субота, 24. октобар 2020.

Dodik naredio Slobi Stankoviću da obezbijedi pet miliona KM keša za izbornu kampanju SNSD; “Ljigavac” Dodik i Reketaš Nešić sastaće se ponovo 26.10.; Tema razgovora: nova funkcija za Nešića; Nešić, Lučić i Glavaš pod istragom Tužilaštva BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik naložio je Slobodanu Stankoviću, vlasniku konzorcijuma “Integral inženjering” i Akademiku Građevinske Mafije, da SNSD-u, za potrebe izborne kampanje, obezbijedi pet miliona KM i to u kešu.


Taj novac potreban je Dodiku i za kupovinu glasova.


2.

“Akademiku” Stankoviću nije se dopao Dodikov zahtjev, ali će obezbijediti “crnih” pet miliona KM; Jer nema kud.


Cifra je toliko velika, jer Zora Vidović, ministarka finansija, nije uspjela iz budžeta izvući dovoljnu količinu novca. Njen prethodnik Zoran Tegeltija bio je maher za te prevare i pljačke, ali sada je na funkciji predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i nema više te predizborne pljačkaške zadatke.


3.

Uz resurse kojima raspolaže Režim, primarno SNSD-e, pet miliona koje će obezbijediti Stanković sasvim su dovoljni da pokriju kampanju Dodikove zločinačke organizacije.


Naravno, tih pet miliona ukradeno je iz budžeta RS na razne “varijacije 1, 2 i 3” prilikom izgradnje autoputeva, što je Stankovićev specijalitet.


4.

Uz sve to, Dodik je ovladao i resursima za predizborno, nezakonito, asfaltiranje, jer je uklonio svog Klona - Sociopatu, Nasilnika i Gangstera Nenada Nešića sa pozicije v.d. Direktora JP “Putevi RS” i postavio svog poslušnika Davora Kostreševića.


5.

Na sastanku delegacija SNSD-a i DNS-a, održanom 22.10., Ljigavac Dodik, kako ga je naslovio Nešić, i Reketaš i Kriminalac Nešić, kako ga je okarakterisao Dodik, došlo je do razlaza; Koji će trajati do 26.10., kada će se Ljigavac i Reketaš ponovo sastati u “četiri oka”, kako sam to i najavio 22.10.


6.

Na tom sastanku Nešić, koji je na RTV BN izjavio da “nema više sastanaka” i, naravno, slagao, zahtijevaće jednu od vodećih pozicija u nekom od najjačih Javnih preduzeća, što je uslov da SNSD i DNS “popeglaju odnose”.


Sastanak je zakazan u jutarnjim časovima u Banjaluci i dokaz je da Dodik nastavlja saradnju sa Reketašima i Kriminalcima svih boja i dezena; Nikakvo čudo, jer ih je on i stvorio prema svom liku i nedjelu.


7.

Pokazalo se, kako sam i tvrdio, da je cijeli sukob između SNSD-a i DNS-a posljedica Nešićeve bitke za fotelju, a da nisu u pitanju nikakvi ideološki razlozi. Nešić bez direktorske funkcije sa koje može pljačkati ne vrijedi ni "pišljiva boba"!


8.

Dok Dodik, kojeg je Nešić otvoreno ucijenio prijetnjom da će objaviti kompromitujuće materijale i video snimke o njemu, pregovara sa Iznuđivačem, Uprava kriminalističke policije i dalje, već danima, “češlja” JP “Putevi RS”, sa akcentom na četiri godine Nešićeve vladavine; U tom periodu iz “Puteva” su opljačkane desetine miliona KM i Dodik je za sve te pljačke znao, što je javno i potvrdio; Štaviše, on lično je bio Nešićev zaštitnik i inicijator mnogih prljavih poslova.9. 

Posebno se istražuje nabavka bitumena za sve putarske firme, koja već dvije godine ide preko zločinačke firme “Legend”, čiji su suvlasnici Nešić, njegov kum Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, narodni poslanik.


10.

Trojac je ucijenio putarske firme da od “Legend”-a moraju nabavljati bitumen inače im neće “Putevi” dodjeljivati poslove; Ranije su ih ucijenili da od njih moraju kupovati i preskupu so; Na ovim poslovima iznudili su desetine miliona KM.


Putarske firme su, prije ucjene, bitumen, za svoje asfatne baze, kupovale u Pančevu po mnogo nižim cijenama.11. 

Nešića, Glavaša i Lučića ne istražuje samo impotentno Tužilaštvo Banjaluka, već i Tužilaštvo BiH, preko nekoliko policijskih agencija.


Istrage su, prema mojim informacijama, pri kraju i očekuje se podnošenje nekoliko krivičnih prijava za razna nedjela, među kojima su i najprljaviji “bijeli poslovi”.


12. 

Nešić je direktno uvezan sa NarkoKartelima, pa samim tim i Dodik ima vezu sa njima, jer sarađuje sa Nešićem.


13.

Nešić sa NarkoKartelima sarađuje direktno i preko svog kuma Mladena Lučića, suvlasnika zločinačkog “Legenda” i odbornika u skupštini opštine Istočna Ilidža.Lučić je vrlo interesantan, iako i vrlo neinteligentan, Mladi Gangster i Hohštapler, ne samo zbog toga što prečesto “proba robu” koju nabavlja, pa nerijetko završi i u bolnici, već i zato što je uposlio svoje najbliže na vrlo značajna mjesta.


14.

Lučićev brat je lažni Crnogorac Miloš Starleta Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice, čiji je šef kabineta Mlađen Božović (punac Nešićevog brata), kriminalac koji je tokom rata optuživan za najgora nedjela, kao i u postratnom periodu.


15.

Lučićeva majka, Svjetlana Lučić, izvršni je direktor u Zavodu za zapošljavanje RS, dok je oca Dobru dobro smjetio u Rektorat Univerziteta Istočno Sarajevo.


16.

Nešića, Lučića i Glavaša stvorio je Veljko Vukelić, Dodikov kum i pripadnik međunarodnih kriminalnih grupa.Treba istaći da je od Gangsterske trojke Glavaš najinteligentiji i vuče većinu konaca iz sjene; Nešić je brutalni, nasilni gangster, a Lučić definitivni idiot kojeg je preveliko konzumiranje “bijelog bitumena” ubijedilo da ima IQ 83, iako je na nivou retardiranog rektalnog alpiniste Milorada Dodika.


17.

Sve navedeno potvrđuje da Republikom Srpskom upravlja Kartel koji se ne libi ni Narkoposlova i koji na izborne liste stavlja i dokazane Pedofile, poput Pedofila Bez Dileme Marka Kneževića (člana DEMOS-a), od čije kandidature se niko iz vrha nenarodnog, anticivilizacijskog, pljačkaškog Režima, ogrezlog u zlu, krvi, ubistvima, silovanjima, pedofiliji i ostalim jezivim i užasnim radnjama, nije ogradio.