недеља, 18. октобар 2020.

Dosje/Sve što Dodik nije “znao” o Nešiću: Dodik ne govori istinu kada tvrdi da je tek “prije desetak dana saznao da je Nešić reketaš”, iako njegove pljačke podržava već četiri godine


Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik izjavio je da je “prije desetak dana” saznao da je “Nenad Nešić reketaš”, kao i da njegova firma “Legend” služi “za iznude i teške kriminalne radnje”.


Dodik je zaista “neupućen” i svi oko njega ga “lažu”, jer, zaboga, tek je prije desetak dana “saznao” ono što se već četiri godine zna - Da je Nešić opljačkao desetine miliona KM, služeči se iznudama, o čemu postoje brojna svjedočenja u MUP RS.


Dodik je neviđeni licemjer koji sada pokušava da se “opere”, jer je Nešić pod njegovim patronatom izvršio bezbrojne pljačke kojih se lider SNSD-a “sjetio” tek kada ga je Sociopata, Ganster i Nasilnik Nešić počeo, u kontinuitetu, javno šamarati, pri tom odvodeći svoj DNS iz Režimske koalicije.


Dodik je, 18.10., optužio donedavnog direktora javnog preduzeća „Putevi RS“ Nenada Nešića za reketiranje, iznudu, kriminal i korupciju, dodavši da nadležne bezbjednosne agencije treba da reaguju.„Oni su smatrali da su dovoljno jaki, da mogu raditi šta hoće. Došle su do nas informacije o bahatosti, samo jedno preduzeće je moglo raditi putarske poslove. Reket je bio i po 200.000 KM (oko 100 hiljada evra). Nadležni organi će to ispitati. Ne može se niko ponašati tako raskalašeno“, kazao je lider SNSD-a. 

 

Dodik je rekao da je rukovodstvo DNS prema Nešiću trebalo preduzeti mjere još kad je na privatnoj zabavi šutao novac, ali da to nisu uradili.“Zaboravio” je reći da je on naložio MUP RS da lažira istragu oko toga.

 

„Kad smo nedavno Nešiću rekli da ne može tako, da ne može samo jedna firma dobijati sve poslove, da nema reketiranja, on je rekao da je bolestan i da svakako ne može više raditi direktorski posao. Rekao je da je bolestan, a onda počeo napadati SNSD i javno nas optuživati za ovo ili ono“, kazao je Dodik, najavljujući tako direktan i brutalan obračun sa Nešićem.


U nastavku samo dio tekstova koji sam objavio o teškom kriminalnim radnjama Nenada Nešića, za koje je Licemjer Dodik “saznao” tek prije “desetak dana”

Ravno do Dna: Nešić, pod Dodikovim patronatom, krenuo u izgradnju apartamana vrijednih 30 miliona KM otetih od građana; Dodik posmjenjivao sve SNSD-ove kadrove u Istočnom Sarajevu kako bi javno pokazao da štiti Nešića i minimizira “Kuruzara” Ćosića; Piroman Nešić ravna ski staze, kako bi poravnao milione (07.08.2020.)

Piše: Slobodan Vasković

1.

Kriminalna firma “Legend”, čiji su vlasnici vodeći DNS-ov “La Banda” trio - Nenad Nešić, v.d. predsjednika, te ispostave SNSD-a Milorada Dodika, potom Aleksandar Glavaš, narodni poslanik, i Mladen Lučić, odbornik u opštini Istočna Ilidža, otpočeo je “investicioni ciklus” na području “Obućina bare” u opštini Trnovo - izgradnju apartmanskog naselja, što sam i najavio u nekoliko navrata.

2.

Olimpijski centar Jahorina dobio je dozvolu Vlade RS da se zaduži punih 99 miliona KM; Od kojih će dobar dio biti potrošen na izgradnju staza i gondola, koje vode Ravno do Dna - Nešićevog zemljišta, uskoro i apartmana, u opštini Trnovo.


3.

Takođe sam objavio, 12.07. ove godine, da je pomenuto zemljište močvarno, te da će gangserski izvođači radova morati duboko kopati temelje za apartmane, kao i da su dogovorili da se ta iskopana zemlja iskoristiti za “ravnanje staza” za skijanje i ravnanje para. 


4.

Upravo je to na djelu, što potvrđuju i fotografije sa lica mjesta. Nešić zemlju odvozi na ski-staze, da bi Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, mogao da ih “poravna”.


Ljevnaić je u cijeloj priči tek figura, skakač, ali sam je birao.


5.

Iza Nešića i njegove kriminalne gangsterske grupe stoji lično Dodik, koji je, kako bi i javno pokazao da Piromanska Bitanga ima njegovu ličnu zaštitu (čak i kada njim obriše cipele), posmjenjivao sve SNSD-ove kadrove sa čelnih pozicija svih institucija RS, koje se nalaze ili imaju svoja odjeljenja na području Istočnog Sarajeva; Umjesto njih imenovao je osobe od povjerenja Nešića i ponekog “Crvenog kombija”, kako bi ojačao kriminalne veze sa zločinačkim organizacijama iz unutrašnjosti Srbije.


6.

Tako je Dodik, bez imalo skrupula, poskidao glave SNSD-ovim direktorima Zavoda za udžbenike RS, Civilne zaštite RS, Studentskog centra, odjeljenja Instituta za zaštitu zdravlja RS - Istočno Sarajevo, pomoćnika direktora za Područni Centar Istočno Sarajevo u Poreskoj upravi RS…


7.

Iako je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Dodik ga uopšte nije konsultovao o smjenama, već ga je ostavio da se davi kuvanim kukuruzom, koji prodaju penzioneri u tom Gradu kako bi, prema riječima vrlog Ljupčeta, poboljšali svoj životni standard. Tako je Ćosić izbrojao cijelih pet prodavaca kuvanog kukuruza, čak tri više nego prošle godine, ali se nije usudio izbrojati smijenjene republičke funkcionere iz tog Grada i iz njegovog matičnog SNSD-a i pitati Dodika - “Dokle ću ja (Ćosić) jesti samo kuvani kukuruz, a Nešić otimati desetine miliona”?


Ćosić je nebitan, osim kao brojač kukuruza; Nebitnim ga svjesno pravi Dodik, iako je “Kuruzar” na prošlim izborima, procentima mjereno, ostvario najbolji rezultat u SNSD-u, što mu nije baš puno pomoglo da poraste u Gospodarevim očima. 


Razlog je jednostavan - previše broji prodavce kuvanog kukuruza i premalo/nikako se ne bavi prljavim poslovima na kojima se zgrću milioni, oteti od stanovništva RS.


8.

Zato Nešić baš otima i to nemilice, a Dodiku je njegov razbojnički “slobodni stil” itekako prihvatljiv; Čak mu je prihvatljiva i sva prljavština poslova kojima se Nešić bavi, iako su među njima mnogi bijeli kao so, plus so! I, iako, Nešić ima vrlo razvijene piromanske sklonosti - paljenje automobila onim koji ga kritikuju i samopaljenje automobila pripadnika sopstvenog Ganga, kako bi se predstavili političkim žrtvama; Plus veze sa Grupacijama u čijim redovima su i osobe spremne da za novac druge liše života. Može i za uslugu, zavisi od vrste dogovora!


9.

Taj i takav sociopata Nešić ima punu Dodikovu podršku i zaštitu; Tako je, pored drugih brojnih zajedničkih poslova, krenula i prva faza izgradnje apartmana.  


10. 

Planirane su dvije faze, a finansijska konstrukcija je, uobičajeno, jednostavna - izgraditi apartamane u vrijednosti 30 miliona KM, a novac za izgradnju će se oteti od putarskih firmi i JP “Putevi RS”; Plus, jedan dio od pranja i pretpranja!


11.

Naravno, da nije Nešić sam u tom poslu, sa Lučićem i Glavašem, već ima još najmanje dva “skrivena” partnera.


12.
Već ranije sam objavio da Dodik, zajedno sa takozvanim premijerom Radovanom Viškovićem, nagrađuje šljam kojim komanduje, i da je u tu svrhu, 27.05.2020., i organizovana promocija navodnog razvoja opštine Trnovo, zahvaljujući kojoj će Nenad Nešić i njegova zločinačka grupa, koja radi za Dodika, zaraditi ukupno 30 miliona KM.

Pisao sam već o tome, a prije nego podsjetim na detalje, važno je navesti da je Dodik, uzgred, ojadio Trnovo oduzimajući im, u ime entiteta, 9.000 m2 zemljišta na Jahorini koje će im biti plaćeno 300 KM po m2, što je 2,7 miliona KM; Realna cijena tog zemljišta je devet miliona KM.

13.
Dodik je tada najavio izgradnju gondole koja bi u narednih nekoliko godina trebalo da spoji Trnovo i Olimpijski centar Јahorina.
“Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Јahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu”, rekao je on.

Višković, jadni nosač Dodikovog kaputa, maske i rukavica, bio je precizniji.

“Trnovo će u narednom periodu imati jednu od većih investicija u Republici Srpskoj i to na dijelu olimpijske planine Јahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici. Kad svi ti sadržaji - od četvorosjeda, staza, puta i naselja Obućina bare budu u punom kapacitetu, ova lokalna zajednica imaće najveće koristi od toga. Skoro je sigurno da će samo od rente i poreza koje treba da plaćaju vlasnici objekata na Јahorini u narednom periodu opština Trnovo imati veće prihode nego što je sadašnji budžet”, rekao je Višković.

14.
Zaboravili su i on i Dodik reći da je Nenad Nešić, preko svoje kriminalne firme “Legend”, upravo na lokaciji “Obućina bare” u Trnovu kupio deset dunuma zermlje na kojima će graditi apartmane.


Kako je Nešić mogao znati za “investiciju”? Jednostavno - prvo je sve dogovoreno, zatim je on kupio zemljište, naravno, opljačkanim parama, na kojem će, naravno, opljačkanim parama graditi apartamne, a onda na scenu stupa Dodik, uz sasluženje Sluge Pokornog Viškovića, i najavljuje “investicije” - gondolu i stazu koje završavaju tačno pred Nešićevim apartmanima. 

15.
O ovom namještenom poslu, u kojem RS investira u izgradnju gondole i staze, a Nešić, pljačkanjem JP “Putevi RS” i drugih institucija koje su u njegovom vlasništvu, investira u izgradnju apartmana, pisao sam u nekoliko navrata, ali nije naodmet podsjetiti. 

16.
"Projekat Obućina bare" je pokazna vježba djelovanja bandita koji su uzurpirali sve institucije, budžetski novac, investicije i podredili ga ličnom bogaćenju nevjerovatnih razmjera.

17.
Olimpijski centar Jahorina planira da se zaduži za nevjerovatnih 99 miliona KM, za nastavak investicionog ciklusa na Jahorini.

Dio tog novca trebalo bi da bude upotrijebljen za gradnju gondole Trnovo koja bi povezala vikend naselja Trnovo sa podsektorom Poljice u konceptu jedinstvenog sistema skijališta. 
„Polazne stanice su pozicionirane na način da iste obezbjeđuju pristup skijašima sa drugih ski staza i žičara i gondola u jedinstvenom sistemu skijališta sa omogućenim preskijavanjem od jedne do druge žičare“, navode u OC „Jahorina“.
Okvirna dužina ove gondole je 685 metara sa zaštitnim zonama od po 20 metara sa svake strane. (Capital.ba)

18.
Cijena realizacije projekta vezanog za Trnovo, prema grubim procjenama, iznosiće najmanje dvadeset miliona maraka. 

Gondola bi polazila iz “Obućina bara”, dijela opštine Trnovo. 

Lučić, Glavaš, Nešić
19.
I sada dolazimo do suštine: Upravo u tom dijelu direktor JP “Putevi RS" Nešić, Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža i narodni poslanik te stranke Aleksandar Glavaš, kupili su, preko svoje firme “Legend”, deset dunuma zemlje, upravo u dijelu "Obućina bara", na kojima planiraju graditi apartmane; izgradiće najmanje 5.000 m2 stambenog prostora. 

Cijena m2 kada se izgradi gondola i ski staza iznosiće minimalno 1.500 evra, a realno je da se kreće do 2.000 evra po m2.

Nešićevo zemljište u Trnovu
20.
Ako uzmemo minimalnu cijenu od 1.500 evra po m2, odnosno cca 3.000 KM po m2, na prodaji apartmana Nešić i njegova banditska družina zaradiće 15 miliona KM. To je čista zarada, jer oni neće uložiti niti jedan svoj cent, pošto će novac za izgradnju oteti od putarskih firmi i preko namješenih tendera u JP "Putevi RS".

Tako je zaokružena finansijska konstrukcija, a u podjeli dobiti naći će se i Dodik i Veljko Vukelić, Dodikov kum koji je stvorio Nešića, Glavaša i Lučića, te još nekolicina visokih funkcionera zločinačkog sistema.

Vukelić, Dodik i Nobilo
21.
Riječ je o državnom kriminalu, jer se pljačka planira unaprijed; Tako je opština Trnovo prije nekoliko mjeseci po direktivi promijenila regulacioni plan i u dijelu “Obućina bare”, gdje je Nešić kupio deset dunuma zemlje (u vlasništvu su firme “Legend”), predvidjela izgradnju apartmana.

Nešić je prije toga već kupio to zemljište, o čemu sam ranije izvijestio. Što znači da je znao da slijedi investicija u gondolu i stazu; Nije on nikakav vizionar, već je sve prvo dogovoreno, pa se krenulo u realizaciju.

Nešićevo zemljište u Trnovu
22.
Nakon što je taj dio završen, slijedi “investicioni ciklus” i najava gradnje gondole i ski staze tačno do mjesta na kojima će biti izgrađeni Nešićevi apartmani.

Sve je precizno osmišljeno - gondola i ski staza će se izgraditi iz kreditnih sredstava, koja će vraćati RS; Nešić će pljačkanjem budžeta JP “Putevi RS" doći do novca za izgradnju apartmana i na kraju, nakon uspješne prodaje, kreatori cijelog projekta biće bogatiji za petnaest miliona KM, a da nisu uložili ni centa svog novca.

23.
To je tek Prva faza, jer u drugoj fazi izgradnje apartmana namjeravaju izgraditi još 5.000 m2, odnosno inkasirati dodatnih 15 miliona KM. Sveukupno 30 miliona KM.

Firma “Legend” je kriminalna alatka Nešića, Lučića i Glavaša, a dio njene dobiti ide i Vukeliću.

24.
Osim gondole potreban je i put do tog mjesta za odmor; Put će da izgrade JP “Putevi RS”, a cijena je sitnica - da bi Nešić što bolje prodao apartamne, Javno preduzeće će u izgradnju infrastrukture uložiti, prema prvim procjenama, milion i po maraka.

To su prve procjene, nakon kojih slijede varijacije odreda eksponencijalne.

25.
Nešićev glavni savjetnik je stari Dodikov favorit Ljubomir Mrda; Mrda se, po Dodikovom nalogu, udružio sa Nešićem kako bi nastavio da otima od entiteta; A Mrda se baš naotimao - od solarnih svinja, prevarama sa firmama za proizvodnju mesa, preko solarnih elektrana, varanjem banaka, izgradnjom sopstvenih mini hidroelektrana radnom snagom  “Elektrodistribucije” Pale, o čemu sam pisao, a uskoro slijede i novi nastavci o tom notornom kriminalcu. 


Mrda i Dodik
26.
Za "investicije" u Nešićeve objekte postavljena je cijela "reprezentacija" za otimanje: Tu je Miloš Starleta Lučić, brat Nešićevog kuma Mladena Lučića, nekompetentna osoba koju je Nešić, uz Dodikov blagoslov, postavio na poziciju Ministra za ljudska prava i izbjeglice; Kako Starleta ništa ne zna, za šefa kabineta Nešić mu je nametnuo Mlađena Božovića, punca svog brata, tako da je navedeno ministarstvo, njegov vrh, potpuno kriminalizovan; Tu su JP “Putevi” i Nešićeve redovne mušterije za iznudu - putarska preduzeća; Tu je i pola cijelo slike bijelo...

27.
Iako je protiv Nešića u MUP RS napisana krivična prijava zbog iznude još u januaru 2019. godine, ona nikada nije poslana u Tužilaštvo; I da je poslana ne bi se ništa uradilo, kao što ništa nije učinjeno po krivičnoj prijavi za prinudu koju je protiv Nešića podnijela PU Istočno Sarajevo tamošnjem Tužilaštvu, još u oktobru 2018. godine; Riječ je o otimačini cca 55.000 KM, ali Tužilaštvo nije prstom mrdnulo, jer ne smiju od Milana Tegeltije.

Tegeltija je, kao i nekoliko visokih funkcionera MUP RS, na Nešićevom platnom spisku; kada bi se provela kvalitetna istraga oko Nešićevog poslovanja i naglog bogaćenja u protekle četiri godine, u kojima je na nezakonit načins stekao desetine miliona KM, izvan svake razumne sumnje, otkrile bi se njegove čvrste veze sa regionalnim narko-kartelima.

Međutim, niko takvu istragu neće provesti.


28.
Nešićev sensei Vukelić može biti prezadovoljan - stvorio je još jedno čudovište.

29.
Razmjere Nešićevog kriminalnog djelovanja najbolje ilustruje podatak da do dolaska na poziciju direktora JP “Putevi RS” nije imao “ni za kiflu”,  a njegove firme su bile dužne cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM; U međuvremenu je dug „Dar Company“ prema Upravi za indirektno oporezivanje porastao na 1,4 miliona KM, tako da Nešić duguje blizu dva miliona KM.

Nikada ove obaveze nisu plaćene, a poreska utaja ga je preporučila Vukeliću i Dodiku za favorita koji je spreman na svako zlo kako bi se dokopao novca.

30.
Tužilaštvo BiH, objavio sam 15.jula o.g., vodi “istragu” protiv Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, već četiri godine i nikako da je privede kraju.

Pitanje je i da li uopšte znaju gdje im se nalazi taj predmet, koji se odnosi na Nešićevu utaju poreza/neplaćanje PDV-a, dok je imao firmu “Dar Company”.

Prema informacijama potvrđenim iz nekoliko nezavisnih izvora, još 2016. godine UIO, Regionalni centar Sarajevo, podnio je Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu protiv pravnog lica "Dar Company" (Istočno Sarajevo).

Tada je Nešićev dug, odnosno dug njegove firme “Dar Company” iznosio 747.511 KM. U Protekle četiri godine taj dug je, zbog kamata, narastao na 1,4 miliona KM.

31.
Nešićevo bogatsvo, nakon četiri godine provedene na čelu “Puteva”, procjenjuje se na preko 25 miliona KM! (nastaviće se)

Nešić umjesto Mlađena Božovića, koji je punac njegovog brata, predložio Miloša Lučića, brata svog kuma, na poziciju Ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH (30.04.2020.)


Piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić, v.d. predsjednik DNS-a, potvrdio je medijima da je umjesto Mlađena Božovića na poziciju Ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH predložio Miloša Lučića.

Božović nije imenovan na poziciju ministra, jer se SDA protivila tome.

Očito je da je “pao” dogovor između SDA i SNSD da se popuni Savjet ministara BiH tako što će se naći kompromisno rješenje - da se Božović povuče, a DNS predloži novog kandidata.

Nešić je ekspresno odreagovao pa je umjesto Božovića, koji je punac njegovog brata Predraga, predložio Miloša Lučića, koji je brat njegovog kuma Mladena Lučića. 

Mladen Lučić je odbornik DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža, a, zajedno sa Nešićem i Aleksandrom Glavašem, poslanikom DNS-a u parlamentu RS, suvlasnik je firme “Legend” preko koje već godinama iznuđuju ogroman novac od putarskih firmi.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Nenada Nešića napisan je još januara 2019. godine, a odnosi se na prisiljavanje putarskih firmi da od Nešićeve firme "Legend" kupuju so i druge materijale po enormnim cijenama.

Međutim, Milisav Savković, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i dalje ga drži u ladici.  

Javno sam, u februaru ove godine, uputio pitanja Savkoviću zbog čega krivičnu prijavu protiv Nešića skriva u ladici, ali nikakvog odgovora nije bilo. U nastavku podsjećam na neka od Nešićevih zlodjela o kojima sam pisao proteklih godina.


1.
Džambo vreće, sa slike iz oktobra 2019. godine, poredane pored puta, pune su soli za posipanje cesta u zimskim uslovima. Pripadaju jednoj od putarskih firmi, koje je Nenad Nešić tokom juna i jula prošle godine natjerao da kupe so od njegove firme “Legend” za naredne dvije godine.

Nešićeva So je pored puta, jer nije mogla da stane u magacin za so koji je, takođe, pun soli u džambo vrećama.

Lučić, Glavaš, Nešić

2.

Nešić se tada uplašio da će biti smijenjen sa pozicije direktora JP “Putevi RS” pa je prisilio putarske firme da kupe enormne količine, pri čemu su on, Aleksandar Glavaš (narodni poslanik DNS-a) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a u SO Istočna Ilidža) zaradili nove milione, preko firme "Legend". Da bi mogli da ih šutaju pred kamerama, ali i kupuju desetine dunuma zemlje u Istočnom Sarajevu.

3.
Nešić koji je za tri godine stekao desetine miliona KM otvorenom pljačkom putarskih firmi ima zaštitu od MUP-a RS, jer plaća dio vrha te uništene institucije, ali ima i zaštitu samog Milorada Dodika, što već asocira na zajedničke poslove.

4.
Nešićev je prije nepune četiri godine, kada je došao na čelo “Puteva”, bio u minusu od 1,2 miliona KM (dugovi UIO i PU RS), da bi sada raspolagao desetinama miliona KM, koje je otvoreno opljačkao i o čemu postoje svjedočenja u MUP RS, u centrali u Banjaluci.

5.
Uz to, Nešić posjeduje brojne, milionski vrijedne, nekretnine, uknjižene na najbliže članove porodice, u Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu, Budvi, Herceg Novom…6.
Neki od vlasnika putarskih firmi svjedočili su da im je Nešić iznuđivao novac, ali MUP RS, nadležne Uprave (za borbu protiv organizovanog kriminala i krim policija), nisu ništa učinile kako bi se njegovo kriminalno djelovanje sankcionisalo. Dapače, Lukač i Savković sprečavaju slanje krivične prijave protiv Nešića iz MUP RS u Republičko tužilaštvo, koja se upravo odnosi na iznude od putara, koji su bili prisiljeni da kupuju so. 

7.
Nešić, koji je, pod Dodikovim patronatom, postao v.d. predsjednik DNS-a, ima zaštitu i u tužilaštvima koja ništa ne čine da ga spriječe u njegovim razbojničkim pohodima - Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu duže od godinu dana drži u ladici protiv njega prijavu, detaljno zadokumentovanu, o Prinudi jedne putarske firme da u izbornoj kampanji 2018. asfaltira prilaze kućama njegovih glasača. Tužilaštvo ne radi ništa po toj prijavi, jer je korumpirano.

8.
Uostalom, Nešić je, osim dijela vrha MUP RS, o čemu javno govori, “potkivao” novcem u nezakonitim arbitražama i Milana Tegeltiju, vlasnika VSTS-a.

9.
Sada ću ponovo da prikažem dio ogromne imovine, koju je stekao za samo tri godine otkako je sjeo na čelo JP “Putevi RS”, pljačkom te firme, kao i putarskih firmi; U istom tom periodu, Nešić je kupio šest stanova, velike vrijednosti, a novac kojim ih je platio otet je iz Javnog preduzeća.

10.
Nešić je kupio stan u Banjaluci, u ulici Svetozara Markovića. Stan je 90 m2, nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Gradu (Nova Varoš), a plaćen je 220.000 KM. 


11.
Uz stan, Nešić je kupio i garažu u istoj zgradi, koju je platio 15.000 KM. Ne treba ni napominjati da se u tom stanu orgija, na “Nešićev način”, a sve na račun JP “Putevi RS”.

12.
Nešić posjeduje ogroman stan u Novom Sadu, vrijedan oko 150.000 hiljada evra, a na crnogorskom primorju je novcem, otetim od JP “Putevi RS”, kupio čak tri stana.

13.
U Budvi je kupio stan od 55 m2, a njegova vrijednost je oko 130.000 evra.


14.
Ranije sam objavio da je Nešić u Baošićima kupio dva stana, ukupne vrijednosti 250.000 evra.


Jedan stan od 40 m2, a drugi 61 m2. Oba su u vili, koja posjeduje i bazen. Ko bi išao do plaže?! Jer, Nešić je “elita”, pripadnik beskrupulozne pljačkaške grupacije koja nemilosrdno arči državni novac.


Da bi se pokazao da je "gazda" - stanove je platio kešom. Kako je novac iznio iz BiH, sasvim je drugo pitanje. Na koje bi MUP trebalo dati odgovor. Ok, ovo sa MUP-om je bila šala mala, jer imaju oni preča posla - štite Nešića, posebno vrh te takozvane institucije.

15.
Nešić posjeduje i mercedesov džip za svega 120.000 evra, koji je dao ljepšoj polovini. Drugi važni članovi te porodice voze takođe bijesna auta, brat Predrag  džip “Porše Kajen” - 120.000 evra, a otac tih pljačkaških aveti (što bi rekli Crnogorci) novi BMW5 - 110.000 KM!16.
Ništa manje skup vozila ne voze ni članovi njegove Gansgterske Bande Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić, koji su kupili najnovije modele "mercedesa" i BMW-a. 

17.
Mnogo je onih koji su otimali od “Puteva RS”, ali niko to nije činio na tako krkanski, bahat, primitivan način kao Nešić.

18.
U direktorsku fotelju Nešić je imenovan polovinom jula 2016. godine.

Bio je “go kao miš”, sve firme mu propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Ni pfening od tih dugova do dan danas nije plaćen u budžete BiH i RS, ali Nešić je multimilioner i, prema sopstvenim riječima, ima sedam miliona maraka keša.

Sav taj novac isisan je iz JP “Putevi RS”.Međutim, to je sitnica, jer Nešić ima veoma razvijene druge poslove, koje, takođe, plaćaju “Putevi RS”, a on ubire dobit.

19.
Nešić je postao jedan od najvećih kriminalaca-graditelja na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Ima dva velika poslovna objekta koje iznajmljuje firmama “Dukat” (u nasellju Vojkovići) i “Venera”.

Objekat u Vojkovićima ima 3.500 m2, dok se drugi objekat, nešto manje kvadrature, nalazi u Lukavici, kod “Energoinvesta”.20.
Nešića je baš krenulo sa budžetskim parama, pa je nastavio sa isisavanjem miliona iz “Puteva RS” - trebalo je izgraditi stanove. 

Krenuo je sa manjom kvadraturom - zgradom od 55 stanova, što sam objavio čim je gradnja počela, ali niko iz “institucija” nije reagovao. 
Nešićeva zgrada (lijevo) od 55 stanova
tokom izgradnje
Nešić je nastavio da pljačka, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem i preko firme “Legend” i preko ogromnih, masivnih, teških “narukvica” od putarskih firmi.

Tako je završena zgada od 55 stanova, ali Nešićevi apetiti su nastavili da rastu, jer on ima podršku dijela vrha MUP RS, koji, kako je sam rekao, izdašno potplatio, ali i “premijera u sjenci”, o kojem će uskoro biti više riječi. 

Nešićeva završena zgrada od 55 stanova
21.
Nešić trenutno zida zgradu odmah kraj Skupštine Grada Istočno Sarajevo.

Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
Zgrada će imati 155 stanova, na površini od cca 8.000 m2. 

22.
Kvadratni metar stana na tom mjestu je 1.400 KM, što je najniža moguća cijena, pa je lako izračunati da će Nešić prodaju stanova naplatiti 11.200.000 KM. Kako nije uložio ni jedne svoje marke, dobit mu je 11.200.000 KM. Nešić je kriminalni As, pa nije čudo što gomile novca šutira nogom iz sve snage.
Nešićeva zgrada od 155 stanova - lijevo
23.
Sve to “institucije” znaju, ali niko ništa ne preduzima; Ako bi i krenula neka istraga, preko noći je završavana.

U nastavku o počecima pljačke Nešića i njegovih gangstera saradnika i čimnjenici da sam sukob i razvaljivanje DNS-a najavio još prije tri i po godine..

Nešić so iz Egipta plaćao 63 KM/t, a ucijenjenim putarima RS prodavao po cijeni od 170 KM/t; Ukupna Nešićeva nelegalna zarada od 2,5 do 4 miliona KM (21.12.2016.)

piše: Slobodan VaskovićNenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” i njegov štićenik Mladen Lučić, vlasnik firme “Legend” d.o.o. iz Istočne Ilidže, nelegalno su, ucjenom putarskih preduzeća iz ovog entiteta, zaradili mnogo više od 1.350.000 KM, kako sam objavio prije nekoliko dana.

Nešić i Lučić su so uvezli iz Egipta i plaćali je 63 KM po toni, sve sa prevozom do Republike Srpske.

Ukupno su uvezli iz Egipta cca 19.000 tona, za šta su izdvojili, prema potvrđenim podacima, 1,2 miliona KM.

Istu tu so putarima iz Republike Srspke naplatili su po 170 KM/t, što znači da su ostvarili razliku u svoju korist od 107 KM/t.

Na 19.000 tona ta zarada, ostvarena ucjenom, iznosi 2.033.000 Konvertibilnih maraka.
Nešić i Lučić su, preko firme “Legend”, ukupno isporučili putarima 30.000 tona soli.

Ako prihvatimo da su troškovi nabavke, prevoza i ukalkulisana zarada za ostalih 11.000 tona soli (osim onih 19.000 iz Egipta), do skladišta svakog od putarskih preduzeća, zaista koštalo Nešića i Lučića 125 KM po toni (fakturisali su i njih po 170 KM/t), onda je nelegalna zarada na ovih 11.000 tona dodatnih 495.000 KM, što znači da su Nešić i Lučić ucjenom zaradili najmanje 2.528.000 KM.

Pitanje je da li je ostalih 11 hiljada tona uopšte so i šta su sa onom iz Egipta pomiješali Nešić i Lučić, tako da je sasvim realno da je njihova zarada na ovom ucjenjivačkom poslu oko 4 miliona KM.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” ucijenio je putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme “Legend”, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”.

Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema.

Putari su prihvatili, vjerujući da nemaju kud, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu.
Nešić je visoki funkcioner DNS-a, zadužen za Sarajevsko-romanijsku regiju.

Legend d.o.o
Nešić je naložio putarskim firmama da so moraju kupiti od preduzeća “Legend” d.o.o., koje je registrovano u Istočnoj Ilidži.


Vlasnik tog preduzeća je Mladen Lučić, do prije dvije godine jedan od vođa studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i (godinama već) izvršilac brojnih Nešićevih prljavih poslova.

Nešić i Lučić se predstavljaju kao kumovi.

So za posipanje puteva, koju su putarske firme morale kupiti, kako ne bi ostale bez svojih para iz JP “Putevi RS”, koštala ih je 170 KM po toni, što je, lako je uočiti, gotovo tri puta skuplje od stvarne cijene. 

Potrebe putarskih preduzeća u zimskom periodu su 30.000 tona soli, i to kada je snijega i leda u izobilju. 

Ucjenjivanje se itekako isplatilo Nešiću i Lučiću.

Direktor silom
Nešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula ove godine i to na insistiranje Marka 

Pavića. 

Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a.
Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla.

Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a došli su do nivoa u kojem se otvoreno vrijeđaju predstavnici SNSD-a i SP-a, sa jedne i DNS-a, sa druge strane.
Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 4 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem. I koji je neminovan.   

Nešić redom bije
Nešić je vrlo nasilna osoba: 02.09. ove godine isprebijao je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u JP “Putevi RS” (objavio sam tekst o tome 02.09.).

Bosančić je tada odbio da podrži određene Nešićeve nezakonite zahtjeve.

Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je interevnisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.

Međutim, Režim je zataškao Nešićevo divljanje kako ne bi izašlo u javnost i nanijelo štetu na samom početku predizborne kampanje za lokalne izbore.

Nije to bio prvi teški incident u "Putevima", nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.
Nešto prije pomenutog incidenta, Nešić je fizički nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.


Nešićevi dugovi
Nešić godinama već sa svojim privatnim firmama vrši razne malverzacije, ali je bio zaštićen od Režima, jer je finansirao SNSD i bio član te stranke, sve do pred izbore 2014. godine. 

Nešić je tada pristupio stranci Napredna Srpska, koja je na izbore izašla na listi DNS-a.
Nakon što su dva poslanika ove partije napustili Pavićev poslanički blok, Nešić je ostao lojalan DNS-u.


DNS je nastavio da ga štiti od pravosudnog progona, koji bi morao da se desi, jer je Nešić budžetima RS i BiH napravio štetu od 1,2 miliona KM, poreskim utajama.

Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.  

Dvostruko pljačkanje: Nešićeve privatne firme ne prijavljuju radnike, ne izdaju fiskalne račune, prodaju robu kojoj je istekao rok trajanja…, dok on pljačka JP “Putevi RS” (03.10.2019.)


piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić je rijetko viđena Hulja čak i na prostorima BiH/RS; Ne samo da je opljačkao desetine miliona KM iz JP “Putevi RS”, da pljačka i sada Javno preduzeće na čijem se čelu nalazi, već njegove privatne firme, istovremeno, ne plaćaju poreze Republici Srpskoj, ne izdaju fiskalne račune, niti prijavljuju radnike. Funkcioner RS ne plaća ni poreze ni dažbine RS, koju nemilosrdno pljačka!!!

Potvrđeno mi je to iz Poreske uprave RS u vezi sa firmom “N trade”, koja je u Nešićevom vlasništvu.

Poreskoj upravi uputio sam sledeća pitanja:
“Poštovani,
Poreska uprava RS nedavno je zatvorila nekoliko prodajnih objekata firme "N trade", koja je registrovana i posluje na teritoriji grada Istočno Sarajevo.
Molim Vas da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama odgovorite kada je tačno PU RS zatvorila te objekte; Koliko je objekata zatvoreno?
Koliki je iznosio poreski dug firme N trade, pa je PU RS bila prisiljena da objekte zatvori"?

Da je objekt Nešićeve firme bio zapečaćen od Poreske uprave svjedoči i fotografija.


Iz Poreske uprave mi je odgovoreno sledeće:
“Poštovani, u skladu sa vašim pitanjima, obavještavamo Vas da su inspektori Poreske uprave Republike Srpske 30.05.2019. godine kod poreskog obveznika DOO "N trgovina" Istočno Sarajevo izvršili kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.  
Nakon izvršene kontrole, zbog neizdavanja fiskalnih računa, jedan prodajni objekat ovog poreskog obveznika u Istočnom Sarajevu je privremeno zatvoren na period od 15 dana, te je izdat prekršajni nalog u iznosu od 2.500 KM (2.000 KM pravno lice i 500 KM odgovorno lice), te prekršajni nalog u iznosu od 13.000 (10.000 KM pravno lice i 3.000 KM odgovorno lice) zbog neprijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa. Dakle, ovom poreskom obvezniku je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa”.

Odgoori PU RS
Jasno je, bez ikakve dileme, da Nešić dvostruko pljačka Republiku Srpsku -  otimajući desetine miliona KM iz budžeta “Puteva RS”, iznuđujući milione od putarskih preduzeća, prisiljavajući ih da kupuju od firme “Legend:” so, maziva, bitumen…

Drugi način je preko svojih privatnih firmi, među kojima je “N trade”, gdje ne prijavljuje radnike, kako ne bi plaćao dažbine za njih, ne izdaje fiskalne račune, a veliko je pitanje u koliko objekata uopšte ima prijavljenih radnika.

Nešić ima jedanaest prodajnih objekata "N trade" - u svakom je prijavljen samo jedan radnik, dok ostali (najmanje tri u svakoj radnji) nisu; Uz to, prodaju robu kojoj je istekao rok trajanja, falsifikujuči datume. Nešić svjesno truje narod koji kupuje tu robu.

Sve se može lako utvrditi, ali "institucije" ne rade svoj posao. Uputio sam nadležnim tužilaštvima pitanja u vezi sa Nešićem, njegovim pljačkama i prevarama i još čekam odgovore.

Sve navedeno znaju institucije, ali očito je da to ne smeta Vladi RS da Nešića i dalje drži na poziciji v.d. direktora “Putevi”, iako njegove privatne firme oštećuju entitet; Takvo ekonomsko huliganstvo nezamislivo je i u najkorumpiranijim sistemima, a individue poput Nešića mogu se samo nazvati Huljama. I nikako drugačije. Kao i oni koji ih podržavaju!!!

(Nešić je 01.10. ove godine prodao objekte firme "N trade" preduzeću "Power" iz Rogatice, kako bi pirkrio kriminalne radnje.)


Kako god bilo, Nešić je, zajedno sa gangsterima Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem ("Legend") slika i prilika ovdašnjeg Režima i što je duže u vlasti ta slika je sve crnja i crnja, ako je crnila uopšte preostalo za nju.

Nešić je, ranije sam to objavljivao, sklon nasilju nad nemoćnijim od sebe. Osim što je pretukao svoje pomoćnike u JP “Putevi RS”, on je premlaćivao i radnike svojih privatnih firmi.

Tako su on i njegov brat Predrag januara 2017. u Foči i Trnovu nezakonito dali otkaze radnicima, među kojima je bila i trudnica, a nisu ih isplatili za njihov rad; Prijetili im nasiljem ukoliko izađu u javnost sa svojim zahtjevima; Kada su radnici obavijestili javnost, umjesto da se ispitaju nasilna braća Nešić, policija je saslušavala i progonila radnike. Tipično, ako se ima u vidu da Nešić tvrdi kako je kupio dio vrha MUP RS. 

Dosje: Nešić od robijanja u Srbiji dogurao do poslanika DNS-a u parlamenu BiH, direktora "Puteva" RS i šutera gomile novčanica (29.09.2019.)


piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić, poslanik DNS-a u parlamentu BiH i v.d. direktor “Putevi RS”, robijao je u Srbiji, a prebio je svojevremeno svoje pomoćnike u "Putevima RS". Nije odgovarao zbog toga, jer je sve zataškano. Prije nego je postao direktor u "Putevima" tukao je podređene u svojim propalim firmama.

Nešić koji je osiono i bahato nogom šutirao gomilu novčanica nije mnogo iznenadio svojim postupkom.


Nešić je uvaženi visoki funkcioner DNS-a, poslanik i direktor, iako je poodavno trebalo da bude u zatvoru zbog brojnih pljački koje je počinio i čini ih i dalje.

Dio njegovog Ganga su i Aleksandar Glavaš, narodni poslanik (DNS) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a), “vlasnik” firme “Legend”, kojima su svojevremeno zapaljeni automobili; 

Sigurno ne zato što su odlični momci, već u sklopu mafijaških obračuna u Istočnom Sarajevu.

Lučiću je zapaljen automobil 21.08.2017., ali to je za njega sitnica, jer sada vozi BMW-ov džip; Glavašu je izgorio A6, 25.12.2017., ali ga to nije uopšte uzbudilo, jer je kupio još bolji auto; Ima se, otima se - od uvoza preskupe soli, maziva, goriva, bitumena… Sve moraju kupovati putari.

Glavaš, Lučić i Nešić dio novca otimaju preko firme “Legend”, a veći dio para Nešić otima sam: “narukvice” pred isplate putarima; Nešić je v.d. direktora “Putevi RS”. Ako putari ne plate “narukvicu” Nešiću (5-10 posto od vrijednosti posla) nema plaćanja radova. Nisu to budžetske pare, već Nešićeve!

Umjesto da je u zatvoru zbog milionskih poreskih dugovanja i javnog optimanja para od putara, Nešić otima javno; Javno tvrdi da posjeduje sedam miliona keša, pa šta je onda čudno što nabije nogom par hiljada evra? Ništa.


Iako protiv njega ima sijaset krivičnih prijava, Nešić je i dalje na slobodi, jer plaća visoke funkcionere MUP-a RS, što je lično potvrdio u nekoliko navrata pred svjedocima.Zbog navedenog, sedam miliona keša koje Nešić posjeduje su samo dio sume koju će tek da zaradi: "Putevi" su zatražili kredit od EBRD u visini od 100 miliona evra - za sanaciju puteva (ide izborna godina) i dubioze u "Putevima RS". Nešić će to da raskrčmi bez ostatka. 

"Putevi RS" su dužni cca 90 miliona KM. Nešić je zaista odličan "šuter"!!!

Opširnije o ovoj Gangsterskoj družini u Dosjeu koji sam objavio 29.06.2018.

Dosje Robijaš Nešić: Primitivac i Nasilnik koji je lični milionski minus pljačkanjem JP “Putevi” pretvorio u lični milionski plus; Lučić i Glavaš saučesnici u brojnim prevarama, ucjenama, otimačinama…

piše: Slobodan Vasković

Nešić
Nenad Nešić je tipičan primjer primitivnog, neobrazovanog, beskrupuloznog kriminalca i hohštaplera koji je maksimalno iskoristio bliskost političkim strankama, zatim i ulazak u politiku, kako bi se obogatio brzinom svjetlosti.

Preporuka za ulazak u politiku bilo mu je robijanje u Srbiji zbog prijetnjji. Robija, pa direktorska fotelja - srpski san!

Nešića je “baš krenulo” kada je prije dvije godine postao v.d. direktora JP “Putevi RS”, kao kadar DNS-a iz Opštinskog odbora Podzemlje Istočnog Sarajeva.

dugovi
Prije nego je sjeo u direktorsku fotelju i počeo, iz dosade i navike, da premlaćuje podređene, Nešić je imao dvije firme i bio je zaista “uspješan”: Sa te dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Međutim, upravo je to Nešića preporučilo za direktorsku poziciju- princip je biti beskrupulozan i spreman na otimačinu.

Danas Nešić, samo dvije godine otkako je na čelu “Puteva”, ima milionske svote. 

objekti
Gradi objekat u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu pravi stambenu zgradu, kupio je i srušio hotel “Romanija” na Sokocu…. Pa će i tu da gradi. Tipičan primjer primitivnog hohštaplera, koji je “uspio” u politici.

Sve mu ide lako: Prisili putarske firme, u ovom slučaju “Romanijaputeve”, da urade zemljane radove, izliju temelje i ležeće ploče, asfaltiraju prilaz i parking. 

Isto tako, sruše hotel i poravnaju zemljište za izgradnju novog objekta, Samo ta operacija rušenja hotela na Sokocu koštala je 300.000 KM, a sve su platili “Putevi RS”. 

Fakturisano je kao “dodatni radovi na izgradnji tunela na Palama”. 

Novac za druge privatne poslove Nešić dobija na jednostavan, ali efikasan način: Ucjenom putara. 

ucjene
Način je jednostavan - ne plaća im urađene radove, probija rokove i tako ih lomi. Kada oni, konačno, pristanu da mu isplate deset posto, pare sa računa “Puteva” se prebacuju na njihov. Prije toga, osoba od Nešićevog povjerenja dolazi u putarsku firmu i uzima njegov dio. Sve je to ureno snimljeno od MUP-a RS, ali ne koristi se za istragu, već druge svrhe. Možete i sami pretpostaviti koje. 

“Putevi” nikada nisu bili, kao fima, lošiji, ali ni Nešić bogatiji. 

Osim Nešićevog brata Predraga, u njegovoj kriminalnoj organizaciji su Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić. Obojici su, ne tako davno, automobili odletili u vazduh, a napadači nikada nisu otkriveni.

Pitanje je zašto tako poštenim momcima automobili lete kao baloni; Što njih ni najmanje ne smeta da ubrzo kupe nove, još skuplje, plus stanove i sve što uz to ide. 

Vrh MUP-a ćuti o ovim prljavim Nešićevim poslovima, iako imaju napisanu krivičnu prijavu protiv njega za milionske prevare, koju drže u ladici. Njome drže i dio DNS-a, kojim Nešić vlada. 

Hotel Romanija - nekad i sad
Standard, već primijenjen na Petru Đokiću, lideru socijalista.

glava bande
Sigurno MUP ne drži tu prijavu u ladici zbog spoznaje da je Nešić glup da osmisli sve poslove, na koje ću podsjetiti u nastavku teksta, već što je glava te male, ali vrlo efikasne i prljave zločinačke družine, Aleksandar Glavaš.

Glavaš
Bilo bi zaista efektno kada bi neko iz MUP-a, ako još uvijek postoje odjeljenja koja se bave borbom protiv kriminala i naručenih ubistava, uradio finansijsku istragu poslovanja i imanja Glavaša, Lučića i Nešića, čiji automobili vrijede, zajedno, preko 1,2 miliona KM. Plus stanovi, kuće, objekti u izgradnji.

Nešić je nedavno kupio novi mercedes i platio ga 240.000 KM, a ovih dana kupuje stan u Beogradu.

Nastavi li sa šopingom, putarske firme neće više popravljati rupe na asfalti, već će ga skroz dići. Šta će ikome asfaltirani putevi, kada je Nešiću, Lučiću i glavi te prevarantske hohštaoplerske družine Glavašu, potreban novac. 


Ono što je zaista interesantno jeste da Nešić, preko “Puteva”, finansira stranku koju Marko Pavić, njegov lider, nikako ne želi u koaliciji. E to je već pitanje za Pavića, a ako ga baš interesuje koja je to stranka i kako novac ide iz “Puteva” prema njoj, može malo da se raspita u sopstvenom vrhu partije. 

Kao što je za Pavića pitanje Nešićevo intimisanje sa “kontroverznim biznismenima” sklonim formiranju paravojski i svim što uz to ide!!! (nastaviće se)

Nenad Nešić - Novi Kralj nepotizma Sarajevsko-romanijske regije (14.05.2018.)

piše: S.V.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” postao je novi Kralj nepotizma na Sarajevsko-romanijskoj regiji.
Nešić: Kratak predah izmešu silnih obaveza

Uspio je na funkcije postaviti svu bližu rodbinu, a u  narednom periodu slijedi upošljavanje šire familije.

Nešić je za svog savjetnika postavio Mlađena Božovića, sa kojim je u rodbinskim vezama, preko brata Predraga.

Božović je ranije optuživan za korupciju i fizičke napade na uposlenike Fonda za povratak, gdje je bio direktor.

Božović je veoma sposoban, jer osim savjetničkih poslova za Nešića prima platu i u “Elektrodistribuciji” Pale, iako nikada ne dolazi na posao.

Nešićev otac Rade dobio je od sina odborničko mjesto u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo (odbornik DNS-a); Nakon toga kreće prava karijera pa je Rade postavljen i za odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Na poziciju izvršnog direktora za finansije u Zavodu za zapošljavanje zaposlio je Svjetlanu Lučić, majku svog kuma Mladena Lučića.

Mladen Lučić je jedan od čuvene “Braće Bing” koji i dalje haraju Istočnim Sarajevom, a sa Nešićem je oteo milionske svote preko firme “Legend”, prodajući so za puteve putarskim firmama u RS, po paprenim cijenama.


U Rektorat u Istočnom Sarajevu zaposlio je Dobricu Lučića, oca kuma Mladena.

Strateško raspoređivanje kumova je nastavljeno postavljenjem u
Upravni odbor u Komunalnom preduzeću Istočno Sarajevo, gdje je imenovana Svjetlana Lučić, ali i Nešićev rođeni brat Predrag.

Kumovi i Kume su prioritet za Nenada Nešića, DNS-ovog Kuma iz Istočnog Sarajeva: na poziciju direktorice obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu progurao je kumu Maju Pandurević. 

Inspekcija je naložila smjenu Kume, jer ne ispunjava uslove za tu funkciju, nakon čega ona podnosi ostavku. Traži se za nju novo radno mjesto.

Nešić je mislio i na još jednog Kuma - Aleksandra Glavaša, koji je imenovan za predsjednika Skupštine Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Glavaš je pripadnik krimorganizacije “Braća Bing”.

Našlo se posla i za njegovu suprugu - obdanište je posebno interesantno Nešiću.

Mislio je i na rođake, pa je Slađana Nešić dobila poziciju u Republičkom inspektoratu.

Za sve navedene pregalačke napore, Nešić je dobio i nagradu - Povelju opštine Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Željkom Cvijanović, premijerkom.

“Smatram da umjeren broj priznanja koja se dodjeljuju pokazuje da nije lako dobiti nagradu opštine Istočno Novo Sarajevo i smatram da upravo to daje vrijednost ovim priznanjima”, maliciozna je izjava Nešićevog kuma Glavaša. 

Kralj nepotizma Nenad Nešić nastavlja sa preuzimanjem poslova Zavoda za zapošljavanje, što je i logično, jer je uspješniji od njih u zbrinjavanju nezaposlenih.

Kriminalni Znakovi pored puta: Nenad Nešić, DNS-ov Prvi gangster, od novca otetog ucjenom putara, zida stambeno-poslovni objekat (18.07.2018.)

piše: Slobodan Vasković

Neđić i Pavić


Marko Pavić svoj DNS stalno pokušava predstaviti kao alternativu; U poslednje vrijeme mu se i posrećilo, jer je stranka postala “jezičak na vagi” između Režima i Opozicije, a posebne pluseve napravio je odbranom rudnika “Ljubija” od kriminalne prodaje.

Međutim, što Pavić po “danu sagradi”, to Nenad Nešić, direktor JP “Putevi” RS,  po “noći razgradi”. Jer, Nešić djeluje po principu “Otmi i prevari”!

Nešić je jedan od pikova Pavića iz Istočnog Sarajeva, predstavlja se bitnim u regiji, premda je riječ o najobičnijem hohštapleru i kriminalcu, čiji je jedini cilj laka i brza zarada, pljačkom državnih resursa. I otvoreno nasilje nad radnicima njegovih poluileganih firmi, o čemu su mediji široko izvijestili, ali pavić nije preduzeo ništa u vezi sa Nešićem.

Ukoliko Pavić smatra da je DNS sa Nešićem alternativa, onda se grdno vara. Nešić i njegova gangsterrka ekipa su kopija zločinačke organizacije Bude Stankovića. Toliko su bahati i nasilni u otimačini i spram građana, da će, na kraju, neko od te drskosti teško stradati.

Nešić ne treba biti direktor, već treba u zatvor
Nešić je v.d. direktora JP “Putevi RS” i njegovim poslovima zaista bi trebalo da se pozabave istražni organi: Samo da začeprkaju, taj nespososbni, neobrazovani i beskrupulozni đilkoš bi odmah zavrpio u pritvoru.

Međutim, đilkoši su danas na cijeni, pa tako i Nešić u DNS-u. Tvrdi da ga štiti lično Pavić.

Sa tim tvrdnjama uspio je preko svoje firme “Legend” d.o.o. da opljačka putarska preduzeća u Republici Srpskoj za, najmanje, tri miliona maraka.

Nešić je, sa pozicije direktora JP “Putevi RS”, putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”.

Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema.

Putari su prihvatili, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu.

Nešić sada, opljačkanim parama, gradi stambeno poslovni objekat u Hilandarskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo, površine od cca 2.500 m2; Ulaganja su oko tri miliona KM.

Gradnja najjeftinijim materijalima/Igranje na Čubrilovića
Gradnja je kao i Nešić - bezvrijedna, ali naći će se već neko da mu utrapi stanove.

Jasno je da se objekat gradi novcem opljačkanim od putara. Tu dileme nema, što potvrđuje i početak radova - gradnja je otpočela prije nepuna tri mjeseca.

Nešićeva zgrada (lijevo)
Zajedno sa Nešićem u ovom projektu su i Mladen Lućić, na kojeg se vodi firma “Legend” doo, kao i Aleksandar Glavaš, funkcioner DNS-a iz Istočnog Sarajeva.

Lučić i Glavaš su postali javnosti poznati kao “studenti” sa Istoka koji su se “borili” za tamošnji Univerzitet, iako je riječ o surovim rekletašima. 

Lučić i Glavaš su već godinama izvršioci brojnih Nešićevih prljavih poslova.

Sve kriminalne poslove, Nešić, Lučić i Glavaš pokrivaju tvrdnjama da iza njih stoji Pavić, pa im je valjda, po toj logici, lično lider DNS-a odobrio i kupovinu luksuznih automobila.

Poslednjih mjesec dana, Nešić se veoma primakao Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Skupštine i jasno je da tim postupkom traži alternativnu zaštitu, ukoliko bi Pavić počeo da diće ruke od njega.

Nešić je veoma često u Čubrilovićevom društvu.

Skupocjeni automobili
Lučić je nedavno kupio BMW 5, vrijedan 110.000, a Glavaš Audi A6, vrijedan 120.000 KM. Nešić posjeduje nekoliko luksuznih automobila, među kojima je i BMW X6, vrijedan 170.000 KM.

Osim poslova ucjenjivanja putara i po drugim osnovama, sem soli i izvlačenja novca iz JP “Putevi” RS, Nešić, Lučić i Glavaš bave se i nelegalnim izvozom oblovine u susjedne zemlje, na čemu, takođe, uzimaju velike pare.

Izvoz oblovine je zabranjen, to je teško krivičnio djelo, ali Nešić&Banda Oavićevim imenom i granice otključavaju, jer i za te poslove, kako tvrde,  imaju punu podršku Marka Pavića, kao i za novi pljačkaški projekat - mijenjanje i farbanje saobraćajnih znkova pored puta.

Nešić nezvanično tvrdi da dio novca od svih njegovih prljavih poslova ide lideru DNS-a.

Polovinom decembra prošle godine objavio sam seriju tekstova o tome kako su Nešić i Lučić opljačkali putare, ali institucije nisu reagovale, jer je Pavić tada zaista zaštitio Nešića. 

Nakon najnovijih prljavih rabota, bilo bi nužno zaustaviti nezajažljive gangstere iz Istočnog Sarajeva, jer njihovo bahato ponašanje prijeti da preraste u otvoreno nasilje nad sugrađanima. 

Direktor silom
Nešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula 2016. i to na insistiranje Marka Pavića. 

Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a.

Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla.

Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a nesuglasice su kulminirale oko “Ljubije”, nakon čega se produbilo nepovjerenje.

Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 3 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem.   

Nešić redom bije
Nešić je vrlo nasilna osoba: 02.09. 2016. godine isprebijao je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u JP “Putevi RS” (objavio sam tekst o tome 02.09.).

Bosančić je tada odbio da podrži određene Nešićeve nezakonite zahtjeve.

Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je interevnisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.

Međutim, Režim je zataškao Nešićevo divljanje kako ne bi izašlo u javnost i nanijelo štetu na samom početku predizborne kampanje za lokalne izbore.

Nije to bio prvi teški incident u "Putevima", nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.

Nešto prije pomenutog incidenta, Nešić je fizički nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.

Nešićevi dugovi državi na koje niko ne reaguje
Nešić godinama već sa svojim privatnim firmama vrši razne malverzacije, ali je bio zaštićen od Režima, jer je finansirao SNSD i bio član te stranke, sve do pred izbore 2014. godine. 

Nešić je tada pristupio stranci Napredna Srpska, koja je na izbore izašla na listi DNS-a.

Nakon što su dva poslanika ove partije napustili Pavićev poslanički blok, Nešić je ostao lojalan DNS-u.

DNS je nastavio da ga štiti od pravosudnog progona, koji bi morao da se desi, jer je Nešić budžetima RS i BiH napravio štetu od 1,2 miliona KM, poreskim utajama.

Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.