уторак, 24. децембар 2019.

Nezvanično: Jurošević, organizator zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Vasiljevića, predat organima BiH

Jurošević, organizator pokušaja ubistva Vasiljevića
piše: S.V:

Slaviša Jurošević, šef zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Slobodana Vasiljevića, izručen je organima BiH, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.

U BiH je sproveden u toku prethodne noći i već je smješten u pritvorsku jedinicu u Sarajevu. Jurošević je još uvijek pod ingerencijama bh. institucija, a biće uskoro predan u nadležnost tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Jurošević se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj. Njega je Granična policija te zemlje uhapsila 04.07. ove godine, jer je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Jurošević je organizovao pokušaj likvidacije Vasiljevića, 01/02.06. ove godine, kada ga je, zajedno sa još sedam lica, pokušao ubiti, bukvalno zatući, metalnim šipkama.

Tom prilikom, Vasiljević je doživio teške povrede glave i drugih dijelova tijela, polomljena mu je noga, a nalazio se u komi mjesec dana. 

Slobodan Vasiljević
Još uvijek se oporavlja od zadobijenih povreda.

Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu odredilo je ranije produženje pritvora sedmorici optuženih što su učestvovali u pokušaju likvidacije Vasiljevića do okončanja postupka.

Protiv njih je 28.11.o.g potvrđena optužnica za pokušaj likvidacije; Optužnica je podignuta protiv Stefana Radovanovića, Stevana Garića, Nebojše Petkovića, Miljana Milića, Milutina Kandića, Gorana Čalmića i Nebojše Ozimkovića, jer su 01./02.06. ove godine metalnim šipkama pokušali da na najsuroviji način liše života Vasiljevića.

Optužnicom će biti obuhvaćen i Jurošević i očekuje se da ne bude razdvojen postupak protiv njega, već objedinjen sa suđenjem ostaloj sedmorici.

Jurošević će biti u pritvoru, kao i ostali, do okončanja postupka.