петак, 15. јун 2018.

Sinovi



piše: Slobodan Vasković

Sinovi Moćnih Očeva su mnogo mnogo zaštićeniji/potpuno zaštićeni od bilo kakvih sankcija za posledice svojih djela/nedjela od Sinova Očeva koji nisu Moćni, uticajni, bogati… 

To nije stereotip, konstrukcija, to je istina i jedna od sve tragičnijih konstanti nedruštva u kojem živimo.

Ta konstanta nije potpuna bez Sinova Moćnih Majki, koji su, takođe, mnogo mnogo zaštićeniji/potpuno zaštićeni od bilo kakvih sankcija za posledice svojih djela/nedjela od Sinova Majki koje nisu Moćne, uticajne, bogate…

Istina je da je drugi slučaj rjeđi nego prvi, ali su neodvojivi. Cjelina.

Moćni Očevi i Moćne Majke zaštitu svojih Sinova skupo/preskupo plaćaju. Posebno ako je krv u pitanju; Postaju Oruđa Kartela!

U takvoj situaciji ubjedljivo najveću cijenu plaća narod i njegovi interesi. I Sinovi onih koji nemaju moć. 

David
David Dragičević nije bio sin Moćnih, ni Oca ni Majke, ali se, nakon što je Likvidiran, pokazalo koliko je Moćna ljubav prema djetetu; Toliko Moćna i Snažna da pomjera nedruštvo u temelju, javno predstavlja njegove brojne anomalije/provalije/amoral/morbidnost…, javno prezentuje koliko je nedruštvo spremno daleko ići da zaštiti Moćnike, teškom zloupotrebom institucija, da zaštiti djecu Moćnika, bilo da su iza njih Moćni Očevi ili Moćne Majke! 

Praktično, Ljubav Davora Dragičevića i Suzane Radanović prema sinu Davidu, njihova želja za Istinom o njegovom Ubistvu i Pravdom koja treba da sustigne Naručioce, Egzekutore i Saučesnike, zdrobili su dobar dio antisistema, koji se nudi kao vrijednost, iako je stvarna suprotnost bilo kojoj, kakvoj i najmanjoj vrijednosti.

Rupe
Iz Rupa Insitucija izvirili su gotovo pa svi oni koji su te rupe i napravili, kako bi zaštitili Ubice, Nalogodavce, Saučesnike… sa jednim ciljem: Da bi se ponovo mogli vratiti u te rupe i nastaviti sa drobljenjem ostataka društva; Potpunim pretvaranjem cijelog entiteta u Gulag, koji izgleda kao saće - sastavljen je od brojnih malih gulaga, kojima upravljaju Moćni Očevi, čiji su Sinovi itekako zaštićeni. Za razliku od drugih Sinova, Onih “običnih”. Koje “obične” Majke rađaju da bi bili maltretirani, tretirani kao resurs za potrebe Moćnih, da bi, po potrebi, bili Ubijani.

I nikako ne zaboravimo Moćne Majke, bez obzira na sredinu i bez obzira da li je riječ o Velikom Gulagu, ili samo njegovim saće-dijelovima.

FC
FC; Filip Culum, Filip Ćulum, označen je od Davida Dragičevića, u noći 18.03., šesnaest minuta iza ponoći, kao osoba koja je krivac ukoliko se nešto Davidu desi.

Ćulum je konobar, nije sin Moćnih, ali članovi njegove najuže porodice imaju bliske veze sa SuperMoćnim Darkom Ilićem. Iza kojeg stoje još Moćniji Očevi i Majke zaštićenih Sinova.

Ilić ima direktne veze i sa Đorđem Rađenom, kojeg David nije označio ni u jednoj poruci, ali koji jeste direktan saučesnik u Ubistvu. Da ne elaboriram više Režiranu Pljačku njegove kuće, koja je poslužila za odvlačenje pažnje od likvidacije Davida Dragičevića.

Filip Ćulum je demantovao javno bilo kakvu vezu sa Ubistvom, ali veza je ostala. 

FC je upisan u poruci upućenoj preko Instagrama.

Zajedno sa njim i Ilić, Dragan Lukač koji ga podržava u prikrivanju zločina Teškog Ubistva i još nekolicina njih, što čine vrh MUP-a RS. Plus Tužilaštvo&ostali saučesnici. 

Osjećanje prijetnje koja se nadvija
David Dragičević osjećao je da se nad njim nadvija Opasnost - otud pisane poruke o FC, usmene tvrdnje o FC, propitivanje po kafeima da li ga je neko tražio?

Pitao je to u “Meti” oko pola jedan, 18.03.; Istoj onoj “Meti”, pred kojom je prije ponoći, 17.03., imao manji fizički obračun sa Nikolom Ćulumom, NĆ, NC!

Pitao je isto u još nekim kafeima; Izlazeći iz Fabrike rekao je - Ne miješajte se, ako me njih desetak napadne. Sam ću to riješiti. Bilo je to nešto posle 02 časa.

Nakon toga je prešao Trg i otišao u “988”!

U “988” je tražio konobara iz “Mete”; Djeluje čudno?! Ne, ako se pažljivo sagleda njegova poruka, upućena 16 minuta iza ponoći u kojoj se, između ostalog, navodi - “Kod Džombeta u kafani su”! 

“Džombe” je konobar u “Meti”; Ko je kod njega u kafani u tom trenutku, trenutku slanja poruke? Sasvim realno Oni koji su imali namjeru da napadnu Davida. Naređenje da ga napadnu.

Realno je da je smatrao da je Džombe možda, nakon što je završio posao u “Meti”, svratio u “988”. Realno je da je htio da ga pita - gdje su Oni koji su bili u “Meti” i da li je čuo da li mu i šta spremaju?! 

Džombeta nije bilo u “988”.

Metalska
David Dragičević se nije plašio. To je očito.

Da se plašio ne bi krenuo sam iza Metalske škole, gdje su ga mamili, namamili i čekali.

Pretukli i oteli. Gepekovali i odvezli policijskim automobilom sa ugašenim svjetlima.

Njegov telefon prestao je raditi u 02 časa i 40 minuta.  
   
U narednim danima, nakon 18.03., David je mučen, na kraju i likvidiran. 

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.

Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 


I dalje se čini sve da se Likvidacija Davida Dragičevića zataška. Sredstva se ne biraju. (nastaviće se)