четвртак, 7. јун 2018.

Ako ne izglasa Izvještaj Anketnog odbora, Parlament će ozvaničiti Puč Policijske Hunte; Kostrešević, uprkos opstrukcijma, napravio velike iskorake u dokazivanju Likvidacije Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

1.
Mnogo je skeptičnih po pitanju usvajanja Izvještaja Anketnog odbora na idućoj sjednici Nardone skupštine RS; Još više je onih koji ne vjeruju u tu mogućnost, a najmanji broj se nada da će Izvještaj biti usvojen.

Najvažniji Zaključak Anketnog odbora glasi:
“Anketni odbor smatra da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske sa odgovarajućom tužilačkom odlukom”. 

2.
Ne želim prejudicirati ishod glasanja Narodne skupštine o Izvještaju, ali je neophodno naglasiti da bi odbacivanje Izvještaja značilo priznanje puča koji se dešava u Republici Srpskoj; Puča u kojem je Policijska hunta, (dio MUP-a RS, kojim komanduju Dragan Lukač, ministar, načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i Darko Ćulum, direktor Policije), već preuzela značajan dio poluga vlasti, koje su izvan njihovih ingerencija. I to u sprezi sa NarkoKartelom, čije šefove čuvaju od kažnjavanja za zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića; Prije toga planirane otmice, prebijanja i mučenja.

3. 
Svaki poslanik u Narodnoj skupštini RS treba duboko da promisli kako će glasati, jer izjašnjavanje o Izvještaju Anketnog odbora nije nikakvo političko nadmudrivanje, već pitanje opstanka. I onih koji glasaju, bez obzira na boju dresa, i onih koji su ih birali.

4. 
Neizglasavanje Izvještaja značilo bi Podržati Neljude koji su likvidirali Dijete, prije toga ga bjesomučno mučeći značilo bi saučesništvo, ali i odobravanje novih likvidacija. 


5.
Ukoliko se ne izglasa izvještaj, Hunta je ozvaničena i prepušteno joj je potpuno preuzimanje svih poluga vlasti. Žrtve će, relativno brzo, biti i oni koji su im to omogućili. 

6.
Ukoliko se Izvještaj i izglasa, ne znači da Hunta neće napasti; Dapače, vjerovatno hoće, ali tada bi to bio javni Puč, pa je i mogućnost odbrane mnogo veća od situacije u kojoj se Hunti dozvoljava “mirno preuzimanje vlasti”; Nakon Teškog Zločina koji su počinili. I koji je samo poslednji u dugom nizu ubistava.

7.   
Krvavi trag ne vuče se od 23.03.2018., kada je ubijen David Dragičević, već mnogo mnogo duže. Cijelih dvadeset godina traje krvavi pir onih koji su likvidirali Davida Dragičevića i koji sada čine sve da spriječe razotkrivanje.



Da li se iko još sjeća ubistva Đorđa Milosavljevića Kostolomca, pripadnika MUP-a RS, koji je likvidiran 16.03.1998. u banjalučkom naselju Borik? Malo ko! 

Ubica nikada nije otkriven, a upućeni tvrde da je tada sve i počelo?!

8. 
Histerično odbijanje Dragana Lukača da prihvati Zaključke Anketnog odbora, kao i njegovog sluge Želimira Lepira, koji se lažno predstavljaju kao institucije, iako su tek predstavnici institucija (što je ogromna razlika), je očekivano. 

Bilo bi pravo iznenađenje da je drugačije. 


9. 
Njihove reakcije novi su značajan poticaj za usvajanje Izvještaja: Čega se plaše Lukač i Lepir, ako je sve što su uradili, kako kažu,  bilo u skladu sa zakonom?!

Problem je što nije. 

10.
Problem je što i sada djeluju mimo zakona, protiv interesa građana, protiv interesa teško oštećene porodice Dragičević, čiji je sin ubijen. 

Problem je što djeluju u interesu NarkoKartela, snažno ojačanog i pojedinim pripadnicima MUP-a RS, zvučnim imenima iz ove institucije, u kojoj su u ogromnoj većini pošteni i časni ljudi. Ali ih, nažalost, vode Neljudi.


Problem je što Oni, Lukač, Lepir, ostali nabrojani, plus tužilac Dalibor Vrećo, ne biraju sredstva da zataškaju zločin Teškog Ubistva.

11.
Problem po Huntu i njene Vojnike, kojih je i previše, je što bi usvajanje Izvještaja omogućilo Siniši Kostreševiću, načelniku UKP-a, koji vodi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića, da je dovede do kraja. Sa mnogo manje opstrukcija, nego što ih sada ima.

12. 
Da budem potpuno precizan: Siniša Kostrešević, načelnik UKP, vodi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića; Napravio je velike iskorake u dokazivanju Likvidacije.



Najveće probleme Kostreševiću pravi tužilac Dalibor Vrećo po instrukcijama Darka Ilića, Darka Ćuluma, Želimira Lepira i Dragana Lukača.

Lukač je na vrhu Piramide. Šef Hunte. 

13.
Lukača se mnogi iz vlasti i van nje boje; Kao i Ilića; Kao i Lubure i Ćuluma.



14.
Opredjeljujući se oko Izvještaja, narodni poslanici će birati između ozvaničenja Puča i svih njegovih posledica, sa jedne strane i Republike Srpske, naroda, Istine, Pravde, zaštite građana, zaštite i sopstvenih života, sa druge strane. (nastaviće se)