петак, 2. октобар 2020.

Zločinac Lukač će na opasačima za policiju opljačkati 767.077 KM; Opasači kupljeni od firme u kojoj radi njegov štićenik Đorđe Rađen, saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Lukač, šef Hunte u RS, jedan je od najvećih zločinaca, kriminalaca i pljačkaša u tom entitetu, koji ima vrlo razgranate kriminalne poslove.


2.

Dio tih prljavih poslova obavlja preko naduvanih tendera, što je manji dio njegove enormne mjesečne zarade, a dio završava preko brojnih kriminalnih/zločinačkih organizacija koje kontroliše i štiti.


3.

Sam Lukač šef je jedne od najopasnijih kriminalnih organizacija, koja se bavi brojnim nezakonitim poslovima, između ostalog, i prodajom naoružanja i brojnim drugim izuzetno opakim, nelegalnim poslovima, na kojima je ogromna zarada.


U tu svrhu koristi sve resurse koje posjeduje MUP RS, od ilegalnog prisluškivanja preko nelegalnog praćenja, plus teške zloupotrebe preko lojalnih mu policijskih službenika, koje su direktno usmjerene za zaštitu zločinačkih grupa i protiv građana. 



4.

Na brojnim tenderima Lukač uzima, nezakonito, milione maraka, a jedan od njih je i nedavno završen tender za pljačku na opasačima za policajce.



5.

Tender je vrijedan 1.209.977 KM, bez PDV-a i za taj novac firma “ABC sporting” iz Banjaluke treba Hunti, nekadašnjem MUP-u RS, da isporuči 4.300 opasača “za policijske službenike”. 


Navodi se da je riječ o kompletima, što bi trebalo da podrazumijeva i futrolu, ali to nije nigdje naglašeno.



6.

Ugovor je sklopljen 29.09.2020. godine, a prema njegovoj vrijednosti, jedan komplet košta 281,39 KM ili 144,30 evra.


7.

Riječ je o bezočnoj pljački, jer komplet opasač za policiju (vrhunska profesionalna oprema i to najskuplja), zajedno sa futrolom za pištolj (plus četiri dodatne futrole za razne namjene) i alkom za palicu, košta 53 evra ili 103 KM.



8.

Praktično to znači da je Lukač mogao 4.300 kompleta i to profesionalnih da nabavi za 442.900 KM.


9.

Kada se sve pomnoži, sabere, oduzme…, računica kaže da će Lukač na 4.300 kompleta da ukrade 767.077 KM, odnosno gotovo dvije trećine od 1.209.977 KM.


10.

Pljačka u režiji takozvanog Ministra unutrašnjih poslova nije nikakvo iznenađenje, jer pljačkao je i ranije, a nastaviće da pljačka dok god je na funkciji; Kada jednom padne, svoj kriminalni posao nastaviće kao ranije - razbojništvima na putevima širom BiH.


11.

Šta je još bitno za firmu koja je dobila posao od Lukača - “ABC sporting”: U njoj je zaposlen Đorđe Rađen, saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.).


Đorđe Rađen, saučesnik u ubistvu Davida Dragičevića
i Lukačev štićenik

12.

Lukač je najodgovorniji što ovo ubistvo nije riješeno, iako je svima poznato Ko je ubio Davida, kao i da su u tome učestvovali pojedini pripadnici MUP RS.


David Dragičević, likvidiran od pojedinih pripadnika policije

13.

Ovaj put naglašavam da Lukačeva uloga u toj likvidaciji nije samo opstruisanje istrage, zaštita Rađena, zaštita kriminalca Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca koji ne dozvoljava privođenje Rađena, opstruiše istragu i sve čini da ubice ne budu privedene pravdi; Njegova uloga ne završava ni na prijetnjama Želimiru Lepiru koji je, 26.12.2018., otvoreno rekao advokatu porodice Dragičević Ifetu Feragetu da bi ga “Lukač ubio ukoliko riješi ubistvo Davida Dragičevića”, kao što ne završava ni zločinačkim stavljanjem izvan zakona svih onih koji zahtijevaju i dalje rješenje surove likvidacije! 


zločinac Dalibor Vrećo

14.

O stvarnoj Lukačevoj ulozi u likvidaciji Davida Dragičevića iako on, u vrijeme kada je mladić ubijen, nije bio u Banjaluci, već u inostranstvu, biće još riječi u narednom vremenu! Alibi koji je sebi tada stvorio boravkom izvan Banjaluke u tom periodu nije slučajan splet okolnosti! Daleko je od toga!!!