четвртак, 10. фебруар 2022.

Srđan Svjetlanović, ubica Kavačkog klana, uhapšen u Beogradu; Prije nego je pobjegao u Beograd u Banjaluci su ga krili Vlado Crta Đajić i Siniša Kostrešević, Narko"General" Kavačkog klana u RS

Vlado Crta Đajić, Ubica Srđam Svjetlanović i
Nebojša Svjetlanović, vissoki funkcioner MUP RS


Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja LJubiša Mrdak, uhapšen je 09.02.u Beogradu, objavile su beogradske “Novosti”.


Još su naveli da je uhapšen na osnovu Interpolove potjernice.


“Bjegunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima“, rekli su za “Novosti” izvori bliski istrazi.


Ranije sam objavio fotografije koje svjedoče o prijateljskim odnosima Vlade Crte Đajića, predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i Svjetlanovića koji je pripadnik Kavačkog Klana i jedan od ubica Ganga.


Svjetlanovića su, nakon ubistva u Nikšiću, u Banjaluci krili, između ostalih, Narko"General" Siniša Kostrešević i Vlado Crta Đajić, sve dok ubica nije pobjegao u Beograd. Objavio sam to 09.11.2021. godine.


Podsjećam da sam tada objavio da Kavčane u Banjaluci predvodi Srđan Svjetlanović, ubica, rodom iz Kneževa, kojeg štiti Siniša Kostrešević, “General” NarkoKlana i direktor Policije RS, kao i njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović, šef Jedinice za obuku u MUP RS.


Vlado Crta Đajić, Ubica Srđam Svjetlanović i
Nebojša Svjetlanović, vissoki funkcioner MUP RS

Svjetlanovićev zaštitnik je i Vlado Crta Đajić, koji je, zajedno sa navedenim, krio Ubicu i pokušavao sve da ga izvuče od kazne za likvidaciju radnika firme Security Guard Montenegro Ljubiše Mrdaka, tokom pljačke 400.000 evra u Nikšiću, 20.10.2021. godine.


Ubistvo u Nikšiću

Već sam objavio da je policija Crne Gore donijela dokaze da je Svjetlanović učestvovao u pljački i likvidaciji, između ostalog i njegov izdvojeni DNK. Uz njega, traga se i za Nemanjom Miljkovićem i Davidom Banjcem.


Svjetlnović


U pritvoru su već, zbog Ubistva i pljačke, Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, dok je u Crnoj Gori pritvoren Nikšićanin Mitar Knežević i Stefan Regojević, državljanin BiH, koji živi u Budvi.

Petar Zolak
Razotkrivanje, a sada i hapšenje, Svjetlanovića i Zolaka, koji je član Kavačkog ganga iz Laktaša, dovelo je do velikih turbulencija u banjalučkom podzemlju, kao i u podzemlju Republike Srpske.

Svjetlanović je na čelu Banjalučkog Ganga Kavčana naslijedio Damira Ostojića Šijana, kojeg su, kako se tvrdi, ubili “Škaljarci” kao odmazdu za likvidaciju Gorana Đuričkovića iz Budve, 27.10.2015. godine.


Svjetlanović


Ubijeni Đuričković bio je zet poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona.Ostojić je likvidiran u Banjaluci 05.09.2018. godine. Ubice nikada nisu uhapšene, a motiv za likvidaciju su tvrdnje da je Đuričkovića ubio Šijanov vojnik Srđan Popović.


Damir Ostojić Šijan (likvidiran 05.09.2018.)


Popović je u zatvoru u Austriji, gdje je presuđen na osam godina zatvora zbog trgovine kokainom, nakon što je uhapšen 2017. godine.


Srđan Popović

Viši sud u Podgorici ga je, 11.06.2021. godine, presudio na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog likvidacije Đuričkovića.


  

Svjetlanović je, nakon preuzimanja pozicije Šefa Banjalučkog Ganga Kavčana, stavio u Banjaluci pod kontrolu značajan broj nelegalnih poslova, posebno trgovinu narkoticima. 


Veoma je nasilan, pisao sam već da je fizički maltretirao i pojedine policajce, ali nije kažnjen ni zbog toga ni zbog drugih brojnih nasilnih djela. 


U kući u kojoj je živio do bjekstva ima i privatni zatvor u kojem se iživljavao nad svojim žrtvama.

Crta Đajić, Ubica Svjetlanović i policajac Svjetlanović

Dobro upućeni u tajne podzemlja tvrde da su Svjetlanović, Zolak, Popović i ostali navedeni bili pucači Kavačkog klana i da su izvršili niz ubistava. 


Ostojić


Sve njih angažovao je i obučio Damir Ostojić Šijan koji je, za života, uprkos brojnim nedjelima koja je počinio, uživao veliku zaštitu od Kostreševića i njemu lojalne grupe pripadnika MUP RS. 


Osim ubistava svi su bili duboko u trgovini narkoticima. (nastaviće se)