недеља, 3. јун 2018.

Borci protiv dezertera: Prcko nokautiran, Gladni profiter zbrisao, a Brko i dalje obespravljen

Piše: Slobodan Vasković


U Zvorniku je juče, u centru grada, obilježeno 26 godina od formiranja Zvorničke brigade. Ni taj događaj nije mogao proći bez incidenta.

Zoran Stevanović Gladni
Na samom početku manifestacije, došlo je do kratke prepirke i dobacivanja u masi, čiji je epilog nekoliko “šljiva” na obrazima, tehnički nokaut, grebanje, kuknjava i zapomaganja.


Izvjesni borac Đorđo, kojeg ćemo (zbog bogatih brkova) u ovoj priči zvati Brko, je sav svoj gnijev, obespravljenost boračke kategorije, te težak kriminal koji vlada Zvornikom, sažeo u jednu poruku: Šta će ovdje dezerteri ???!!!


Ova izjava-pitanje je upućeno grupi u kojoj je bio najpoznatiji zvornički dezerter Zoran Stevanović Gladni.


Gladni, poznat kao velika kukavica i osoba mišjeg srca, da bi odbranio svoju “čast” isturio je ispred sebe rođaka iz Roćevića, Milana Stanojevića, od milošte zvanog Prcko.

Da bi se dokazao pred Gladnim dezerterom, Prcko je Brki sočno opsovao milu majku!!!

Nervozni i obespravljeni Brko je svu svoju srdžbu prema Gladom pokazao tako što je Prcku opalio šamarčinu, koji se pod težinom Brkine ruke jedva održao na nogama.
Prcko je počeo da cvili i stenje, isto kao i Gladni, kada je spoznao da mu je glavni adut ispao u tehničkom nokautu.


Vidjevši da je vrag odnio šalu, i da je Prcko ukrivio očima, Gladni je krenuo da spasava živu glavu tako što je punim kasom sletio do obližnjeg mosta na Drini, ne bi li klisnuo na sigurnu teritoriju, preko vode do Srbije.


Nijeme posmatrače je iznenadila atletska sposobnost Gladnog, koji je u stilu Usaina Bolta kasao ulicom od Robne kuće do Mosta na Drini, trka na 100 metara sa preprekama (gurkajući okupljene borce).


Očevici tvrde da su se noge Gladnog potpuno uvukle u zadnjicu, te da ih je ova situacija podsjetila na ratne godine, jer je ova ruta itekako poznata Gladnom, jer je baš na tom mostu na Drini, za vrijeme svog ratnog dezerterstva-profiterstva trgovao devizima, a kad zagusti, prelazio granicu.


Ostali, koji su prisustvovali manifestaciju, kako bi se izbjegla dalja bruka na značajnoj manifestaciji za Zvorničku brigadu, zaustavili su Brku i Prcka od daljeg grebanja.


U međuvremenu je i stenjanje prošlo.

Epilog: Gladni je bio na sigurnoj teritoriji, Prcko u nokautu, a Brko i dalje obespravljen, sa nekoliko povreda.


Slika i prilika odnosa Režima i naroda.