среда, 11. децембар 2019.

Vrele Benkice: Obračun Pavića i Nešića se nastavlja nesmanjenom žestinom; Nešić, umjesto lažova Aćimovića, predlaže nasilnika Božovića za ministra u Savjetu ministarapiše: Slobodan Vasković

1.
U DNS-u bukti totalni unutarstranački rat oko prijedloga te stranke da Draško Aćimović bude kandidat za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

2.
Osim što je predlaganje Aćimovića ponižavanje nacionalnih manjina, jer je riječ o lažnom Italijanu, njegovo, eventualno, potvrđivanje kao ministra potpuno bi srozalo Savjet ministara BiH, budući da se radi o prevarantu velikog kalibra čija je cijela biografija jedna velika laž. Toliko velika da je pitanje da li je Draško Aćimović zaista Draško Aćimović ili ima neko drugo ime.

3.
Na Marka Pavića, šefa DNS-a, najjače udara Nenad Nešić, politička mrcina, koja je stekla nezakonito milione pljačkajući JP “Puteve RS”; Iza Nešića stoji Milorad Dodik, koji ga gura u uskob sa Pavićem, jer mu je na tacni servirana velika šansa da još jednom pocijepa DNS, kao nakon izbora 2018. godine, kada je iz te stranke iznikao DEMOS.

4.
Pavić se sam “namjestio”, jer je, bez konsultacija sa “organima” stranke, na iste te organe, Predsjedništvo, servirao lažnjaka Aćimovića kao “gotov proizvod”; To što mu je poodavno istekao “rok trajanja” Pavića nije mnogo interesovalo, jer je imao namjeru zadovoljiti banjalučku grupaciju, nezadovoljnu što u raspodjeli vlasti nisu dobili čak ni mrvice.

5.
Predsjedništvo stranke jednoglasno je podržalo Aćimovića, tako da je on postao i zvanično prijedlog stranke za ministra, a i dalje je u tom kapacitetu, jer “organi” DNS-a nisu povukli njegovu kandidaturu.

6.
Da bi Aćimović bio odbijen, treba da se javno izjasni SNSD - Dodik ili Zoran Tegeltija, koji je izabran za predsjedavajućeg Savjeta ministara, tako da je taj “vreli krompir” trenutno u njihovom dvorištu.

7.
Oni koji stoje iza Aćimovića nevješto ga, u medijima, pokušavaju braniti, pozivajući se na izmišljeno porijeklo njegovih baka, deka, čukundeka, i sakriti kao “stručnjaka”, koristeći se, pritom, benkicom kao plaštom, jer je Aćimović nekada prodavao dječije benkice. Koliki je to lažov, svjedoči i činjenica da je ustvrdio kako je samo u "tri mjeseca prodao čak šezdesethiljada komada benkica kao trgovački putnik".

8.
Međutim, Aćimović je sada manje bitan od rata koji bukti na realciji Pavić - Nešić.

9.
Politička mrcina Nešić je iskoristio situaciju da se Pavić, kao prastari kit, sam nasukao predlažući, bez ikakvih konsultacija sa “bazom”, “trgovačkog putnika” što najbolje prodaje laži i krenuo je u napad sa namjerom da preuzme stranku.

10.
Pavić jeste uznemiren, uzdrman, ponižen i samoponižen, ali čeka da se SNSD izjasni o Aćimoviću, pa da potom odluči o Nešiću.

11.
Koliko su stvari otišle daleko, svjedoči i bizaran podatak da je republička viber grupa DNS u jednom trenutku preimenovana u SDP, što je direktna aluzija na Aćimovićevo, ne tako davno, članstvo u toj stranci. 

Realno, DNS nije stranka već septička jama prljavih ličnih interesa velike većine najviših funkcionera te partije.

12.
Dio Nešićevog pritiska je i licitiranje imenima novih “Aćimovića”, redom ih izbacuje u javnost Nešić, a jedno od onih koje se spominje je i Mlađen Božović.

Taj je vrlo interesantan - koliko i Aćimović, s tim da je trgovački putnik lažov, a Božović nasilnik, kojeg je Sud BiH presudio, pravosnažno, 14.11.2016. za mobing nad Irinom Lovrić.13.
Irina Lovrić je pravnu bitku vodila punih sedam godina, u vrijeme dok je nasilnik Božović bio na čelu Fonda za povratak BiH.

14.
U to vrijeme, Božović je bio član SNSD-a, potom je prešao u DNS, a zaradio je i optužnicu Tužilaštva BiH 21.11.2015. godine.

“Optuženi (Božović, op.aut.) se tereti da je u svojstvu direktora institucije BiH, kao odgovorna osoba i direktor Fonda za povratak BiH, tokom 2009. i 2010. godine, prekršio odredbe Zakona o javnim nabavkama, pa je prilikom postupka nabavke poljoprivredne mehanizacije-motokultivatora, za potrebe održivog povratka u BiH, u vrijednosti od 122.100 KM, prekršio zakonske procedure i odredbe Zakona o javnim nabavkama, koje garantiraju aktivnu konkurenciju i transparentnost prilikom trošenja budžetskih sredstava”, navodi se u optužnici za koju niko ne zna kako je okončana.15.
Božović je, nakon smjene 03.10.2015., odledio svoje zaposlenje u “Elektrodistribuciji” Pale, gdje prima platu, ali ne dolazi na posao. Zauzet je na poslovima “savjetovanja” Nešića, za šta je i plaćen.

Da cijelo “imenovanje” Božovića bude što sočnije, važno je znati da je on punac Nešićevog brata. To je stvarna slika DNS-a.

16.
U medijima se pojavilo i “Pismo grupe članova predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a” (objavila ga je SrpskaInfo) u kojem se traži povlačenje kandidature Aćimovića, ali i ponovno imenovanje Slavena Dujakovića na poziciju direktora Agencije za osiguranje RS.

Dujaković je Nešićev “igrač”.

17.
Kada se sagleda cijela situacija, nesporno je da će DNS pući, u najmanjem biće nastavljeno unutarstranačko mrcvarenje sukobljenih strana, koje su nepomirljive. Što će opet rezultovati cijepanjem stranke za određeno vrijeme.

18.
Na jednom dijelu bojišta je Pavić, stari nasukani kit, podržan Milanom Radovićem, Danetom Maleševićem, Dragutinom Rodićem i još nekolicinom članova Predsjedništva stranke, dok su na drugoj strani Nenad Nešić, Darko Banjac, Slavko Gligorić, Aleksandar Glavaš i još značajan broj funkcionera i članova te stranke.  

19.
DNS-ova prljava saga, koja je u suštini bitka za cca 120 miliona KM, koliko iznosi budžet Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, nastaviće se i u narednim danima ništa manjom žestinom nego u protekla dva dana.

P.S. Dok se sve ne razriješi Aćimović bi im svima “na brzaka” mogao prodati benkice!!! Deset hiljada komada po članu DNS-a!