; Ne shvatajući da Psiha moraju konopcima vezati za zemlju kako ne bi potpuno upao u baruštinu sopstvenih bolesnih ambicija.


Zadnji koji bi trebalo da kritikuje Lepršavu Miladu je mlađani Mladen Ilić, koji pati od sindroma “prekratke pameti”, jer mu je stric Draško, takođe Ilić, milenijumski direktor Centra za razvoj i unapređenje sela, koji mu služi za razvoj njegove kriminalne firme “Eko Euro tim”.


Draško čoban Ilić


Uz to je Strikan nećaku, čobačentu, sredio da mu punca ne zatvore zbog iznude; Punac se zove Želimir Rokvić, a spasio ga je Draško Ilić, kojem je za akciju “Napon” (21.02.2021.), u kojoj je Rokvić trebalo da bude uhapšen zajedno sa Vinkom Đuragićem, izvršnim direktorom za kadrovske poslove preduzeća "Elektroprenosa BiH” i Daliborom Simićem, dojavio Darko Novković, načelnik Jedinice za organizovani kriminal i droge MUP RS.

Novković

Punac je spašen od “napona” i lisica, a Novković je ostao bez funkcije, sa tendencijom ka optužnici zbog provaljivanja akcije i dojave kriminalcima.


Mladen čobanče Ilić

Iliću će trebati baš mnogo napona i ovčica da se zaboravi ova Punčeva ucjenjivačka epizoda.


Za to vrijeme, Baba Jula žari i pali Gradskom upravom - kod nje se ne ide bez dvije table leksilijuma, jer je pomunuta Individua sklona verbalnom nasilju, teškim uvredama, progonu i mobingu.


Ko se zamjeri Lepršavoj Miladi taj je odlepršao u carstvo paranoja zbog podmetanja, mogućih podmetanja, pokušaja diskvalifikacije i progona sa sedam bičeva.


U Gradskoj upravi je hit sljedeći stih:

“Ali ko to tamo peva, leva, leva, leva, leva

Do haosa I rasula sve nas vodi Baba Jula”!


Šta je Lepršavoj Miladi, Krotiteljki službenika koji su joj se zamjerili, da sebe sama uskoro iz savjetnice preimenuje u Gradonačelnicu Baba Julu. Vrlo lepršavu, uprkos inkvizitorskim metodama kojima se služi prilikom obavljanja svoje savjetničke funkcije?! Sitnica!


Našla Rupa Zakrpu, rekao bi naš narod, pa tako i Psiho Lepršavu Miladu. 


prigradski papak Drinić i uskoro bivši gradonačelnik

I nimalo lepršavog Nebojšu Drinića, prigradskog papka, koji reketira redom. Imao bi šta o tome reći Ljubo Ćubić, Dodikov tajkun i kriminalac. Imao bi šta i objaviti, a nije eksplicitni video. Već Konvertibilni, snimatelj i režiser Ljubo Ć! 


Ćubić je stari prevarant - čeka pravi trenutak, a mali lakomi bahati primitivac Nebojša Drinić, koga je Nekada Lepršavi gradonačelnik rukopoložio za vladara u Gradskoj upravi, zajedno sa Milejdi, toliko je tražio da je Ljubo konstatovao da jedino Dodik umije toliko da ZINE.


Ljubo Ć. snimatelj i tajkun

Kaja neće reći ništa - on zida, dok se idejni projekat rješava.


Oteo je Drinić već dosta - novi stan i novi auto za godinu i nešto u Gradskoj upravi. A kada ga pitaju šta mu na njegovo ponašanje kaže šef, Drinić odgovara lakonski i “džentlmenski”: “Ko jebe BeBle”.


Zaista, “Ko jebe BeBle” koji ima minoran uticaj u Gradskom odboru PDP-a Banjaluka u odnosu na, na primjer, Ranka Škrbića, Grobara zdravstva, kuma Kuma Milorada Dodika. 


BeBle

Lakoprsti Drinić htio je da se nađe i u poslovnoj torbgirgirgici Torbice, sve sa sječkom za lažnu Eko-toplanu, a pokušaj da se uvali sa zadnjeg sjedišta njegovog auta još traje.


Dok u Gradskoj upravi u sebi pjevuše:


“Ko to tamo kurcu svira u toku je Bal Vampira

Predvodi ih sasvim trula Cvetokosa Baba Jula”!,


Dotle se u Gradskom odboru PDP-a ori: “Ma jebe me se baš za sve, O je; Posebno za BeBleBe"!


Već im je izlizan onaj “Retko te viđam sa devojkama”! I-beovci će morati ponovo duboko u arhive! U potrazi za novim hitom! (nastaviće se uz igru i pjesmu)