петак, 23. октобар 2020.

Pokušaj spasavanja teško poljuljanog rejtinga Radojičića: Nezakoniti ugovor o predizbornom asfaltiranju koje plaćaju građani Banjaluke


Piše: Slobodan Vasković


1.

SNSD je krenuo u nezakonito predizborno asfaltiranje rupa na putevima u Banjaluci.


2.

Cilj je pokušaj spasavanja Igora Radojičića od izbornog poraza, jer su u njegovoj stranci veoma skeptični po pitanju njegovog uspjeha na lokalnim izborima.


3.

Radojičićev protivkandidat je Draško Stanivuković koji ima, trenutno, bolji rejting od SNSD-ovog poslušnika.



4.

Kako bi pokušali popraviti teško poljuljani rejting Radojičića, Grad Banjaluka je, 13.10. o.g., zaključio, potpuno nezakonito, Ugovor sa firmom “Građenje Đurić” o asfaltiranju lokalnih puteva, u vrijednosti od 239.316. 24 KM (bez PDV-a). Preciznije, dva dana prije početka izborne kampanje.


5.

Ugovor je nezakonit, jer se nije mogao zaključiti pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja o nabavci, budući da ne postoji hitnost za krpljenje rupa na asfaltu.


6.

Kao razlozi za ovaj kriminalni ugovor navodi se da je “tokom avgusta zbog obilnih padavina došlo do značajnih oštećenja na području Grada, kako gradskih saobraćajnica, tako lokalnih i nekategorisanih puteva”. 


7.

Navedeno je još niz besmislenih, lažnih razloga, a cilj je samo jedan - razmazivanjem asfalta kao paštete (vrlo vrlo tanko) pokušati prevariti birače i dobiti glasove za Radojičića.


Da je sve hitno, kako navode, trebalo je već u septembru sanirati štetu od avgustovskih kiša, a ne tokom izborne kampanje.


8.

Poslan je samo jedan poziv, odnosno stigla je samo jedna ponuda i to od firme “Građenje Đurić”, što znači da je sve dogovoreno, bez ikakvog poštovanja zakona. 


9.

Ugovorom se precizira “Izvođenje radova hitnih intervencija na sanaciji asfaltnih i makadamskih saobraćajnica nakon elementarnih nepogoda po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove”.



10.

Dijelovi Radojičićevog kriminalnog ugovora su tragikomični: Navedeno je da je izbor najboljeg ponuđača odlučila “najniža cijena”, iako u Ugovoru piše da je bio “samo jedan ponuđač”! 


11.

Tako je Radojičić javno uplivao u mutne poslove, uplašen da će izgubiti poziciju Gradonačelnika dijela građana koji glasaju za SNSD-e, ali i zbog činjenice da je Moralna Nakaza koja je podržala premlaćivanja banjalučana, progon svih onih koji su tražili da se uhapse ubice Davida Dragičevića, njihovo surovo dvoipogodišnje maltretiranje, stavljanje van zakona od njegovog stranačkog Nasilnika Dragana Lukača; Štaviše, sam Radojičić zloupotrijebio je ovlasti i pokušava sudski da progoni dvoje mladih ljudi na osnovu lažnih tvrdnji o nanošenju štete za doček Nove godine, 2019.



13.

Koliko će Radojiću pomoći nezakonito asfaltiranje i trošenje novca građana Banjaluke za njegovu izbornu kampanju znaće se nakon izbora, ali bi do tada, svakako, Milorad Dodik trebalo da ga prijavi MUP RS, jer je izjavio da će “odgovarati svi članovi SNSD-a koji učestvuju u kriminalnim radnjama”.