уторак, 15. фебруар 2022.

Tužilaštvo BiH mora vratiti NarkoDilera Cvijetića u pritvor, jer pokušava opstruisati istragu preko Mladena Marića i Nenada Joldžića, visokih funkcionera MUP RS; Cvijetić priznao da je plaćao Mektića i Osmicu za informacije koje su mu davali


piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoDiler Bojan Cvijetić uspio je da za samo četiri dana teško zloupotrijebi kućni pritvor (toliko se u njemu nalazi), pokušavajući prikriti bar dio tragova brojnih zlodjela koja je počinio. Sada to radi lično, a dok nije bio iz pritvora Tužilaštva BiH prebačen u kućni, za njega je to činila (i sve poslove vodila) nevjenčana supruga Zorica Babić.


Bojan Cvijetić

2.

Cvijetić koji je priznao sve u Tužilaštvu BiH o svojim narkoposlovima, kao i o tome kako je plaćao Mehmeda Osmanagića Osmicu, direktora OSA BiH, takozvanog Ministra bezbjednosti Dragana Mektića, te sve o naručenim likvidacijama i vezama njega Osmice i Mektića sa profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem Čarugom, sada pokušava da prikrije dio sopstvenih priznanja.


3.

Upravo zbog toga bi Cvijetić morao hitno biti vraćen u pritvor Tužilaštva BiH i stavljen pod najoštriju moguću prismotru kako ne bi mogao nastaviti sa opstrukcijama istrage protiv njega i kako bi se spriječio da preko teško korumpiranih visokih policijskih funkcionera ublaži nedjela koja je počinio.


4.

To se prije svega odnosi Nenada Joldžića, načelnika Jedinice za privredni kriminal u UKP MUP RS, koji vodi finansijsku istragu o poslovanju njegovih firmi.


Joldžić je već, debelo “podmazan” od Cvijetića, preko njegove nevjenčane supruge Zorice Babić, koja je vodila sve Cvijetićeve poslove dok je on bio u pritvoru od 16.11.2021. godine, pa sve do 11.02. ove godine.


jedna od Cvijetićevih firmi

Joldžić tvrdi da je sve “u redu sa poslovanjem Cvijetićevih firmi”, iako je preko njih oprao desetine miliona KM.


Joldžić ima zadatak da falsifikuje finansijsku istragu kako bi pomogao Cvijetiću da umanji, tokom suđenja, količine narkotika koje je prošvercovao, kao i milionske svote narkonovca koje je oprao.


5.

Već sam ranije objavio da je Joldžić pripadnik Kavačkog NarkoKartela u RS i da je zadužen za reketiranje.


Igor Dodik i Narko"General" Kostrešević

Joldžić, kako sam to već objavio, direktno radi za Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, direktora Policije RS, Igora Dodika i za ubicu i zločinca Ljubana Ećima.


Ećim

6.

Da podsjetim, Joldžić je vodio “istrage” i protiv Nenada Nešića, drugog velikog perača narkonovca i narkodilera, sve dok nije platio “narukvicu”, nakon čega su istrage stale.


Nešić

Joldžić je u izvrsnim odnosima sa Sašom Begovićem najvećim prevoznikom droge Kavčana u RS.


Begović

Osim Nešića, jedan od najvećih perača novca je i Aleksandar Mičić, poznat i kao Aco Makedonac koji je ostavljen “po strani” i istraga protiv njega je zamrla: Uskoro ću objaviti i ko ga štiti iz institucija i to sva imena. Razlozi zaštite su veoma “šuškavi”!


Aco Makedonac


7.

Drugi visoki funkcioner MUP RS kojeg je Zorica Babić, Cvijetićeva supruga, uspjela vrbovati je Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP RS.


Marić je već sakrio jedan dio dokaza oko Cvijetića, a sada tvrdi da je veliki narkodiler “morao da se priključi kriminalcima kako bi sačuvao bogatstvo”. Marić je te “argumente” iznosio i prije prebacivanja Cvijetića u kućni pritvor, tako da je, bez dileme, angažovan od njegove NarkoGrupe i prije nego je Cvijetić sve otpjevao.


Mladen Marić

8.

Marić je, kao i Joldžić, diletant - sam sebe vodi direktno u zatvor, smatrajući da će uspiti prikriti kriminalno djelovanje, a već je na odličnom putu za kazamat, jer krije informacije i o drugim narkodilerima budući da su kod njega dešifrovane aplikacije.


9.

Ono što je veoma bitno naglasiti jeste da Cvijetiću maksimalno pomaže Kostrešević, a razlog je što ih direktno veže profesionalni ubica Čaruga. Kostrešević je u izvrsnim odnosima sa Čarugom, a već sam objavio audio zapis koji svjedoči o tome da mu je Lovrenović poslao novi telefon (iPhone 6) sa instalisanom Skajaplikacijom. 


Sa Čarugom je u izvrsnim odnosima i Cvijetić, jer je ubijao i za njega, kao i za Kavački klan iz RS u čijem vrhu je Kostrešević.

10.

Narko”General” je već spasio od hapšenja Čarugu i njegovog sina Dušana Lovrenovića, a sada, preko Marića i Joldžića, pokušava pomoći Cvijetiću kako bi spasio sebe. Pad Čaruge znači i automatsko zatvaranje Kostreševića, iako i bez toga ima dovoljn o dokaza, ali još uvijek Milorad Dodik uspijeva da ga zaštiti.


11.

Najnovije informacije do kojih sam došao svjedoče da je Čaruga obavljao prljave poslove i za Osmicu, a brojne za Mektića koji ima direktne veze i s navijačkim grupama iz Beograda.

Mektić i Čaruga Lovrenović

Mektić je u nekoliko navrata, dok je bio takozvani Ministar bezbjednosti, koristio nasilne usluge Čaruge i navijačkih grupa iz Beograda, bliskih Zemunskom klanu, čiji dio čine Škaljarci. O tome ću uskoro opširnije pisati.


12.

Cvijetić je priznao da je plaćao Osmicu i Mektića za informacije koje su mu davali i da su obojica bili pod njegovom kontrolom. Osim toga, priznao je i da je Mektiću kupio tri luksuzna automobila i dva stana.


Cvijetićevi pokušaji da umanji štetu su bez većeg efekta, jer se za njih već zna. Jedino pitanje je koga će sve povući dalje za sobom, osim Mektića i Osmice (koji se mogu početi pakovati za pritvor) i Marića i Joldžića.


Osmica

Prije toga, Tužilaštvo BiH bi moralo da ga hitno vrati u pritvor kako ne bi dalje pokušavao da opstruiše istragu preko pripadnika NarkoKartela, posebno NarkoGenerala Kostreševića, Marića i Joldžića, ali i da "otpjeva" sve o najnovijim saradnicima. (nastaviće se)