среда, 7. октобар 2020.

CIK BiH “Crvenom Kombiju" Nenada Stevandića zabranio izlazak na izbore



Piše: Slobodan Vasković


CIK BiH zabranio je izlazak na izbore stranci Nenada Stevandića, zbog spota punog međuetničke mržnje i poziva na nasilje.


Stranka "Ujedinjena Srpska", poznatija kao "Crveni Kombi" neće moći izaći na lokalne izbore i brisana je, odlukom CIK BiH, sa liste prijavljenih partija. 


Ta odluka donešena je na sjednici CIK BiH, održanoj 07.10. ove godine. Sjednica je direktno prenošena preko You tube kanala CIK BiH.


Stevandić je kažnjen novčanom kaznom, kao inspirator ogavnog spota koji je emitovan prije petnaestak dana.


Spot mržnje i poziva na nasilje (21.09.2020.)
Monstrum, zločinac i nasilnik Nenad Stevandić emitovao je užasavajući, jezivi spot svoje “Crveni kombi” partije koji je u funkciji poziva na obračun sa nesrpskim stanovništvom koje živi u RS - Bošnjacima, Albancima i Hrvatima.

Ništa čudo od Zlikovca koji je cijelu svoju krvavu karijeru izgradio gazeći preko leševa, od ratnih vremena pa do danas.

Mračne poruke bolesnog spota mržnje, poziva na nasilje i otvorenog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti, posebno podvlači kadar sa Čekićem, koji u glavi Zločinca Stevandića može značiti samo jedno - način obračuna sa nesrpskim stanovništvom, kao i sa nepodobnim.


Zakucavanje eksera čekićem u zid za Monstruma, (koji je pregazio i preko leša svog radnog kolege dr Marka Pekije, za čiju smrt je indirektno odgovaran, što je pokušao prikriti njegovim prebacivanjem u Ljubljanu, gdje je teško bolesni pacijent preminuo), je simbolika mučenja Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, ali i Srba, jer Stevandić, kada ubija, ne gleda na nacionalnost, što je odlika neizlječivog Psihopate.

Bolesni, jezivi, morbidni spot Zločinca nije samo usmjeren protiv Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, već i protiv Srba koje prikazuje kao divljake spremne na svako namjonstruoznije zlodjelo.