уторак, 17. децембар 2019.

Novi zaplet: Džaferović obavijestio Dodika da SDA ne podržava kandidaturu Božovića


piše: S.V.

Šefik Džaferović jeste obavijestio Milorada Dodika da je za SDA neprihvatljiva kandidatura Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Ovu vijest prvo je objavio portal BNTV, a potvrđena mi je, nezavisno od njih, iz pouzdanih izvora.

Sada je na Dodiku i Zoranu Tegeltiji da razriješe ovaj novi čvor u vezi sa kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Božović je ranije bio direktor Fonda za povratak BiH i protiv njega je pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka; Osuđen je i za mobing i nasilje nad podređenim, ali je pravosnažno oslobođen, zahvaljujući vezama u korumpiranom pravosuđu BiH.

U vrijeme dok je bio na čelu Fonda, Božović se izjašnjavo kao Srbin, da bi naprasno postao Crnogorac, nakon što ga je Nenad Nešić, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i potpredsjednik te stranke, samoinicijativno predložio za ministarsku poziciju.

Osim što je nasilnik, sklon kriminalnim radnjama, Božović je i srodnik Nešiću, jer je punac njegovog brata Predraga.

SNSD nije prihvatio Draška Aćimovića, kandidata DNS-a za ministarsku poziciju, koji je lažni Italijan, a sada SDA ne prihvata Nešićevog i SNSD-ovog lažnog Crnogorca Božovića.

Važno je znati da je na sastanku Predsjedništva DNS-a, održanom 09.12. o.g., i Nešić glasao za lažnog Italijana, da bi se dan nakon toga predomislio po nalogu Milorada Dodika.

Pridružio mu se i Darko Banjac i još nekolicina visokih funkcionera DNS-a, koji su okrenuli leđa Paviću.

Pavić je, nakon što je Tegeltija odbacio Aćimovića i predložio Božovića, izjavio da je to veliki udarac koaliciji SNSD-a i DNS-a, “i to ukazuje da SNSD ne želi sarađivati sa DNS-om, već pojedincima iz DNS-a ili kako bi pojedini Trojanski konji u DNS-u rekli da imaju zadatak da preuzmu stranku i slično”.

Pavić nije objasnio zašto je čekao danima da mu SNSD rasturi partiju, a nije reagovao.