петак, 18. септембар 2020.

Klot&Frket, Statista i Vlasnik Konaca


piše: Slobodan Vasković

1.
Konačno jedna dobra vijest: Željka Cvijanović otvorila je Instagram profil. Na kojem može da postavlja fotografije mustri koje je isheklala u Palati predsjednika, u nedostatku bilo kakvog drugog posla. 

2.
Ok, nije samo da hekla, već i štrika (zasad na dvije igle); Potom veze, isključivo Vilerove goblene, jer ona je dio vladajuće otuđene kaste, pa ispod Vilera ne ide.

3.
Istina, u početku je šila, da baš šila, Vilerove goblene, a onda su je naučili da se gobleni ne šiju, već vezu. Trebalo je vremena za to, ali uspjeli su. 

4.
Nije zaboravila šivanje, pa tu i tamo, ako nekom u Palati zatreba, prišije dugme, uhvati “iglom” neki neposlušni nabor, malo “strukira” haljine…

5.
I sve to radi zadubljena u misli, poput - ovdje potok ondje cvijet; život je rijeka, a, faktički, možda i nije rijeka; Trenutno je sva zadubljena u vez Vilerovog goblena - motiva bijelih čizmica, koji će promovisati na početku kampanje u Bijeljini. 113 posto!

6.
Svi koji bi otvaranje Instagram profila ŽC okarakterisali kao “Lutka sa naslovne strane” najobičniji su cinici; Marioneta je mnogo mnogo precizniji opis.

7.
ŽC hekla, veze, štrika, šije… kada Milorad Dodik ne povlači konce kojima njom upravlja i ne igra se Trbuhozborca koji “progovara” kroz nju, Marionetu.

8.
Sav taj “ručni rad” joj smiruje živce; Imala bi toliko toga ona za reći, ali čim počne da govori, sve što uspije izbaciti djeluje isprazno, preplitko, loše kopiranje Dodikovih loših izjava; Frustrirajuće; Ne pomaže ni voda sa Korita Ivanova; Klot&Frket su pravi lijek za frustracije. Posebno za pritisak. 

9.
Za razliku od ŽC, iz čijeg okruženja stižu ohrabrujući isheklani uratci, Radovan Višković potpuno se pogubio u svojim ulogama premijera koji to nije i komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije koji to nije. 

10.
Višković je kao i ŽC, ali, za razliku od nje, ne zna ni da hekla, ni da veze, ni da šije, a posebno nema pojma o štrikanju. 

Zato nikako da suzbije frustracije zbog loše glume u ulozi premijera i ulozi Komandanta štaba za vanredne situacije.

11.
Sve mu se češće dešava da potpuno zaboravi na kojem je “setu”; Tako je, nedavno, na sjednicu Republičkog štaba došao “razbijen” prethodnim “trljanjem nosa” koji je pretrpio od Vlasnika Konaca što ga pokreću i sa par “ljutih” u sebi, kojima se, nakon nokauta ohrabrivao; Na “setu” mu se desio nevjerovatan gaf - glumio je kao da je na sjednici Vlade RS. I to “Glavosječu”!

12.
Urlao je da će smjenjivati ministre; Posebno se obrušio na Republički inspektorat, čije je funkcionere okarakterisao kao “Idiote”, optužujući ih za sve što mu je palo na um (a nije mnogo, vjerujte); Zatim je “ljuta” iz njega udarila još jače i zaprijetio je da će lično “Skidati glave”!

Nakon prijetnji nasiljem, ukazali su mu da je u ulozi Komandanta za vanredne situacije - pandemiju, a ne na sjednici Vlade RS, pa je Višković zatražio pauzu, kako bi pročitao šta mu je Vlasnik Konaca izdiktirao.

13.
Sjednica Republičkog štaba konačno je, nakon toga, poprimila svoj uobičajeni jalovi tok, izbačeni su sterilni, poodavno isprani zaključci, a mnogi su ostali u ubjeđenju da će Višković, nakon izbora, voljom Vlasnika Konaca, na “setu” biti, u najboljem slučaju, nosač kulisa.

14.  
Ni Vlasniku Konaca nije lako; Marionete nisu baš od najkvalitetnijeg materijala; Prečesto nisu ni za kakve upotrebe, a para u budžetu nema za “generalku”!


Uz sve to ukazao mu se, kao grom iz vedra neba, Valentin Incko sa najavom ponovne upotrebe Bonskih ovlaštenja, na čemu insistiraju SAD i SR Njemačka.

Čim je to čuo, Vlasnik Konaca naglo je “smotao” volan, zamalo ga nije istrgao, pa je svakodnevno “otcjepljenje RS” odjednom preraslo u “ugrožavanje autonomije RS”.

Zaokret je toliko jak da mu gume cvile, a Marionete se razbijaju o zidove gepeka i još teže oštećuju.

15.
Biće interesantno vidjeti da li će i kada Vlasnik Konaca ponovo vratiti svoj otrcani komad “otcjepljenje RS” na "scenu", što nikako nije zaštita sajber kriminalaca. 

Ona je u sasvim drugom kompletu Vlasnika Konaca - Vrhovnog Kontrolora svih velikih prevara i Glavnog Zaštitnika kriminalaca svih boja i dezena.