понедељак, 4. јун 2018.

Truležne promjene Lukačevog razuma u galopirajućoj fazi




piše: Slobodan Vasković

Sraman je bio istup Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, na RTRS-u; Toliko sraman da ostavi svakog normalnog čovjeka bez riječi. 

Lukač je rekao da su "slike nakon pronalaska leša" sasvim drugačije "i tu se ne vide povrede" od onih nakon obje obdukcije, "koje su mnogo strašnije zbog truležnih promjena". 

(Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03., a obdukcija je urađena 25.03.)

Ništa strašnije od ovog nije mogao reći Lukač, čiji istup je nedvosmislen dokaz da su truležne promjene pri kraju kada je u pitanju institucija koju vodi.  

Lukač je otvoreno štitio Đorđa Rađena, koji nije prošao poligraf, kao i druge osobe, koje se dovode u vezu sa Ubistvom Davida Dragičevića. Jasna je to poruka Tužilaštvu da ne smije ništa uraditi po tom pitanju, što oni i ne čine.

Lukač je rekao da ništa nije demantovano sa sramnog presa MUP RS, održanog 26.03., kada je pokušana kriminalizacija Ubijenog Davida Dragičevića, lažnim tvrdnjama da je opljačkao kuću Rađena, u koju je navodna provala Režirana. Sa te pres konferencije demantovano je baš sve vrlo čvrstim argumentima. 

Učinio je to, između ostalih, i Siniša Kostrešević, načelnik UKP-a MUP RS, koji od 19.04. vodi istragu o UBISTVU DAVIDA DRAGIČEVIĆA. U čemu ga, svim sredstvima, sprečavaju upravo Lukač, Darko Ilić, naćelnik Uprave za organizovani kriminal i postupajući tužilac Dalibor Vrećo.

Kostrešević je, da podsjetim, rekao pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS da je mrtvozornik, kad je došao na lice mjesta gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića (24.03., op.aut.) “rekao da su povrede koje ima na licu zaživotne povrede“
“Čim imate zaživotne povrede, kreće se po nekim standardima o kriterijumima da se desila najgora varijanta odnosno da je neko ubijen i preduzimaju se sve radnje kao da je neko ubijen”, rekao je Kostrešević.



Kostrešević je rekao i da ne može potvrditi da je David Dragičević bio u kući na Laušu.

Međutim, Lukač niti vidi, niti čuje; Lukač nema kud - ostaje pri svom, ne bi li pokušao na svaki način spriječiti istragu da otkrije Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike. Koje on, Lukač, nedvosmisleno štiti. I nastaviće to da čini. Jer ne može pobjeći od Truleži koju predstavlja. 

David Dragičević prebijen je i otet 18.03, a likvidiran, prema saznanjima njegovog oca Davora, 23.03.2018. godine. 

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Ubijenog Davida nakon toga bačeno je u kanalizaciju Crkvena, gdje je pronađeno 24.03.

Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su  Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, postupajući tužilac Dalibor Vrećo, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za terorizam, Darko Ćulum, direktor Policije, Željko Karan, patolog, Đorđe Rađen, nekolicina pripadnika MUP RS, od kojih neki imaju poziciju inspektora i drugi…
Navedeni pripadnici MUP RS su, ujedno, i članovi NarkoKlana koji hara Banjalukom, a koji je pod zaštitom dijela Vrha te institucije, koji predvodi Lukač.

Dodatak 1: Što se tiče Lukačevih napada na mene, nemam tu šta novo dodati, sem da su Truležne promjene njegovog razuma postale galopirajuće, od 10.05., kada je na sjednici Narodne skupštine RS govorio o meni preko 20 minuta, do 04.06., kada mi je posvetio više od pola sata, sa tendencijom na punih 40 minuta. 

Dodatak 2: U nastavku emitujem dio fotografija sa obdukcije i reobdukcije i upozoravam da je riječ o vrlo Uznemiravajućem sadržaju.  

1) Uznemirujući sadržaj: Fotografija tijela Davida Dragičevića prije početka obdukcije koju je uradio Željko Karan (25.03.)


2) Uznemirujući sadržaj: Fotografija obdukcije tijela Davida Dragičevića koju je uradio Željko Karan


Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa obdukcije tijela Davida Dragičevića (25.03.)

3) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević (28.03.)

4) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević





Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića
Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića
Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa reobdukcije tijela Davida Dragičevića


Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa obdukcije tijela Davida Dragičevića (25.03.)


Pantalone

Na Slici 1 (fotografija napravljena nakon pronalaska tijela, 24.03.2018.) se vidi da su pantalone razderane na oba koljena.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo Davida Dragičevića (24.03.2018.), 

Na Slici 2 (printskrin videa na kojem se vidi David Dragičević na Trgu Krajineu 02 časa i 25 minuta, 18.03.) uočljivo je da David na sebi ima pantalone bez ikakvih poderotina.