четвртак, 26. децембар 2019.

Delegacija Evropske komisije u BiH nije osudila Lukačevo nasilje u parlamentu RS; Hoće li se, možda, Iskvarcani Satler, šef Delegacije, pojaviti na Kontramitingu i pružiti podršku nasilju?!


piše: S.V.

Delegacija Evropske komisije u BiH, na čijem čelu je Johan Satler, nije osudila fizički napad Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, na narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji se dogodio u Narodnoj skupštini RS.

Učinila je to samo Ambasada SAD-a u BiH.

"Nasilje i prijetnje nemaju mjesta u demokratskoj raspravi. To nije način da se razriješe razlike u mišljenjima. Oštro osuđujemo fizičke napade i pozivamo na neophodnost profesionalnog, civilizovanog dijaloga", navela je američka ambasada na svom Twitter profilu, povodom fizičkog ataka Lukača na Stanivukovića.

Johan Satler, šef Delegacije EK u BiH, nije ni pisnuo; Nije "stigao" da to učini jer se, prema određenim tvrdnjama, kvarcao.

Drugi, pak, izvori tvrde da je Satler u bliskim odnosima sa Lukačem, pa ne bi trebalo iznenaditi da se, kao njegov specijalni gost, pojavi na Kontramitingu Režima, koji je, suštinski, podrška nasilju u parlamentu, ali i nad građanima, i održi prigodan govor; Ili pročita neki od svojih plitkih blogova.

Satler, sa svojim kolonijalnim manirima, nova je bruka Evropske unije koja ga je spremila u BiH; Čini se mnogo veća i od Larsa Gunara Vigemarka, koji je tokom svog mandata lagao šefove, pravio trule kompromise, činio još štošta što nije u skladu sa zakonom, a ostaće upamćen i po tome što je iza sebe ostavio dvije zamrznute mačke u frižideru.