понедељак, 26. октобар 2020.

Dodik eskivirao Nešića; Nepoznat termin novog susreta; Na sastanku 22.10. Dodik mu zaprijetio: Od tvog nastupa na BN TV zavisi i tvoja sudbina”!


Piše: S.V.


Milorad Dodik eskivirao je, kako tvrde moji izvori, sastanak sa svojim “štićenikom” Nenadom Nešićem, sa kojim se trebao sastati 26.10.


Razlog otkazivanja je, navode, Dodikov “iznenadni put” u Beograd, pa će Nešić morati da sačeka sa svojim zahtjevima.


Da podsjetim, Nešić je od Dodika zahtijevao da ga imenuje na direktorsku poziciju u jednom od tri najznačajnija Javna preduzeća - “Elektroprivredi RS”, JP “Autoputevi RS” ili da ga vrati na čelo JP “Putevi RS”.


Ne zna se kada će se održati novi sastanak Dodika i Nešića, ako će se uopšte održati, jer nije zakazan.


Interesantan je jedan detalj sa sastanka delegacija interesnih organizacija SNSD-a i DNS-a, održanog 22.10, na kojem ništa nije dogovoreno, sem obostrane razmjene uvreda.


Dodik je tada otvoreno zaprijetio Nešiću: “Večeras gostuješ na BN TV; Od tvog nastupa zavisi i tvoja sudbina”!Nešić je, gostujući na BN TV, ispričao niz nebuloza, ali se nijednom nije usudio ostrviti na Dodika i SNSD, čak ni najblažom kritikom.


Štaviše, branio je Dodika koji ga je nazvao “Reketašem i kriminalcem” tvrdeći da je to lider SNSD-a “rekao u afektu”. (nastaviće se)