среда, 16. фебруар 2022.

Još nekoliko dana je ostalo do izbora za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci; Crvena Sekta ponovo pokušava kupiti građane Banjaluke lažnim obećanjima


Piše: Slobodan Vasković

 

U nedelju, 20.02.2022. godine, u Banjaluci se održavaju izbori za Savjete mjesnih zajednica. Biće to dobar test raspoloženja građana najvećeg grada u Republici Srpskoj.


obilazak sela

Na prethodnim izborima za Savjete mjesnih zajednica, održanim 2017. godine, Crvena Sekta je osvojila ubjedljivu pobjedu. Većina od 405 aktuelnih članova Savjeta mjesnih zajednica su članovi te mafijaške organizacije.

 

U međuvremenu je Crvena Sekta u dva navrata demolirana od građana Banjaluke, na opštim izborima 2018. godine i lokalnim izborima 2020. godine.

 

Shvativši da im predstoji još jedno demoliranje, Milorad Dodik je naredio da se iskoriste svi resursi kako bi se to spriječilo.

 


U kojoj mjeri su Sektaši zabrinuti najbolje govori podatak da Željka Cvijanović obećava da će institucija na čijem se čelu nalazi finansirati izgradnju vodovoda u banjalučkom naselju Mišin Han. 

Samo po sebi se nameće pitanje kakve veze institucija Predsjednika Republike Srpske ima sa finansiranjem seoskog vodovoda? Pored toga, stanovnici pomenutog naselja treba da postave i pitanje zašto Crvena Sekta za 22 godine vladavine u Banjaluci nije izgradila taj vodovod.


 

Da su Sektaši ljudi bez imalo morala pokazuje i primjer banjalučkog naselja Lauš 1. Po nalogu Vlade Crte Đajića, jedan portal blizak režimu je objavio izjavu „zabrinute“ mještanke pomenutog naselja. Radi se mladoj Sektašici Dijani Jović Damjanović, koja je dugogodišnja članica Crvene Sekte.


Ona se u svojoj (naručenoj) izjavi požalila da u njenoj ulici postoje problemi sa sekundarnim cjevovodima, makadamskim putem, nedostatkom rasvjete i struje. Radi se o nevjerovatnom licimjerstvu, jer je Crvena Sekta vladala Banjalukom 22 godine i za svo to vrijeme nije riješila niti jedan od navedenih problema.

 

Na kraju, treba reći da je pomenuta Sektašica kanditat za člana Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, pod rednim brojem 4, ispred koalicije koju predvodi Crvena Sekta. (nastaviće se)