понедељак, 21. септембар 2020.

"Mekani asfalt" u Dodikovoj glavi: Vlada RS krije dug od 1,27 milijardi KM; Zločinac Stevandić najavljuje obračun sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, ali i Srbima, bolesnim spotom punim mržnje; Dodikova javna podrška Nasilju - lomljenje rebara i ostalih dijelova tijela političkim oponentima su za njega izvanredni načini kampanje


Piše: Slobodan Vasković

Dokument okvirnog budžeta Vlade RS za period od 2021. do 2023. godine pun je laži i neistina o projektovanim izdacima za otplatu dugova.

U dokumentu se navodi da su projektovani izdaci za otplatu dugova u iznosu od 531,5 miliona KM u 2021. godini, dok u 2022. godini to iznosi 534,8 miliona, a 2023. godine čak 988,1 milion KM.

Međutim, sve su to notorne laži, jer stvarni dug koji se mora otplatiti u 2021. godini iznosi tačno 800 miliona KM i za 268,5 miliona je veći od “projektovanih izdataka”.

Zašto Vlada RS krije ove podatke? Zato što je sav taj novac potrošen u izuzetno sumnjivim transakcijama, daleko od očiju javnosti.

Ista situacija je i sa “projektovanim dugom” za 2022. godinu, koji stvarno iznosi 995 miliona KM i i potcijenjen je svjesno za 460,2 miliona KM.

Vlada RS obmanjuje građane, manipuliše brojkama i iznosi neistine, kako bi sakrili rastrošnost i bukvalno bacanje novca, kao i preveliku zaduženost.


Projektovani dug za 2023. godinu je, kako je navedeno, 988,1 milion KM i on je potcijenjen za 100 miliona KM.

Kada se sve sabere, Vlada RS je u Dokumentu okvirnog budžeta za period 2021. - 2023. godina svjesno sakrila dugovanja od 828,7 miliona KM.

Uz sve to, dug za 2020. godinu neće iznositi 412 miliona KM, kako je to najavila Zora Vidović na pres konferenciji, održanoj 10.09. 2020. godine, jer je on već sada gotovo duplo veći i iznosi 800 miliona KM, sa sasvim realnim rastom do milijardu maraka.

To je već, najmanje, 1.216.700.000 KM duga koje Režim krije i za čije vraćanjen nema nikakvog rješenja.

Suštinski, Režim krije da je RS već zakoračila u bankrot, a da oni ne mogu naći sredstva kojima bi to spriječili.

Prema Dokumentu Vlade RS, ukupan dug RS je u 2019. godini iznosio je 5,3 milijarde maraka, a projekcije Vlade je da će se on do kraja 2020. popeti na 6,6 milijardi, što direktno potvrđuje navode o skrivanju duga od preko 1,2 milijarde KM.

Ni ova projekcija Vlade RS nije tačna, jer je dug u 2020. već narastao za dodatnih 400 miliona KM, sa tendencijom da na kraju godine iznosi punih 600 miliona KM, što ukupnu zaduženost povećava na 7,2 milijarde KM, bez novih planiranih, ali teško ostvarivih, zaduženja.

Spot mržnje i poziva na nasilje
Monstrum, zločinac i nasilnik Nenad Stevandić emitovao je užasavajući, jezivi spot svoje “Crveni kombi” partije koji je u funkciji poziva na obračun sa nesrpskim stanovništvom koje živi u RS - Bošnjacima, Albancima i Hrvatima.

Ništa čudo od Zlikovca koji je cijelu svoju krvavu karijeru izgradio gazeći preko leševa, od ratnih vremena pa do danas.

Mračne poruke bolesnog spota mržnje, poziva na nasilje i otvorenog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti, posebno podvlači kadar sa Čekićem, koji u glavi Zločinca Stevandića može značiti samo jedno - način obračuna sa nesrpskim stanovništvom, kao i sa nepodobnim.


Zakucavanje eksera čekićem u zid za Monstruma, (koji je pregazio i preko leša svog radnog kolege dr Marka Pekije, za čiju smrt je indirektno odgovaran, što je pokušao prikriti njegovim prebacivanjem u Ljubljanu, gdje je teško bolesni pacijent preminuo), je simbolika mučenja Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, ali i Srba, jer Stevandić, kada ubija, ne gleda na nacionalnost, što je odlika neizlječivog Psihopate.

Bolesni, jezivi, morbidni spot Zločinca nije samo usmjeren protiv Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, već i protiv Srba koje prikazuje kao divljake spremne na svako namjonstruoznije zlodjelo.

Dodikova otvorena podrška Nasilju, uz asistenciju Moralne Nakaze Radojičića


Monstrum je miljenik Milorada Dodika koji otvoreno propagira nasilje, prebijanje političkih protivnika, lomljenje njihovih rebara, pa nije nikakvo čudo da psihopate koje je okupio oko sebe izrađuju i emituju video uratke pune mržnje, nacionalne netrpeljivosti i nasilnosti.

Dodik se na skupu u Šargovcu javno pohvalio kako su “njegovi” (SNSD) polomili dva rebra “njihovim” (SDS).

“Potukli se tamo gdje sam ja bio na otvaranju puta. Zašto su se potukli? Kaže, neki iz SDS, kad su pošli s fešte, nisu htjeli da idu cestom, nisu htjeli da idu asfaltom nego su išli šancom. A naiđu ovi naši i pitaju što idete tuda, što ne idete asfaltom? Kaže, mekan. Mekan asfalt? Oni njega uzmu fino, odlijepe ga od asfalta i slome mu dva rebra. I onda sam ja morao da spasavam situaciju, naravno”, rekao je Dodik prilikom otvaranja novoizgrađene dionice centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, u predgrađu Banjaluke, 18.09.2020. godine.

I sve to ogavno nasilje koje je opisao, Dodik je podržao svojim širokim osmijehom, pozivajući na taj način da se nasilje nad političkim protivnicima nastavi. Šo i ne čudi, jer mu je u glavi ostao samo "mekani asfalt"!


Moralna Nakaza Igor Radojičić, koji je stajao tik uz Dodika u Šargovcu, nije progovorio niti jednu riječ kritike zboog otvorenog propagiranja lomljenja rebara, što i ne čudi, jer Moralna Nakaza, kao i njegov Primitivni Nasilni bahati Šef, nasilje, lomljenje rebara, pa čak i ubistva, tretiraju kao sasvim opravdana ukoliko omogućavaju ostanak tih Neljudi na vlasti.

Nije to prvi put Dodik da promoviše nasilje kao način političkog djelovanja, branio je on i one koji štite ubice i njihove saučesnike, naložio 25. i 30.12.2018. prebijanje nedužnih građana, koji su tražili istinu o ubistvu Davida Dragičevića, u čijoj likvidaciji su učestvovali i pojedini pripadnici Hunte Dragana Lukača.

Činio je to i nakon toga; Čak i onda kada je Lukač u davno srušenoj Narodnoj skupštinin udario narodnog poslanika SNSD-a Draška Stanivukovića.

Na konvenciji SNSD-a, održanoj 20.09. u Bajaluci, Nasilnik Dodik je cinično izjavio da “SNSD neće voditi negativnu kampanju na predstojećim lokalnim izborima”, što iz njegove vizure znači da je zagarantovano lomljenje rerbara, svih udova, frakture lobanja političkih protivnika, a ako se desi i neka likvidacija nekog iz redova oponenata brutalnom, ubilačkom režimu kojim on upravlja, kampanja bi se, valjda, trebala smatrati potpuno uspješnom.

Posebno je licemjeran slogan SNSD-a “Okupljanje za Srpsku”, jer sva bagra koju je Dodik Okupio oko sebe ima samo jedan cilj - potpuno uništenje entiteta kao, kako procjenjuju, najefikasniji način skrivanja enormne pljačke milijardi maraka koje su oteli u prethodnih 14 i po godina vladavine. 

“Okupljanje za Uništenje” je istinski slogan Dodika i njegovih trulih, pokvarenih, podlih Moralnih Nakaza!