четвртак, 24. фебруар 2022.

Krvave Belivukove narkopare i dalje "rade": Aco Makedonac, perač krvavog narkonovca Belivuka i dvostruki Ubica u pokušaju i dalje je na slobodi; Nezvanično: Parafinska rukavica pokazala da Sikima nema barutnih čestica na rukama; Makedonac je, teško drogiran, pokušao likvidirati narkodilera Sikimu pucajući mu u leđa

Kavčani Ljubiša Ćosić, Milorad Dodik i Aleksandar Mičić


Piše: Slobodan Vasković


Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, i dalje je na slobodi, iako je, 01/02.01. ove godine ispalio četiri hica u leđa narkodilera Gorana Sikime, potvrđeno mi je iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.


"Po Vašem upitu od 24.02.2022. godine, kojim tražite hitan odgovor na pitanje da li je Okružni sud u Istočnom Sarajevu donio rješenje kojim se osumnjičeni Aleksandar Mičić vraća u pritvor zbog novoutvrđenih činjenica u tom predmetu obavještavamo o slijedećem. Pritvor se može odrediti ili produžiti samo pod uslovima propisanim ZKP-u RS i samo ako se ista svrha ne može ostvariti drugom mjerom. 
Pritvor se određuje ili produžava rješenjem suda na prijedlog tlužoca, koji mora biti obrazložen. Kako u konkretnom predmetu protiv osumnjičenog Aleksandra Mičićaa Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu provodi istragu zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 124. stav 2. KZ RS, u vezi sa članom 22. KZ RS, to Vas obavještavamo da ovom sudu nije podnesen prijedlog za odredivanje pritvora osumnjičenom Mičiću nakon što je istom osumnjičenom isti ukinut rjesenjem ovog suda broj: l4 0 K 005233 22Kv od 23.01.2022. godine", navedeno je iz Okružnog suda.


Aco Makedonac je perač narko novca Veljka Belivuka i narkodiler koji je drogu nabavljao od Bojana Cvijetića (u kućnom pritbvoru) preko Aleksandra Nikolića i Elvisa Keljmendija.


Makedonac je, u noći 01/02.01. ove godine, ispalio četiri hica u leđa narodileru Sikimi i ranio ga.Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, pokušao je da prikrije cijeli slučaj. Učinio je to po nalogu Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije RS.


Kostrešević je, preko Skaj aplikacije, bio na stalnoj vezi sa Mičićem. Mičić je kupio kuću na Hvaru Šehovcu.


Nakon što sam objavio brojne detalje Mičićevog Drugog pokušaja ubistva, on je 09.01. pritvoren, ali je već 24.01. pušten.


Potplatio je sudije Okružnog suda Istočno Sarajevo Ranku Mršić, Zinaidu Husić i Veselinku Ivanović i pušten je iz pritvora 24.01., odlukom tog tročlanog vijeća. Pohlepne dilerke smrti nisu mogle odoliti prebogatoj ponudi.I Mičić i Sikima su od OJT osumnjičeni da su pokušali jedan drugog ubiti.


Sikimi je Okružni sud 04.02.2022. produžio pritvor za još dva mjeseca.Sikima se žalio, pa je došlo do ukidanja Rješenja.


Interesantno je da na web stranici OJT Istočno Novo Sarajevo objavljeno saopštenje da se Tužilaštvo žalilo na Rješenje o ukidanju pritvora Goranu Sikimi zbog, kako je navedeno, ubistva.


Naravno, poslao sam upi i OJT Istočno Sarajevo, ali nikakav odgovor nisam dobio. Očekivano.

Iako Sikima nijednom nije pogodio Makedonca, a pitanje je da li je uopšte pucao u njega (Makedoncu je "ranjena" jakna), OJT se nije žalila na Rješenje Okružnog suda kojim je Mičiću prekinut jednomjesečni pritvor i odmah je pušten na slobodu.

Jasno je da je Mičić platio i postupajućeg tužioca i Glavnog tužioca OJT Ankicu Vukadin, koje drže ranjenog Sikimu u pritvoru, a ne haju što je Ubica u pokušaju na slobodi.


Najnovija nezvanična saznanja govore da je urađena parafinska rukavica Sikimi pokazala da on nema barutnih čestica na rukama. 


Uprkos tome, iz OJT nisu zahtijevali ponovo pritvor za Makedonca, iako je on Sikimu pogodio sa četiri hica u leđa. Što je jasna namjera da ga likvidira.


Ankica Vukadin, Glavni tužilac OJT Istočno Sarajevo i 
sluškinja Ace Makedonca

Takođe, sada je poznato da je te noći Mičić bio teško drogiran, potpuno razvaljen i da je pokušao likvidirati Sikimu, takođe narkodilera, koji je šljam kao i Mičić.


Mičić je platio i Mladena Marića, još uvijek načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, da ga izbriše iz Skajaplikacija, što je ovaj i učinio.


NarkoKrtica Mladen Marić

Mičić je plaćao i druge visoke polcijske funkcionere, posebno u SIPA, gdje mu je veza bio Glavni istražilac Vahidin Šahinpašić.


Mičić plaća sve redom i u policijskim agencijama, ali i u Tužilaštvu BiH (jednog tužioca) da ga brišu iz Skajaplikacija. To je opštepoznato, ali niko ništa ne čini da to zaustavi.Međutim, Mičić uzalud baca pare; Brisanje iz Skajaplikacija koje su u BiH ne znači i brisanje iz Skajaplikacija koje su u EURPOL-u, tako da će biti zatvoren prije ili kasnije. Kao i svi koji su uzeli krvavi novac od njega i pustili Dvostrukog ubicu u pokušaju, perača narkonovca Veljka Belivuka i narkodilera da bude na slobodi.(nastaviće se)


Slomljena Karika "Kartela": NarkoPacov Šehovac sada pokušava zataškati zataškavanje pokušaja Ubistva i spasavanja Dvostrukog Ubice u pokušaju Ace Makedonca, koje je lično vodio; Ćosić zvani “Ždrale” gradi apartmane u “Obućina Barama” (13.01.2021.)


 


Piše: Slobodan Vasković

1.

Kavački NarkoKartel je, zasad, odlučio da Aleksandra Mičića, perača njihovog narkonovca i narko dilera, “pusti niz vodu”, a fokusirali su se na spasavanje policijskog NarkoPacova Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, zaštitnika Kavčana, svih drugih kriminalaca i Ubica u pokušaju.

NarkoŠehovac

2.

NarkoŠehovac je tek 12.01. javnost obavijesto o dostavljanju Izvještaja protiv narkodilera Gorana Sikime i svog štićenika Mičića, zvanog Aco Makedonac, tereteći ih obojicu za pokušaj Ubistva, deset dana nakon pokušaja likvidacija.


3.

Kakva iznenadna iluminacija NarkoŠehovca koji je, prethodno, učinio sve da zataška pokušaj Ubistva koji je počinio njegov štićenik i finansijer Aco Makedonac.


4.

Kako nisam odustajao da se rasvijetli to nedjelo, da se narkodileri kazne, pri tom objavljujući istinite detalje pokušaja likvidacije, tužilac Milka Vaselić je “proviđenjem” odustala od kvalifikacija “Ugrožavanje sigurnosti”, “Izazivanje opšte opasnosti” (što je vidljivo iz saopštenja MUP Kantona Sarajevo, koji je Sikimu uhapsio u KCUS, 07.01. i predao PU Istočno Sarajevo).Sve je, istog tog 07.01., prekvalifikovala u dva Pokušaja Ubistva. Odnosno da je Sikima pokušao ubiti Mičića, a Mičić njega.

5.

Bitno je naglasiti da su Režimski mediji iz RS ćutali ravno deset dana, ignorišući dvostruki pokušaj Likvidacije, da bi, nakon što sam objavio i da je Mičić već u pritvoru, kao i Sikima (koji je, trenutno, u bolnici), odjednom doživjeli “istraživački impuls” i “obavijestili” svekoliku javnost da se desio pokušaj dvostrukog ubistva, pri tom stavljajući Acu Makedonca uz Đorđa Ždrala, a Sikimu uz Darka Eleza. 


Elez i Ždrale

6.

Na naslovnoj fotografiji jasno se vidi da je Mičić vrlo blizak Miloradu Dodiku i Ljubiši Ćosiću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva, koji im valjda liče na Ždrala i Eleza.


"Darko", "Đoka" i Aco Makedonac
7.
Posebno je burleskno bilo insistiranje na tome da Mičić nije pogodio Sikimu u leđa, što bi trebala biti odbrana Šehovca i tužiteljke Vaselić zašto odmah nisu uhapsili Mičića. 


Međutim, kada se pročita zvanično saopštenje OJT Istočno Sarajevo, čije objavljivanje je pravi šok za sve poznavaoce “rada” te tajne organizacije, na čijem sajtu postoji samo ime Glavnog tužioca i nijednog drugog, lako je uočljivo da mediji koji brane Šehovca (posredno i Mičića) nisu ni čitali saopštenje ili, ako su ga čitali, nisu ga uopšte razumjeli.


8.

U Saopštenju OJT Istočno Sarajevo, koje treba uokviriti, jer je pravi raritet, se navodi:


Navedena lica se sumnjiče da su dana 02.01.2022. godine, oko 03:20 časova, u ulici Hilandarska, na lokalitetu parking prostora kod zgrade broja 25, a u neposrednoj blizini Benzinske pumpe Brčko Gas, opština Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je M.A. krećući se navedenom ulicom prema svojoj kući primjetio S.G. koji je na licu imao kapuljaču i zaštitnu masku preko lica, te istog pozvao da je skine kako bi vidio o kome se radi, što ovaj nije učinio već je izvadio vatreno oružje – pištolj, nepoznate oznake, serijskog broja i kalibra koji je imao kod sebe i usmjerio ga u pravcu M.A., te u namjeri da ga liši života ispalio najmanje dva hica od kojih je jedan pogodio u jaknu, te se okrenuo i počeo bježati kako bi se udaljio sa lica mjesta, da bi potom M.A. iz vatrenog oružja – pištolja, marke „Smith Wesson“, crne boje, serijskog broja XXX, kalibra 9mm, koji je imao kod sebe, a za koje oružje posjeduje odobrenje nadležnog organa za držanje i nošenje u smislu Zakona o oružju i municiji (“Službeni glasnik RS” br. 26/16, 18/17, 31/18 i 58/19), ispalio najmanje osam hitaca u pravcu S.G. koji je bježao, sve u namjeri da ga liši života, od kojih ispaljenih hitaca su S.G. pogodila četiri i time mu prouzrokovali tjelesne povrede koje su konstatovane u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a zbog kojih povreda je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu toj zdravstvenoj ustanovi.


9.

Vaselićeva jasno navodi da je Sikima bježao od Makedonca dok je ovaj u njega sasipao osam zrna, od kojih su ga pogodila četiri.


Makedonac je Sikimi, izvan svake razumne sumnje, pucao u leđa, osim ako mu Sikima nije “bježao u zagrljaj”.


Ostalo je nejasno zašto je Sikima prestao sa napadom, nakon što je pogodio jaknu i to jednom, kako se navodi, a ne dvaput, kako je to Šehovac ranije pustio "ispod radara" i preko Narko"Generala" Kostreševića u javnost?! I nigdje Makedončevog "ranjenog prsta", kako su to naveli Režimski mediji. Mora da je Vaselićeva zaboravila na njega ili Makedonac uopšte nije pogođen u prst, što je mnogo bliže istini! 


Aco Makedonac, lak na pištolju i na jeziku

10.

Posebno je interesantno da je narkodiler Sikima nakon dva nesupješnog hica počeo da bježi, a Makedonac navodno tek tada izvadio pištolj i počeo da puca, što je tek jasan dokaz da je imao namjeru da ga ubije.

Sikima, narkodiler koji je ranio jaknu Makedonca

11.

Da budem zeru ciničan - kada ga je ugledao, prije pucnjave, na parkingu, Mičić je sigurno rekao:”Dobro veče, možete li skinuti masku”, sasvim slučajno već držeći pištolj u rukama!  


12.

Tužilaštvo još navodi, kako bi unaprijed pomoglo i Makednocu i Šehovcu, da Mičić posjeduje dozvolu za oružje, koju nikako nije smio dobiti, jer je, prije pokušaja ubistva Sikime, već imao jedan pokušaj likvidacije, 2005. godine, kada je Milorada Rosuljaša upucao u glavu.


Tužilaštvo bi moralo istražiti kako je Ubica u pokušaju dobio dozvolu za nošenje oružja i ponovo pokušao ubiti?!


Sikimin pištolj nije nađen.


13.

Nigdje nije navedeno kako je Sikima stigao do taksija koji ga je odvezao u Urgentni centar, gdje su ga saslušali pripadnici Kantonalne policije i, u depeši upućenoj PU Istočno Sarajevo, naveli da je pogođen sa leđa.

depeša MUP Kanton Sarajevo


Prema mojim informacijama, Sikima je na zakazan sastanak sa Makedoncem, oko neraščišćenih narkoporavnanja, stigao taksijem koji ga je i odvezao u Urgentni centra u Sarajevu.


14.

Uzalud se NarkoŠehovac brani - namjeravao je, zajedno sa Radomirom Cerovinom, načelnikom Odjeljenja za organizovani kriminal, zataškati pokušaj Ubistva Sikime koji je počinio njihov šitćenik i poslodavac Aleksandar Mičić, veliki perač narkonovca i narko diler.


Tekstovi koje naručuje NarkoŠehovac imaju za cilj zataškavanje njegovog pokušaja zataškavanja likvidacije.

Cerovina

15.

Da li će i kada će NarkoŠehovac i NarkoCerovina biti smijenjeni već je nebitno, jer su morali poodavno biti uklonjeni iz policije, ali će, svakako, obojica biti uhapšeni u skorom vremenu kao dio kavačkog NarkoKlana.


16.

Hapšenje Mičića dovelo je do pucanja jedne značajne karike Kavačkog Kartela u pranju novca od opijata, a cijeli slučaj treba nastaviti pomno pratiti, jer Kartel neće odustati od pokušaja spasavanja Mičića, ne zbog njega, već prljavog novca koji su prali preko teškog kriminalca.


Milanko Kajganić

Ukoliko Tužilaštvo BiH u najskorije vrijeme ne preuzme i pritvori Acu Makedonca koji je održavao vrlo intenzivnu Skaj vezu (nakon pada Skaj-a, preko drugih aplikacija) sa Sinišom Kostreševićem, Narko”Generalom” i direktorom Policije, Dejanom Ilićem-Tigrom, Igorom Dodikom i drugim kumovima Ganga, kao i sa uhapšenim narkodilerima Bojanom Cvijetićem i Aleksandrom Nikolićem, od kojih je kupovao narkotike i preprodavao, onda se već može postaviti vrlo ozbiljno pitanje koliko je Milanko Kajganić, v.d. Glavnog tužioca BiH, zajedno sa saradnicima, odlučan da se obračuna sa NarkoKlanom. 


Isto se odnosi i na Međunarodnu zajednicu, koja ističe neophodnost borbe protiv kriminala i korupcije, posebno protiv velikih NarkoKlanova, koja je donijela u BiH dešifrovanu aplikaciju: Vrijeme brzo teče, sada je do Kajganića i ostalih tužilaca koji istražuju NarkoKartel, a što se tiče Međunarodne zajednice ukoliko se i ovaj put oslone na "domaće izvođače radova" džaba su dešifrovali, a i krečili.


17.

Sada je već vrijeme da pređem na stvarnog “Ždralu” - Ljubišu Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, koji je stvorio Aleksandra Mičića, Acu Makedonca.


"Darko" Ćosić "Ždrale"

18.

Već sam to detaljno pojasnio u tekstu “Ćelijski Toksični Organizmi: Putnici ka Rešetkama, sa kartom u samo jednom smjeru”, a sada ću iznijeti detalje učešća Ljubiše “Ždrale”, a i Eleza, u NarkoProjektu “Obućina Bare”, gdje je gradio i član njegove bande Mičić.


NarkoProjekat -"Obućina Bare"

Cijeli NarkoProjekat vodi Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca, reketaš, teški zločinac i miljenik Milorada Dodika.

NarkoNešić

19.

Ni Darko “Ždrale” Ćosić nije mogao izdržati, već je morao pokazati narkopare, stečene godinama služeći NarkoKlanu.


Zato je krenuo u izgradnju apartmana u “Obućina Barama” (opština Trnovo).


apartmani Ćosića&Sektaša u izgradnji

20.

Ćosićeva “ekipa” sastoji se od nekoliko “investitora”: Sa njim grade još Marko Vidaković, član Predsjedništva Sekte, sektaški načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić (na teritoriji opštine i dalje je veoma aktivan Klan koji pere narkonovac kroz izgradnju objekata) i Miljan Sladoje, direktor Staračkog doma, Ćosićev rođak.


More Marko Narko Vidaković

Grade objekat u kojem će svako od njih imati po tri apartmana. Pohlepnim Prokletnicima nikada dosta. (nastaviće se)