уторак, 10. децембар 2019.

Lakrdijaši iz DNS-a: Pavića “šamaraju” i njegovi odbornici, a ne samo Dodik; “Duče” iz mikrovalne pećnice poniženje pripadnika nacionalnih manjina


piše: Slobodan Vasković

1.
DNS-ovo kandidovanje Draška Aćimovića, prevaranta velikog kalibra, na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, suštinski je ponižavanje nacionalnih manjina u BiH, koje se rogobatno vode kao “ostali”.

2.
Taj postupak, ukoliko do njega dođe, pokazuje da se ne poštuje ni minimum ljudskih prava te grupacije stanovništva BiH, jer, nemaštovitim, prizemnim i necivilizovanim političkim postupcima, svedeni su na građane bez ikakvih prava. 

3.
Umjesto nekog iz redova stvarnih nacionalnih manjina, kandidovan je prevarant koji više ni sam ne zna ko je, koje je nacionalnosti, odakle je stigao na Planetu… toliko je upetljan u sopstvene laži.

4.
Kada čitate razne “prezentacije Aćimovićeve “biografije”, čiji je on autor, veoma lako dođete do zaključka da je riječ o notornom prevarantu, koji se potpuno izgubio u svojim lažima; U jednom od intervjua on tvrdi da su mu roditelji iz Beograda, da su bili diplomate, da je mati, između ostalog, i bugarskog porijekla, da je bio konzul Ukrajine u Austriji, gdje je radio na deponiji (njegovo prirodno stanište) i iznosi niz drugih podataka o sebi koji su, najblaže rečeno, nespojivi. I veoma SF!

5.
Lažni Italijan se za izbore 2014. godine htio kandidovati za srpskog člana Predsjedništva BiH, što stvarni Italijan, po zakonu, ne može.

Sasvim dovoljno o novopečenom Italijanu, iz mikrovalne pećnice DNS-a. 

6.
Ovakav prijedlog žestok je udar i na Zorana Tegeltiju, (izabran za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH), koji je, uprkos svim opterećenjima prošlosti iz vremena dok je bio ministar finansija (propast banaka, IRB-a, Energolinije, pljačka FG “Birač”…), uspio da se javnosti prikaže kao osoba spremna da djeluje efikasno; Nakon “Dučea” Aćimovića, sve je postalo Lakrdija, a sav Tegeltijin napor da potisne sopstvene afere, dok sastavlja Savjet ministara, pao je u vodu, prljavu poput austrijske deponije na kojoj je Aćimović, taj vrli stručnjak za sve i svašta, “teško” radio i “zarađivao”.

7.
U DNS-u malo šta štima i ta stranka je u potpunom rasulu. 

8.
Unutar nje djeluje nekoliko struja koje će, kako stvari stoje, potpuno razbiti partiju, što i nije nikakva šteta.

9.
Marko Pavić, lider stranke, doveo je sebe u situaciju da ga ne poštuju čak ni nižerangirani funkcioneri DNS-a.

Tako Mladen Lučić, pripadnik (gangsterske) struje političke mrcine Nenada Nešića, nije, 05.12.o.g., zajedno sa Bojanom Luburom, ispoštovao Pavićevo naređenje da na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža glasaju za promjenu skupštinske većine i vrate je u ruke SDS-a, kao protivuslugu što će odbornici SDS-a podržati DNS, u promjeni skupštinske većine u Prijedoru.

10.
Nešić je potpredsjednik DNS-a, a Lučić i Lubura, (čiji je otac Željko Lubura, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Istočno Sarajevo), koji su odbornici u Istočnoj Ilidži, po njegovom nalogu su ponizili Pavića.

11.
Da stvar bude gora po Pavića, lično je zvao Lučića i Luburu, ali je izvrgnut ruglu.

12.
Upravo zbog toga je na sjednici Predsjedništva na kojoj je predložen i Duče Aćimović donesen zaključak da se mora podržati SDS na sledećoj sjednici skupštine opštine Istočna Ilidža.

13.
I Nešić je glasao za taj prijedlog i tako sebe doveo u situaciju da, ukoliko se ne ispune zahtjevi predsjedništva stranke, bude sankcionisan, čak i izbačen iz DNS-a.

14.
Pitanje je da li Nešić, koji je v.d. direktora JP “Putevi RS” smije od Milorada Dodika sprovesti odluku vrha DNS-a, jer tako dovodi svoju pljačkašku poziciju u tom javnom preduzeću u pitanje?!

15.
Nešićevu struju čine još i Darko Banjac, koji na poslednjoj sjednici Predsjedništva, nije podnio nikakvu ostavku, ali jeste bio protiv Aćimovića, da bi, na kraju, glasao za njega kao kandidata, kao i Slavko Gligorić, direktor “Željeznica RS”.

16.
Toj grupaciji pripada i Aleksandar Glavaš, koji zajedno sa Nešićem i Lučićem, “olakšava” budžet JP “Putevi RS” za milionske iznose, pa je zaista velika “odluka” pred njima - poslušati Pavića ili ostati uz SNSD i nastaviti sa otimačinom iz “Puteva”?!

17.
Pavić je nekoliko puta okretao oba obraza na žestoke šamare koje je dobijao od Dodika, što je preraslo u kontinuitet, jer ga sada “šamaraju” i odbornici stranke, a uskoro, kako stvari stoje, mogli bi to početi činiti i ostali članovi stranke.

18.
Koliko je situacija u DNS-u pred eksplozijom i novim raskolom, svjedoči i podatak da je Nešić počeo pripreme za osnivanje nove stranke, a pregovarao je već sa nekoliko poslanika iz drugih kombistranaka vladajuće većine u RS.