понедељак, 9. децембар 2019.

Iz knjige bajki “Hunza Marko i sedam kozlića”: Navodni Aćimović - kratak put od avlijanera do italijanera

Navodni Draško Aćimović
piše: S.V.

Navodni Draško Aćimović, kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, izjašnjava se navodno kao Italijan.

Nepoznato je od kada - da li je postao navodni Italijan prije, tokom ili poslije sjednice Predsjedništva DNS-a na kojoj je predložen za ministra?

Malo ga je iznenadilo imenovanje pa je, prema određenim izvorima, rekao prvo da je šarplaninac, a potom tornjak. Tvrdio je i da je avlijaner. 

Onda su mu saopštili da njegove karakterne osobine ne igraju nikakvu ulogu, već da pokuša da se sjeti koje je nacionalnosti. Na šta je on ustvrdio da je Duško Dugouško, a da, po potrebi, može biti i Patak Dača.

Onda su mu nacrtali.

Navodni Aćimović je shvatio pa se svečano zakleo da dolazi iz šuma Amazona, ali ne može da se sjeti iz kog plemena: Mursi ili Hunza. 

“Imam neku lakšu amneziju, nekad nisam siguran ni da sam Draško Aćimović”, rekao je navodni Draško Aćimović koji je, kako stvari stoje, navodno Draško Aćimović; Jer, nikoga ne bi trebalo iznenaditi ni da nije. Ali ni da jeste. 

Predsjedništvo DNS-a se nije moglo usaglasiti da li je navodni Aćimović Mursi ili Hunza; Glasalo se; Bilo je i onih koji su tvrdili da je navodni Aćimović jedini preživjeli od svih Inka, dok je jedan član čak tvrdio da je navodni Aćimović Maja. Čemu se on usprotivio i rekao da je Pavo, a zovu ga i Draško.

Pavić je presjekao - Rekao je da je on, Pavić, Hunza i da bi se sigurno sjetio navodnog Aćimovića; Uz to je rekao da poznaje svakog iz plemena Mursi, a da navodnog Aćimovića nije među njima upoznao. Što su ostali prihvatili sa odobravanjem.

Predsjedništvo je donijelo odluku da se stvar riješi Globusom.

Zavrtili su Globus; Zaustavili ga prstom - pisalo je Svazilend, što Pavić nije mogao da prihvati, jer “riječ je riječ”. A i daleko je.

Globus je ponovo “radio”, ali prije nego su ga zaustavili, neko je uzviknuo da im je potreban “europljanin i intelektualac”; Tako je navodni Aćimović naprasno stasao u navodnog Italijana, sa obronaka Majevice.


Navodni Aćimović je najveći lažnjak koji se pojavio na prostorima BiH u poslednjih nekoliko godina; Jedino tačno je da je Lažov, kakav poodavno nije viđen, a ni rođen. Uz to je i niko i ništa. Kao takav potpuno dostojan “reprezentacije” koja ide u Sarajevo da zasjedne u ministarske fotelje.