уторак, 20. октобар 2020.

Podzemlje/Breaking News: Deset miliona nezakonitog predizbornog asfalta razlog sukoba Dodika i Nešića; Nešić pozvan na saslušanje u Upravu za borbu protiv organizovanog kriminala; Tri linije Dodikovog napada; Kum Lučić zabija nož u leđa Kumašinu Nešiću?!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ključni razlog zbog kojeg je došlo do sukoba između Milorada Dodika i Nenada Nešića je zahtjev SNSD-a upućen sada već bivšem direktoru JP “Putevi RS”, da u predizbornoj kampanji izvrši asfaltiranje puteva u visini od deset miliona KM, bez ikakvih odluka, iako je to krivično djelo.


Nešić je trebalo da asfaltira puteve, putiće, staze, bogaze, predsoblja i livade u brojnim opštinama RS, gdje je SNSD računao da će asfaltom dobiti glasove.


Umjesto toga, Nešić je vrlo malo asfaltirao za SNSD, a vrlo mnogo za DNS i to je proizvelo veliki sukob u Podzemlju, što je sinonim za Režim koji uništava RS.


Nakon što se Nešić oglušio o nekoliko Dodikovih zahtjeva, upozorenja i prijetnji, lider SNSD-a odlučio je da ga smijeni, vjerujući da se tadašnji direktor JP “Putevi RS” neće oduprijeti.


Nešić je shvatio da mu Dodik “skida glavu” i krenuo je na njega, javno ga ponižavajući, čak karakterišući, kroz igru i pjesmu, “Fukarom".


Nakon toga ni za Dodika nije bilo povratka, jer je njegova glava “stavljena na panj” - da je prešao preko vulgarnih poniženja od njega bi malo šta ostalo, iako ni ovako ne vrijedi mnogo više, jer se pokazalo da njegovi Zločinački Umovi ne prezaju da nasrnu na njega; Nešić je samo prvi otvorio “Lov na Dodika”; Uslijediće, bez dileme, novi, uprkos činjenici da Nešić teško može da iznese ovu politički smrtonosnu igru, koja u podtekstu ima i gubljenje slobode, ali i brojne druge nasilne i nasilničke aspekte.


Međutim, činjenica je i da je Dodik pokazao ogromnu slabost, koja ga je već preskupo koštala, bez obzira na to što će poništiti Nešića.


2.

Milorad Dodik pokrenuo je sve mehanizme, podzemne i nadzemne, za brzo uništenje svog najboljeg učenika iz oblasti razbojništva, pljačke, iznude... Nenada Nešića, koji se suprotstavio Senseiu, vjerujući da je došlo vijeme da se “Dodik malo odmori”.


3.

Da podsjetim, Dodik je, u vrijeme kada je skidao “glavu” Marku Paviću, zajedno sa Nešićem, tadašnjem lideru DNS-a rekao “vrijeme ti je da se malo odmoriš”. I Pavić je “otišao na odmor” 24.12.2019., kada je podnio ostavku.


4.

Dodik, za razliku od Pavića, ne namjerava dopustiti da ga Nešić pošalje “na odmor”, ali je svjestan da je pretrpio ogromnu štetu, jer ga je aktuelni šef DNS-a, Sociopata, Nasilnik i Kriminalac, Nešić javno nekoliko puta teško išamarao.


5.

Zbog toga je MUP RS, 19.10. o.g., pozvao Nešića na saslušanje u vezi sa jednom od brojnih istraga koje su se, nakon šamaranja Dodika, ekspresno aktivirale, a sve do razlaza u Podzemlju skupljale su debelu prašinu.


Nešić bi 21.10., kako mi je potvrđeno iz nekoliko izvora, trebalo da se javi na saslušanje u Upravu za borbu protiv organizovanog kriminala.


Riječ je o iznudi, zloupotrebi službenog položaja i ostalim nedjelima za koja je zaprijećena kazna od tri do deset godina.


Ukoliko se i ne javi, u Tužilaštvo će biti proslijeđena krivična prijava!!!Očito je da je Dodik aktivirao i Huntu i svoj uticaj u takozvanom pravosuđu, iako je riječ o partijskom pravosuđu SNSD-a, da brzopotezno polomi Nešića i koliko-toliko ublaži ogromnu štetu po svoj sve bljeđi rejting.


6.

Kako je Nešić još uvijek van BiH (u Novom Sadu), poziv je primio blizak član njegove porodice u Istočnom Sarajevu. Da li će se Nešić javiti na saslušanje koje bi mu moglo biti i oproštaj sa slobodom vrlo teško je procijeniti.


Ukoliko se ne javi, izvjesno je da će “sijevnuti” potjernica za njim. 


Istina, Nešić je poodavno trebalo da je smješten iza rešetaka, ali ga je sve vrijeme čuvao Dodik, dok nije puklo oko nezakonitog predizbornog asfaltiranja.


7.

Druga dimenzija Dodikovog udara na Nešića je osvajanje DNS-ovih Opštinskih i Gradskih odbora i već ih je nekoliko “palo” Dodiku u naručje: Banjaluka, Gradiška, Lopare, Kotor Varoš…, što je tek početak.


Uz Dodika je stao i Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, što je i najteži udarac Nešiću. 


Popović je bio jedan od, kako ih je Dodik nazvao, “Mangupa iz DNS-ovih redova”, ali očito je da je vrijeme “mangupluka” prošlost.


8.

Dodikovi gaulajteri brutalno prijete, tako da se odbori DNS-a povijaju do pucanja - Budući da je DNS interesna kriminalna organizacija, bez ikakvog okusa i mirisa, sa ideologijom - otmi gdje god možeš (preuzetom od SNSD-a), za očekivati je da ih još veći broj okrene leđa Nešiću, svjesni da bi i oni mogli veoma brzo biti saslušani po raznim osnovama. I pritvoreni!9.

Oni koji su se izjasnili protiv, već su osjetili Dodikovu tešku ruku na sebi: Smijenjen je dripac Marko Kubatlija sa pozicije pomoćnika direktora područne Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu, za čije imenovanje se posebno založio Dodik.


Vlada RS imenovala je, na sjednici održanoj 11.06. o.g., Kubatliju na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.


Pokazalo se  ubrzo da je riječ o potpunom promašaju i da je Kubatlija apsolutno nesposoban za obavljanje tako zahtjevne funkcije, ali Dodik nije dozvolio da bude smijenjen.


Kubatlija, predsjednik OO DNS Pale, smijenjen je zbog podrške kandidatu PDP-a i SDS-a Nenadu Vukoviću za načelnika Pala 


10.

Smjenjivanje onih koji su odlučili da stanu uz Nešića je treća Dodikova linija odmazde; I ona će se nastaviti narednih dana.


11.

Bitno je naglasiti da je Dodik zaista pravi licemjer i zaštitnik kriminalaca - njegov opštinski odbor u Istočnoj Ilidži pregovara sa OO DNS-a, na čijem čelu je gangster Mladen Lučić, suvlasnik kriminalne firme “Legend”, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Nenadom Nešićem.12.

Tu firmu Dodik je okarakterisao kao reketašku i kriminalnu i još dodao da sa “tom ekipom neće da ima ništa”. 


Očito je da hoće, čim njegov OO SNSD, već dva dana, pregovara sa mladim hohštaplerom Lučićem, koji je Nešićev kum i brat takozvanog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Starlete Lučića.Očito je i da Kum Lučić namjerava da zabije nož u leđa Kumašinu Nešiću, kako bi, pod Dodikovim patronatom, sačuvao opljačkane desetine miliona KM.