субота, 28. децембар 2019.

Saša Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, posjeduje kamione, fingira saobraćajne nesreće, naplaćuje napredovanje u “službi”, štiti kriminalce…piše: S.V.

Stanje u MUP RS je na ivici “pucanja”, jer su se čelnici te privatizovane institucije, pretvorili u tajkune, zloupotrebljavajući ovlasti agencije koja bi trebala da je u službi građana, a, suštinski, je okrenuta direktno protiv njih.

Udaranje narodnog poslanika Draška Stanivukovića smao je vrh ledenog brijega, na kojems toji Dragan Lukač, nasilnik i ministar unutrašnjih poslova.

U njegovu odbranu, samim tim i odbranu nasilja stao je vrh Režima, podržan klijentelističkom mrežom u kojoj je više kriminalaca nego onih koji nemaju “prljave ruke”.

Lukač je, otkako je na čelu MUP RS, multiplikovao svoje bogatstvo - multimilioner je.

Međutim, i brojni drugi vodeći ljudi unutar slomljene institucije sklopili su dilove sa “političarima” i kriminalcima i nezakonitim poslovima stekli bogatstva.

Jedan od njih je i Saša Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, koji posjeduje četiri kamiona za prevoz raznih vrsta roba.

Kamioni voze na području njegove uprave, doslovno njegove, jer je privatizovan, a podređeni mu policajci imaju usmenu naredbu da ih ne zaustavljaju, ne kontrolišu, kao ni terete koje voze.

Vasiljević je izbor Zorana Stevanovića Gladnog, načelnika Zvornika, kriminalca koji je opljačkao sopstveni grad, tako da je potpuno jasno o kakvoj osobi se radi.
  
Drugi “specijalitet” na kojem zarađuje Vasiljević je povlačenje prijava, po raznim osnovama, i “sređivanje” da se anuliraju. Ko ima da plati, taj ne treba da brine za prijavu po bilo kom osnovu.Prijave se povlače preko policajca Ljubinka Petrovića Bubeta, koji je Vasiljevićev posilni za ovu vrstu posla. 

Treći način zarade je prevara osiguravajućih kuća preko fingiranih saobraćajnih nesreća, koje se režiraju pod budnim okom Vasiljevića.

Za fingiranje su zaduženi policajci Drago Milić  i Ljubinko Petrović.

Nekoliko puta je pokretana istraga zbog ovih nedjela, ali je svaki put zaustavljena - dejstvovao je njegov politički mentor Zoran Stevanović Gladni.


Naravno, naplaćuje se i “napredovanje” u službi - Ko god želi da napreduje u PU Zvornik dužan je da to i plati “Šefu”; U suprotnom, može mu se desiti da bude prebačen u najudaljenije Policijske stanice regije.

Vasiljević je napravio ogromnu kuću u Čelošeku kod Zvornika, koja vrijedi nekoliko stotina hiljada KM, ali ga je, njena izgradnja, koštala nula KM. (nastaviće se)