петак, 29. јун 2018.

Ubistvo Davida: O Tužiocima Ništarijama Obdukciji Reobdukciji...


piše: Slobodan Vasković

1.
Maliciozni su napadi koji dolaze iz vrha Režima na banjalučko Okružno tužilaštvo, koje upravo taj vrh Režima u potpunosti kontroliše.

2.
Vrh MUP-a RS vrši stravičan pritisak na svoje tužilačke sluge Želimira Lepira i Dalibora Vreću da ubistvo Davida Dragičevića proglase zadesom. Taj pritisak ne prestaje!

3.
Sluge se plaše, jer znaju da je David likvidiran. Sasvim realno znaju i ko je to učinio, kada i na koji način. 

Ne donose naredbu o obustavljanju istrage i “zadesu”, svjesni da će biti oni definitivni žrtveni jarčevi. I da im je tu ulogu namijenio i Vrh Režima i dio Vrha MUP-a RS. 

Kada su u pitanju ovi drugi, mogli bi početi da nose rukavice - Davidova krv još im se, itekako, vidi na rukama.

4.
Uprkos izrečenom, jedno je tačno - Tužioci su Ništa, Ništarije!

5.
Da su Tužioci, a ne Ništarije, sluge Režima, posebno dijela Vrha MUP RS, kojem su neophodne rukavice, oni bi već poodavno podnijeli krivične prijave protiv onih Lica koji su sproveli reobdukciju tijela Davida Dragičevića, mimo zakonskih procedura.

6.
Reobdukcija, mimo zakonskih procedura, i bez tužilačkog naloga, kao što je ona koju je uradio dr Ivica Milosavljević, ne vrijedi ništa, ali jeste krivično djelo.

7.
Nadležno Tužilaštvo propustilo je da podnese krivičnu prijavu protiv onih koji su naložili nezakonitu reobdukciju, čime su sami zaslužili krivičnu prijavu. I, uz to, oštru reakciju Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta, koji ćuti i ništa ne preduzima na očito višemjesečno bezakonje i kriminalno djelovanje tužilaca Lepira i Vreće.

8.
Reobdukcija nije krivično djelo samo zato što je izvršena mimo zakonskih normi, već zato i što je utvrdila da je “Smrt (Davida Dragičevića) nasilna i nastupila je neposredno usled utopljenja u vodi”! 

Na osnovu čega je dr Ivica Milosavljević, koji je uradio reobdukciju, ustvrdio da je smrt nastupila usljed utopljenja?

“Tokom reobdukcije on to jednostavno nije mogao utvrditi, jer je Karan tokom obdukcije sve najvažnije dijelove tijela isjekao, obdukovao i isprao.
To je način rada, tako da Milosavljević nije mogao vidjeti i konstatovati utopljenje”, naglasili su eksperti iz oblasti sudske medicine.

Sam Milosavljević u svom nalazu navodi da “u ustima, nosu, ušima… nema stranog sadržaja”, čime, defakto, potvrđuje navode mojih sagovornika.

9.
Reobdukcija nije mogla utvrditi način smrti, a sada je jasno da je zloupotrijebljena bol roditelja, svjesnih da im je dijete Ubijeno.

10.
Na ovom mjestu sasvim se logično zapitati - Da li je Reobdukcija urađena radi što snažnijeg prikrivanja krivičnog djela Teškog Ubistva?!

11.
I na to pitanje bi Tužioci (koji nisu Botovi) trebali odgovoriti, kao i na pitanje da li je Obdukcija, koju je uradio Željko Karan, prvo veliko prikrivanje zločina Teškog Ubistva? 

Da li je obdukcija falsifikat, jer je Karan utvrdio nemoguće - da u nosu i ustima, dušnicama i dušničicama ima muljevitog sadržaja, a da ga u ostalim disajnim organima - dušniku, plućima… - nema!!!

“Ako je ušao na nos i usta mora doći u pluća, a tamo nije nađen. To je najveća nelogičnost obducentskog nalaza Karana. Potpuno je neobjašnjivo kako mulja nema u svim disajnim organima i Karan bi to morao objasniti”, reklo mi je nekoliko eksperata sudske medicine.

11.
Zaista bi to Karan morao objasniti tužiocima, ali onim koji drže do struke, a ne onim poput vreće Vreće koji djeluje kao monstruozni bot “Milica Vukmir”!!!

12.
Nema dileme da je Stvarna Dilema kako je zaista Ubijen David Dragičević?!!!

Tu dilemu ćemo, s razlogom vjerujem, razriješiti vrlo vrlo brzo i argumentovano! Sve je manje vjerovatno da je utopljen u vodi. Gotovo nevjerovatno.

13.
Odgovornost tužilaca leži i u tome što nisu poveli krivični postupak protiv lica koja su neovlašeno iznosili detalje “istrage”, kao što su to učinili Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i Željko Karan, patolog.  

Njihova odgovornost je i u tome zašto nije upozorio na to nadležne institucije i zbog čega nije upozorio Vrh Režima da nema pravo na svoju ruku tražiti reobdukciju, jer je to i nemoguće i nezakonito, da se reobdukcija radi bez odobrenja tužioca!

14.
Jasno je danas da je pres Ilića i Karana bio u funkciji zataškavanja krivičnog djela Teškog Ubistva, ali je jasno i da su oni to što su nazvali dokazima iznijeli neovlašteno, pa su već morali biti krivično gonjeni i zbog toga; Posebno zbog činjenice da se ispostavilo kako su iznijeli gomilu najogavnijih laži i najmonstruoznijih podmetanja i manipulacija!

15.
Izlaskom na pres i iznošenjem podataka, oni koji su u tome učestvovali, sami su se diskvalifikovali, nisu više kredibilni ni za šta, ali nisu više kredibilni ni oni koji nisu preduzeli krivične mjere protiv njih.

16.
Nesporno je, nakon svega što je isplivalo, da su i jedni i drugi Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića; U to nema nikakve dileme nakon više od tri mjeseca bez tužilačke odluke o likvidaciji dvadesetjednogodišnjeg mladića.

17.
Ostanite sa mnom. Nastaviće se…