понедељак, 14. фебруар 2022.

Uspon izdajama i putem preko leševa “Ze Pepino” Ćuka: Od potrčka profesionalnog ubice Vidovića do jednog od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana u RS i drugih Gangova i prelazak od Škaljaraca do Kavčana

Zlatan Ćuk


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zlatana Ćuka, jednog od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana u RS, često pominjem u tekstovima, a njegova biografija i uspon u narkopodzemlju sastavljena je od izdaja onih sa kojima je sarađivao, izdaja njihovih porodica, samoubistava koja je uzrokovao i naručivanja likvidacija.


On je jedan od rijetkih Narkodilera koji je iz Škaljarskog Klana prešao u Kavački i, pri tom, teško izvarao šefove Škaljaraca.


Siniša Perić, Vladan Kakuća (stoji) i Ćuk

2.

Već sam objavio da je Ćuk bio vozač Saše Vidovića, šefa Škaljaraca u Bijeljini, koji je zbog ubistva Mirolava Lazarevića 2016. godine presuđen na 19 godina zatvora.


mjesto zločina

Vrh Škaljarskog klana dao je Skaj kodove Gangova u Južnoj Americi Ćuku kako bi nabavkom i prodajom kokaina finanasirao njegovu odbranu.


Kada je Vidović presuđen, Ćuk je još neko vrijeme radio za Škaljarce, a potom je “otkovao” od njih. Čak je preoteo i Vidovićevu djevojku Natašu Arsenijević koja je bila dio narkogrupe iz Bijeljine.

KPZ "Foča"

To je glavni razlog zbog kojeg je Vidović izvršio samoubistvo u KPZ “Foča”, oktobra 2020. godine.


3.

Meutim, Ćuku, koji je na Skaj aplikaciji koristio tri imena “Golden” (najduže), “Batistuta” i “Ze Pepino”, trebalo je dugo da dođe do jednog od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana.


Velibor Milošević i njegov najbliži saradnik Milorad Bajić Panin

On najviše kokaina dobavlja za svoju grupu u Bijeljini u kojoj su najvažniji igrači  Boško Ćuk, Vladan Kakuća, Radoslav, Željko i Savo Simić, kao i za veliku narko grupu Velibora Miloševića.
Simić i Ćuk

4.

Stvarni šef te narkogrupe bijeljinskih Kavčana je Zdravko Ljubinković, a gang ima oko sto vojnika.

Zdravkoo Ljubinkoović

5.

Ćuk je karijeru kriminalca počeo obijanjem trafika i paljenjem vozila po nardužbi za 500 KM.


Nakon toga se malo osokolio pa je počeo na sitno da dila.


Sve to vrijeme bio je potrčko Saše Vidovića (sada pokojnog) koji je dosta dugo radio samo kao plaćeni ubica.

Saša Vidović

Vidović je ubijao po narudžbi više ekipa, a Škaljarcima prilazi kada upoznaje Alana Kožara, šefa Barske grupe. Kožar je, zajedno sa Damirom Hadžićem, likvidiran 23.07.2020. na ostrvu Krf u Grčkoj.


6.

Kožar je, prema pisanju crnogorskih medija, vođstvo Barskom grupom preuzeo 2013. godine, a nedugo nakon toga ostvario je brz uspon unutar Škaljarskog klana i postao jedna od najopasnijih i najpoznatijih osoba u Podzemlju regiona.


Alan Kožar

Kožar je 2016. godine formirao “Ekipu ubica” koja je izvršila brojne likvidacije, prije svega pripadnika Kavačkog klana. Vidović koji je ranije već pristupio Kožau i Škaljarcima i od tada ubijao samo za njih, bio je pripadnik njegove “Ekipe ubica”.


7.

Vidović je Ćuka smatrao nesposobnim za bilo kakve ozbiljnije kriminalne poduhvate tako da prilikom planiranja i izvršenja akcija likvidacija za Škaljarce, ali i prije toga, nikada nije dozvoljavao Ćuku da sazna detalje, ali ni mete akcije.


Ćukova uloga je bila da ga prebaci do određenog mjesta ili da, nakon izvršene likvidacije, Vidovića opskrbljuje onim što mu je potrebno dok se krio u štek-stanovima.


Uhapšeni Vidović

Ćuk je još, nakon ubistava u BiH, prikupljao inormacije o tome “šta se priča po kafanama” i to je, bio njegov krajnji domet koji mu je Vidović dozvoljavao.


8.

Međutim, Vidović je potpuno potcijenio Ćuka koji je iskoristio činjenicu da je njegov vozač.


Ćuk je Vidovića vozio na sastanke sa brojnim velikim igračima iz Podzemlja za koje je Vidović radio poslove plaćenog ubice, kao što su već pomenuti Kožar, Filip Korać, Jovan Vukotić, Igor Dedović (likvidiran u Atini, 19.01.2020.), Zoran HadžiJovanović Zigi…


mjesto ubistva Igora Dedovića

Ćuk bi ih tom prilikom upoznao i tražio načine da sa njima stupi u kontakt bez znanja svog Vidovića.


Jednom prilikom to mu je pošlo za rukom, ali je Vidović saznao za taj kontakt, natjerao Ćuka da se skine skroz i isprebijao ga gotovo do smrti. Bilo je to upozorenje da će ga sljedeći put ubiti ukoliko nekog od velikih igrača iz Podzemlja pokuša kontaktirati bez njegovog znanja.


Zlatan, Boško i Ingga Ćuk

9.

Uspon Ćuka kreće nakon što je Vidović uhapšen zbog likvidacije Miroslava Lazarevića, sina Brace Lazarevića, paljanskog kriminalca, 16.10.2016. godine.


Vidović je za to ubistvo pravosnažno presuđen na 19 godina zatvora.


10.

Tada Ćuk kontaktira Alana Kožara i saopšatava mu da mu je Vidović prepustio sve poslove sa narkoticima. Ćuk je Kožaru rekao da je on sposoban i da izvrši ubistva te da i po tom krvavom osnovu stoji na raspolaganju Škaljarskom Klanu.


Kožar je povjerovao Ćuku, dao mu direktne kontakte sa dobavljačima u Južnoj Americi kako bi prodajom droge omogućio odbranu Vidovića.


Onda je Kožar zatražio od Ćuka da organizuje i izvrši likvidaciju Miroslava Ćetkovića u Budvi, za šta mu je dao 150.000 evra.


11.

Ćuk je za taj užasni posao angažovao Predraga Peđu Ilinčića. 


Ilinčić je pokušao likvidirati Ćetkovića 04.01.2017. godine u Budvi, ali je Ćetković, iako teško ranjen, uzvratio - u vatrenom obračunu teško je ranio IIinčića koji je podlegao povredama u bolnici u Kotoru. Ćetković je podlegao na licu mjesta.


12.

Nepisano pravilo u Podzemlju nalaže da se novac za likvidaciju, u ovakvim prilikama, da porodici ubijenog. Međutim, Ćuk je slagao Kožara da je novac dao Ilinčićevoj porodici, već ga je zadržao sa sebe.


Ubrzo nakon toga, Ćuk poklanja Kožaru “Rolex” sa posvetom kako bi mu se dodatno dodvorio.


13.

Nakon što je Vidović u zatvoru saznao da mu je Ćuk, osim poslova, preuzeo i djevojku, izvršio je samoubstvo u KPZ "Foča", 13.10.2020. godine.


14.

Ćuk je već ranije otpočeo pegovore sa Bojanom Raonićem o izmirenju sa Veliborom Miloševićem i to po nalogu Narko”Generala” Siniše Kostreševića. 


Ćuk i Raonić

Konačno pomirenje je popečatio Desimir Desko Babić koji je sada, zajedno sa Ćukom, najveći snabdjevač kokainom Kavačkog Klana u RS.


Desimir Babić

15.

Važno je naglasiti još nekoliko vrlo vrlo bitnih činjenica.


Milan Trivun


Ćukove kriminalne aktivnosti u Bijeljini pokrivao je inspektor Milan Trivun, kao i još neki funkcioneri MUP RS o kojima ću tek pisati.


PU Bijeljina

16.

Sa Ćukom je sve vrijeme, dok nije prišao Kavčanima, na vezi bio Bojan Cvijetić, stvarni Ministar bezbjednosti BiH, a njegov "savjetnik" Dragan Mektić formalni ministar, znao je za ove konekcije. Mektić je dugogodišnji pripadnik Cvijetićeve narkogrupe. Cvijetić mu je platio pola miliona KM, koje su prikupili šefovi narko grupa koje jee kontrolisao, da mu prepusti upravljanje ministarstvom.


Već sam objavio da su Mektić i Cvijetić čuvali i ugostili Alana Kožara jednog od najviše rangiranih pripadnika Škaljarskog Klana u Banjaluci, 2017. godine.


Kožar je tada u najvećem gradu Republike Srpske boravio dsetak dana.


informant i sluga velikih NarkoDilera

Mektić je tada pristao da bude Kožarev direktni saradnik i informant i prosljeđivao mu je bitne informacije infomacije za koje je bio jako dobro plaćen, sve do likvidacije Kožara 23.07.2020. godine na ostrvu Krf u Grčkoj.


17.

Cvijetić, izuzetno blizak Škaljarcima, uhapšen je u akciji “Transporter” 16.11.2021. godine i u pritvoru Tužilaštva BiH nalazio se do 11.02.2022., kada je prebačen u kućni pritvor, sa nanogicom i pod posebnim tretmanom.


Narko diler Bojan Cvijetić


U kućni pritvor je prebačen, jer je “otpjevao baš sve”. Tvrdi se da je Tužilaštvu BiH saopštio i ko je naručio i organizovao likvidaciju Damira Ostojića Šijana koji je ubijen u sačekuši u Banjaluci, 05.09.2018. godine.

Damir Ostojić Šijan

18.

Šijan je bio Kavčanin, a biće interesatno tokom istrage oko ove likvidacije saznati kakva je bila uloga Cvijetića, a kakva Mektića kao Kožarevog informanta u organizaciji ubistva. (nastaviće se)