петак, 16. октобар 2020.

Šamaranje Dodika završeno: Dodik, 14.10., Nešića optužio za pljačke i iznude (čak i po Nevesinju) i prisilio da se proglasi “bolesnim”; Da li je Dodika, nakon Nešićevog nasilnog ataka, potrebno smjestiti u “Sigurnu kuću”?Piše: Slobodan Vasković


Šamaranje Milorada Dodika, materijalizovano kroz blokadu kružnog toka u Lukavici (opština Istočno Novo Sarajevo), koje mu je upriličio Nenad Nešić, inače “bolestan”, završeno je.


Sada se očekuje Dodikov odgovor na šamare Nešića, kojeg je prisilio da podnese ostavku 14.10., uz obrazloženje da to čini “iz zdravstvenih razloga”.Da li će Dodik, nakon ovih šamara, okrenuti “drugi obraz”, kao njegov stari partner Marko Pavić, nakon njegovih udaraca otv orenim dlanom pitanje je svih pitanja?!


Nešić je, na petominutnom sastanku, 16.10., saopštio Dodiku da DNS napušta režimsku koaliciju. Nije izgledao baš najzdravije.


Sastanak je trajao prekratko da bi pojasnili zbog čega Dodik koji je Nešića 14.10 okarakterisao kao “reketaša” koji iznuđuje čak i po Nevesinju, kriminalca kojeg treba odmah zatvoriti, pri tom mašući papirima koji to dokazuju, nije zatražio od Tužilaštva da istraži Nešića?!Zbog svih navedenih optužbi i dokaza koje mu je Dodik predočio, Nešić se proglasio “bolesnim” i dao ostavku, a onda Dodiku, dva dana kasnije, blokadom saobraćajnice upriličio šamaranje.Dodik je dozvolio Nešiću pljačku desetina miliona KM, spriječio njegovo hapšenje u nekoliko navrata, spriječio procesuiranje tri krivične prijave protiv gangstera, a sada je doživio pravi debakl od svog “najboljeg” učenika koji sve češće pokušava dokazati da je prevazišao “učitelja”.


Dodik je pao prenisko, tu nema dileme, čim je dozvolio da ga sociopata, kleptokrata i gangster Nešić javno šamara. Otrovno Blato u kojem se nalaze i Dodik i svi njegovi nešići, selaci i ostali zlikovci, njihovo je prirodno okruženje, ali za Dodika bi, ipak, trebali obezbijediti "sigurnu kuću", jer su kriminalci koje je inaugurisao beskrupuloni koliko i on.