понедељак, 30. децембар 2019.

Palanačka otužna legenda: Mile Maljutka


piše: Slobodan Vasković

1.
Mnogi se pitaju zašto na Kontramitingu, koji je organizovao režim, nije govorio Milorad Dodik, iako je pozivan na binu nekoliko puta?

2.
Palanačka otužna legenda kaže da nije bilo potrebe, jer je govorio njegov alter ego - Pero Maljutka, koji je, svojevremeno, sasvim dobro zaradio lažno se predstavljajući kao Milorad Dodik. 

3.
Shodno navedenoj Palanačkoj otužnoj legendi pitanje je da li je falsifikovani dokument, lažno predstavljen kao “Program reformi BiH”, u Skupštinu dostavio Pero Maljutka, predstavljajući se kao Dodik ili je to, pak, učinio lično Dodik ili neko od njegovih savjetnika?

4.
Sudeći prema sadržaju “dokumenta”, preciznije, prema onom što fali u sadržaju, a nedostaje više od njegove polovine, može se zaključiti da je ponovo dejstvovao Pero! 

Doduše, ni Dodiku nije baš za vjerovati, pa bi istraga, detaljna, trebala pokazati ko je dostavio falsifikovan dokument u Skupštinu, kojim je ta ista Skupština, nakon usvajanja zakjučaka o falsifikovanom dokumentu, definitivno srušena.

5.  
Dok Palanačke otužne legende poprimaju nove tugaljive dimenzije i dalje ostaje pitanje zašto nije govorio Dodik?

Zato što Kontramiting nije bio podrška njemu, njegovoj laži da nije potpisao ANP-e, već Nasilniku Draganu Lukaču, što je svojevrsno poniženje za Dodika, bio Maljutka ili ne!

6.
Dodik je bar to shvatio pa se nije pojavio na bini; Imitator je preuzeo mikrofon, pa i cijeli “entitet”.

7.
Uz to, Kontramiting bio je podrška nasilju u parlamentu, a prisustvo Dodika takvom skupu, bez obzira na izostanak sa bine, jeste javna demonstracija potpore i dodatno ohrabrenje fizičkim napadima na narodne poslanike koje strateški izvodi Lukač.

8.
Dodik nije glup, daleko je od toga; Štaviše, riječ je o vrlo visprenom Negativcu koji je, izvan svake razumne sumnje, shvatio da bacanje “Antraksa” sa bine Primorcima (primorani da dođu na Kontramiting) u lice, dodatno srozava njegov izopačeni kredibilitet. 

9.
Zato se nije smijao, uprkos tome što se Ž. C., valjda zbog “antraksa”, “valjala” od smijeha kao maljutka.

10.  
Ili nije antraks u pitanju, već je Ž.C. do suza nasmijala činjenica da Dodik, koji zaista nije glup, jeste ispao pravi klen dolaskom na skup na kojem je akcenat stavljen na podršku nasilju u parlamentu, nasilju bez presedana i nasilniku Lukaču, a ne lažnoj priči o nedostavljanju ANP-a.

11.
Na ovom mjestu još jedno pitanje - Ko je “smjestio” nekoliko “maljutki” i bar sedam kila “antraksa” Dodiku, transferišući ciljeve Kontramitinga iz podrške Dodiku u podršku Lukaču?

“Crveni kombi”!

12.
Sa bine su se čule i veoma opasne prijetnje! Vrlo vrlo opasne. Iza kojih stoje Lukač i “Crveni kombi”, a Dodikovo prisustvo im je dalo pokroviteljski status.

13.
Ukoliko se realizuje bilo koja od prijetnji ispaljenih sa Kontramitingaške bine ka preciznim ciljevima, odgovornost će ponijeti Dodik, koji u toj situaciji neće više biti doživljen ni kao “Maljutka”, ni Klen, već Naredbodavac Nasilja!

14.
Dodik je na Kontramitingu baš isponižavan: ismijan, namagarčen, skrajnut; Uz sve to doveden u situaciju da bude optužen za najavljeno nasilje koje će Lukač i “Crveni kombi” prije ili poslije realizovati. U to nema dileme - riječ je o neljudima, spremnim na svako zlo.

15.
Nije bolje Mile Maljutka ni zaslužio - s kim si takav si!

16.
I za kraj - dok Mile Maljutka smišlja kako da se izvuče iz kanalizacije u koju su ga Lukač i “Crveni kombi” umočili preko glave, Nasilnik iz parlamenta, osim novih nasilnih napada, sprema i novu čistku ono malo preostalih Dodikovih kadrova u policiji. 

Nakon trijaže, Dodik će se, kao i obično, pretvarati da je za sve to znao, da je čistku odobrio, iako ga niko ništa nije pitao.