среда, 30. септембар 2020.

Višković nastavlja sa samoponižavanjem: Na zahtjev sociopate Nešića i njegovog vlasnika Dodika, nesposobnog Marka Kubatliju, koji je napravio ogromnu štetu na poziciji pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu, namjerava da “smijeni” tako što će biti imenovan na mjesto direktora “Gas prometa”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Radovan Višković, beskarakterni poslušnik Milorada Dodika bez trunke samopoštovanja, nastavlja sa samoponižavanjem na poziciji premijera RS, koju navodno obavlja.


2.

Višković je tek kanalčina, i to nečista, preko koje Dodik vodi Vladu RS, a nerijetko ga i ne poziva, već sve završava “prečacima” preko Zore Vidović, ministarske finansija i ministroida za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Srebrenke Golić.


3.

Najnovija blamaža, i to bez presedana, jeste namjera Vlade RS da doslovno nametne Marka Kubatliju, nesposobnog kadra DNS-a, kojim diriguje sociopata Nenad Nešić, za direktora firme “Gas promet”, koja se bavi transportom i upravljanjem transportnim sistemom prirodnog gasa.4.

Budući da je “Gas promet” akcionarsko društvo, čiji je većinski vlasnik RS, naloženo je Upravnom odboru te firme da imenuju Kubatliju, a smijene Milomira Draganića, dugogodišnjeg direktora, koji je nestranačka ličnost.


5.

Glavni akcionari “Gas prometa” su:

– JP „Srbijagas“ 39,14%

– Akcijski fond Republike Srpske (državni kapital) 26,09%

– Penzioni rezervni fond 10%

– Fond za restituciju Republike Srpske 5%

– Investicioni fondovi i fizička lica 19,77%


6.

Prilično je nerazumljivo zbog čega JP “Srbijagas” dozvoljava dovođenje nesposobnog kleptokrate Kubatlije na tu poziciju.


7.

Kubatlija je već predao lažni “CV” u tu firmu, a da je predao pravi, trebala bi odmah policija, kada bi postojala, da ga privede.


8.

Gdje je kvaka?


Vlada RS imenovala je, na sjednici održanoj 11.06. o.g., Kubatliju na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.


Pokazalo se za samo tri nepuna mjeseca da je riječ o potpunom promašaju i da je Kubatlija apsolutno nesposoban za obavljanje tako zahtjevne funkcije, uprkos Nešićevom insistiranju da bude postavljen.


9.

Bilo je neophodno da se on hitno udalji sa tog mjesta, jer je za tri nepuna mjeseca, napravio ogromnu štetu.


10.

Stoga Vlada RS namjerava da Kubatliju smijeni na sjednici koja bi trebalo da se održi 01.10.2020. godine i izmanipuliše građane lažno demonstrirajući kako se bore protiv “kadrova koji ne zadovoljavaju kriterije”, iako je jedini “kriterij” za imenovanje sklonost ka kriminalnim radnjama.


11.

“Utješna” nagrada za člana Nešićeve zločinačke organizacije, što Kubatlija jeste, je pozicija direktora “Gas prometa”, što dodatno pokazuje da Milorad Dodik, vlasnik i Viškovića i Nešića i Kubatlije, isključivo preferira kriminalce na ključnim pozicijama.


Kubatlija i Dodik


Ukoliko “Srbija gas”, koji posjeduje gotovo 40 posto te firme, čije je sjedište na Palama, pristane na ovu kriminalnu igru Dodika, Nešića i Vrtnog Patuljka Viškovića, najviše štete pretrpiće upravo ta firma.

Bagra: Vlada RS imenovala kriminalca Kubatliju na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo; Izvršna vlast je postala Zločinačka organizacija u kojoj mjesta ima samo za hohštaplere, probisvijete i gangstere; Višković je beskarakterni Dodikov poslušnik koji nema ni mikron samopoštovanja (12.06.2020.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Vlada RS imenovala je, na sjednici održanoj 11.06.o.g., Marka Kubatliju, kojeg je policija privodila prvog maja ove godine zbog divljanja pod dejstvom alkohola i narkotika, na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.

2.
Ovim imenovanjem, izvršna vlast nastavila je dalju detaljnu kriminalizaciju svih institucija, jer je Kubatlija hohštapler koji je, između ostalog, utajio i porez, zbog čega mu je Poreska uprava RS zatvorila kafić 2018. godine, koji je držao na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

3.
Idiotizam neviđenih razmjera jeste da Kubatlija dolazi na čelo institucije, Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo, koji mu je i zatvorio kafić (vidi dodatak).

4.
Ovakav rasplet najavio sam 10.06., a Vlada RS i njen takozvani premijer još jednom su demonstrirali da prilikom zapošljavanja u institucijama prednost imaju kriminalci, hohštapleri,  sjecikese, utajivači poeza, pripadnici narko-grupa. Sve to Kubatlija jeste.

5.
Takozvani premijer Radovan Višković je osoba bez ikakve časti, morala, digniteta, samopoštovanja; Poltron i ulizica Milorada Dodika spreman na svako zlo samo da bi, kako smatra, bio neko, iako je, suštinski, Niko i Ništa i to će zauvijek i ostati.

6.
Imenovanjem Kubatlije, Višković je dokazao da ne poznaje značenje riječi karakter, posebno ne dignitet, već da jedino poznaje tešku batinu Milorada Dodika pod kojom se uvija kao kakav bijedni crv, ispunjavajući sve njegove naredbe.

7.
Kubatlija je dio kriminalne ekipe gangstera Nenada Nešića, vršioca dužnosti predsjednika DNS-a, a njegovo imenovanje znači samo jedno - slijede brojne iznude od privrednika na području Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo.

8.
Ovo drsko, bezobrazno, kriminalno postavljenje ne znači samo totalnu kontaminaciju Vlade RS, već definiše izvršnu vlast kao Zločinačku Organizaciju koja ne preza ni od najtežih krivičnih djela.

9.
Ta Zločinačka Organizacija baždarena je na uništenje naroda do, kako stvari stoje, biološkog nestanka. 

Prezir koji Zločinačka Organizacija iskazuje prema narodu i apsolutno potcjenjivanje njegove inteligencije svjedoči da je Režim izgubio svaki kontakt sa realnim stanjem i da će učiniti sve da opstane nasiljem i daljim brutalnim, varvarskim nasrtajima na stanovništvo kojim, što je već postala tragedija nesagledivih razmjera, upravlja već petnaest godina.

10.
Dodik je, bez dileme, prelomio da svoju dalju političku sudbinu kreira sa najgorim šljamom, najotrovnijim ljudskim talogom, poltronima, ulizicima, spremnim na svako zlo, što će, izvan svake razumne sumnje, prije ili poslije izazvati teške incidente u entitetu, do fizičkih sukoba. 

11.
Očito je da Dodik smatra da je situacija vrlo eksplozivna i potpuno se okružio kriminalcima najgoreg kalibra, vjerujući da je njihova beskrupuloznost, naslnost, brutalnost, varvarizam i neljudskost dovoljna garancija da će biti zaštićen. 

12.
Kobna greška, jer bagra te vrste štiti samo sebe i svoje interese, a kada dođe vrijeme (koje nije daleko kako se pogrešno smatra) otarasiće se Dodika bez milosti. 

Dodikovo djelovanje je dežavi sindrom, viđen nebrojeno puta u totalitarnim, autokratskim, kriminalnoklijentelističkim društvima.


13.
Očito je i da ih Dodik sve manje može kontrolisati i da je sve više njihovo sredstvo koje koriste za pljačke enormnih razmjera.

14.
Dodik je naložio da se smijeni Spomenka Šehovac, članica SNSD-a, da bi na njeno mjesto bio postavljen kriminalac Kubatlija koji ni po kom osnovu ne bi mogao da postane pomoćnik direktora Područnog centra, jer ne ispunjava uslove za to, sem jednog.

Taj jedan koji ispunjava glasi da je kriminalac i to je sasvim dovoljna referenca da postane pomoćnik direktora.

15.
Jačanjem kriminalnih organizacija unutar institucija koje su ih gotovo potpuno osvojile, Dodik slabi sopstvenu poziciju, a ne jača je, kako to pogrešno smatra. Neće proteći mnogo vremena da se uvjeri u to.

Totalna Kontaminacija Vlada RS: Na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra PU RS imenuju Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupa i kojem je Poreska uprava zatvorila kafić zbog neplaćanja poreza


piše: Slobodan Vasković

1.
Ne postoji dno kada je u pitanju Vlada RS i njen takozvani premijer Radovan Kilavi Višković koji nema snage, zrno morala niti odgovornosti da zaustavi dalju kriminalizaciju institucije kojoj je na čelu.

2.
Vlada RS nastavlja sopstvenu kriminalizaciju odlukom da na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS imenuje Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupe sa Pala i kojem je Poreska uprava zatvarala kafić zbog neplaćanja poreza. 


Kubatlija
3.
Inauguracija Kubatlije trebala bi da se desi ovih dana, tako je odlučeno u vrhu prljavog, podmuklog i teško kriminalizovanog Režima.

4.
Nakon tog imenovanja, Višković će imati dvostruku ulogu u Vladi RS, koju mu je odredio Milorad Dodik - biće Niko i Ništa.

Da ima mikron samopoštovanja Višković ne bi nudio nikakvu ostavku Dodiku, već bi podnio neopozivu ostavku i bar tako sačuvao nešto obraza; Ovako, tek je Vrtni Patuljak i ništa više od toga. 


5.
Imenovanje Kubatlije, koji je hapšen nekoliko puta, član je lokalne narko-grupe sa Pala i učesnik brojnih kriminalnih radnji, biće učinjeno po molbi Nenada Nešića, v.d.predsjednika DNS-a, kojim je Dodik prije nekoliko dana obrisao cipele, smjenjujući Lejlu Rešić sa pozcije Ministra uprave i lokalne samouprave. 

6.
Nakon teškog poniženja, Dodik sada imenovanjem lokalnog bandita pokušava rehabilitovati Nešića, koji je politička mrcina i jedino ga interesuje da bude direktor JP "Putevi RS", kako bi mogao nastaviti da pljačka..

7.
Marko Kubatlija je predsjednik Opštinskog odbora DNS Pale, član Glavnog odbora DNS-a i potrčko kriminalca Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, koji je iz te firme opljačkao desetine miliona KM.

8.
Kubatlija je posljednji put uhapšen prvog maja ove godine zbog nepoštivanja policijskog sata i mjera zabrane kretanja; Policija je Kubatliju, koji je odbornik u skupštini opštine Pale, privela, ali su uslijedile brojne Nešićeve intervencije da ga puste; To se i desilo nakon nekoliko časova provednih u pritvoru, iako je taj dan u nekoliko navrata, u teško alkoholisanom stanju sa još nekoliko lica bukvalno divljao Palama.

Ali Kubatlija je dio navodne nove elite, koja dominira u strankama vlasti, sastavljene od sjecikesa, kriminalaca, narko-dilera, švercera, vursnih profitera, nekadašnjih uposlenika bordela.., riječju, bagre.

9.
Ono što je Kubatliju sigurno preporučilo za poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave Istočno Sarajevo je da nije plaćao porez; Kubatlija je držao kafe  na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, ali nije izdavao fiskalne račune niti plaćao poreze, pa  je Poreska uprava zatvorila kafe, 2018. godine.


Kubatlijin kafić koji je zatvorila Poreska uprava zbog neplaćanja poreza
10.
Po tome je zaista sličan svom gazdi kriminalcu Nešiću koji je dužan milionske iznose Upravi za indirekto oporezivanje i Poreskoj upravi RS i nikada ih nije platio.

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Međutim, upravo je to Nešića preporučilo za direktorsku poziciju- princip je biti beskrupulozan i spreman na otimačinu.

11.
Danas Nešić, samo četiri godine otkako je na čelu “Puteva”, ima milionske svote.

Nešić nije ulagao oteti novac samo u svoje privatne poslove, već i u kupovinu glasova (što je krivično djelo), a pojedincima je ostao dužan. O tome svjedoči upravo Kubatlija u video klipu (izvor: you tube), emitovanom neposredno nakon opštih izbora 2018. godine.


Video klip potvrđuje da su glasove kupovali i 2014. godine, ali “institucije” ne djeluju. Zna se i zašto - Nešićev “keš” radi posao!

12.
Sipa je tada tragala za Kubatlijom, koji se krio, ali na kraju ništa nije urađeno zbog toga što je pravosuđe pod političkom kontrolom i što Nešić redovno Potkiva Milana Tegeltiju. 

Upravo zbog toga je i moguće da lokalni dripci i  šibicari poput Kubatlije, ali i Nešića dobiju značajne funkcije, koje koriste za tešku pljačku građana.

13.
Snimak na kojem se dogovora kupovina glasova za izbore 2018. bitan je, jer se pominje  i narodni poslanik Aleksandar Glavaš, koji je, kao i Kubatlija, dio Nešićeve kriminalne bande.

Tu je i neizostavni Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža i suvlasnik firme “Legend”, preko koje su opljačkana milionska sredstva. 


Mladen Lučić
14.
Lučić je Nešićev kum koji je nedavno njegovog brata Miloša Starletu Lučića imenovao za Ministra za ljudska prava i izbjeglice. 


Miloš Starlet Lučić
Za šefa kabineta postavio mu je notornog Mlađena Božovića, koji je punac Nešićevog brata Predraga.

15. Glavašu koji je baš "dobar" dečko zapaljen je automobil 26.12.2017. Jasno je da je paljenje automobila obračun bandi; Nešićeve i ko zna čije.

Glavaš i njegov zapaljeni auto
Nije samo Glavašu zapaljen automobil, već i Mladenu Lučiću (22.08.2017.), što svjedoči kako su to zaista "dobri momci"!


zapaljeni Lučićev automobil
16. Te "dobre" monke, njihove pljačke i otimačine, štite Milorad Dodik i Dragan Lukač.


Nešić ima Lukačevu zaštitu, što i ne čudi, jer je Lukač MUP RS pretvorio u sopstveni Kartel; Lukač je  04.10. 2019. naredio da se lažira “istragom” da Nešić nije nogom šutirao gomilu novčanica, već da je to učinio njegov brat Predrag. 


Lukač je pokušao da zaštiti Nešića lažima, koje su mu svojstvene; Njegova zaštita ne čudi, jer je spreman da zaštiti i štiti Naručioce Ubistva i Ubice.

17.
Treba naglasiti da su Nešić, Glavaš, Kubatlija i ostali lučići samo formalni članovi DNS-a,  a suštinski SNSD-a.

18.
Uprkos notornim činjenicama da je Nešić za samo četiri godine, uz pomoć Glavaša i Lučića, opljačkao desetine miliona KM, uprkos krivičnim prijavama, on je i dalje na čelu “Puteva RS”, gdje ga drži Milorad Dodik.

19.To je potpuni debakl Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, čiji je maksimum u Vladi RS “dobaciti” do pozicije sa koje može otvoriti vrata stvarnom premijeru Dodiku. I kriminalcima Nešiću i Kubatliji! (nastaviće se)