уторак, 3. децембар 2019.

Lukač, zloupotrebom MUP RS i njegovih ovlaštenja, uz podršku Cvijanovićeve, svjesno mrcvari građane koje smatra nepodobnim


piše: Slobodan Vasković

1.
Stalna odgađanja suđenja građanima koji su, navodno, prema optužbama Hunte Dragana Lukača kršili javni red i mir tokom mirnih protesta, na kojima se tražila istina o ubicama Davida Dragičevića i kazna za njih, postala su već pravilo.

To pravilo potvrđeno je novim odgađanjem suđenja koje se desilo 03.12.2019. godine.

David Dragičević otet je 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a  jegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas. Od 26.03.2018. građani se svakodnevno ukupljaju i traže istinu o ubicama i njihovo kažnjavanje.

Međutim, ni Tužilaštvo ni MUP RS ne dozvoljavaju da se zločin teškog ubistva riješi. 


2.
Mirni protesti, za koje se brojni građani lažno terete od Hunte za kršenje javnog reda i mira, održani su između 05.10.2018. i 30.12.2018. godine, a “procesa” je na desetine. Listom  montiranih. 

3.
Pravilo je i da se među okrivljenim nalaze i lica koja uopšte nisu bila prisutna određenim događajima, a terete se, iako nisu bili tu, za kršenje Zakona. 

Progon je sistematičan i besprizoran.

4.
Pravilo je već i da MUP svjesno i nakon brojnih intervnecija ne želi da stavi dokaze na uvid tuženima, na šta oni imaju pravo, što jasno dokazuje da namjerno odugovlače procese, da bi maltretiranje trajalo što duži vremenski period.

5.
Hunta ne dostavlja dokaze, podnosi lažne prijave, iz prostog razloga što dokaza ni nema i što su svjesni da će izgubiti sve procese; Nijedan neće dobiti čak ni u ovakvom pravosuđu, jer ne znaju ni elementarna pravila podnošenja prijava.

6.
Nijednu prijavu MUP, prema tvrdnjama mojih izvora iz te takozvane institucije, nije podnio u skladu sa zakonskim  normama i zbog toga i izbjegavaju dostavljanje “dokaza”, svjesni da gube sve procese na Sudu.


Foto: Buka
7.
Međutim, to ih ne smeta da nastave sa ovim nezakonitim radnjama, kako bi mobingovali, maltretirali, mrcvarili, progonili… građane koje su targetirali kao protivnike Režima.

8.
Nigdje na Planeti nije dosad viđena ovakva javna i svjesna zloupotreba institucija, iza koje stoji Lukač, koji je nesmjenjiv, bez obzira kakvo nedjelo počinio. A počinio je bezbroj otkako je ministar unutrašnjih poslova, koji je tu instituciju potpuno privatizovao i pretvorio u sopstvenu pretorijansku gardu.

9.
Mrcvarenju građana nema kraja, jer nema nikog ko bi se usudio suprotstaviti Lukaču, koji za sve što čini ima nepodijeljenu podršku Željke Cvijanović, predsjednice RS.

10.
Milorad Dodik mu ne može ni “pera odbiti”; Sukob među njima je veliki, ali neće eskalirati u mjeri da postane javan - već će se taj dvojac međusobno dogovoriti, pošto su im lični interesi iznad svega.

11.
Uzgred, Lukač se ne bi libio da nasrne i na Dodika, bude li procijenio da je to potrebno. U to nema nikakve dileme, o čemu svjedoči niz incidentih situacija između njih dvojice do kojih je došlo u proteklih godinu dana, ali je većina uspješno sakrivena od javnosti.