недеља, 6. фебруар 2022.

Milan Tegeltija je saučesnik Milana Ćose u paljenju dokaza u Osnovnom sudu Banjaluka, 03.11.2010. godine


Piše: Slobodan Vasković


Milan Tegeltija, trenutno harmonikaš kojeg niko ne zove i krpa za cipele Milorada Dodika, direktan je saučesnik paljenja sobe sa dokazima iz preko sto predmeta Osnovnog suda u Banjaluci, 03.10.2010. godine.


On je omogućio Milanu Ćosi da zapali sobu sa dokazima kako bi ga spasio zatvorske kazne.


Naravno, Tegeltija je svoju uslugu debelo naplatio, a Ćoso nikada nije odgovarao ni za paljenje Suda niti za krađu auta, zbog koje je trebao i da bude presuđen.


Tegeltija je Ćosi objasnio gdje se nalazi depozit sa dokazima i ostavio otvoren jedan prozor na Sudu kroz koji je Ćoso ušao, došao do depozita i zapalio ga.


Ćoso je poznati kradljivac automobila koje je, nakon krađe, rastavljao i prodavao u dijelovima.


U garaži u kojoj je otkriveno nekoliko ukradenih skupocjenih automobila, a nije se vodila na Ćosu, pronađen je njegov DNK i to neposredno prije paljenja Suda. 


Ćoso se prepao robije, platio Tegeltiji što je njegovo i zapalio Sud. Dokaze protiv Ćose je progutala vatra.


Interesantno je da je posumnjano odmah na Ćosu da stoji iza paljevine, pretresane su tada i njegove prostorije, ali on je, odmah nakon paljenja Suda, napustio BiH. Nikada niko nije odgovarao za ovo zlodjelo.


Posebno nije Milan Tegeltija koji je, nakon paljenja Suda, na čijem čelu je bio, nastavio sa kriminalnim akcijama koje su ga preporučile za predsjednika VSTS.


Uklonjen je sa te pozicije, jer je pravosuđe BiH stavio potpuno u funkciju organizovanih zločinačkih grupa; Posebno NarkoKlanova.