петак, 8. јун 2018.

Na video snimku sa Trga Krajine je preko 90 posto ključnih odgovora na pitanje ko je sve učestvovao u lovu na Davida Dragičevića, koji je završio njegovim prebijanjem, otmicom i ubistvom

piše: Slobodan Vasković


Ponovo objavljujem video sa Trga Krajine, u noći 18.03.2018. godine, sa još detalja, koje su pažljivi gledaoci videa uočili. Na ovom snimku je preko 90 posto ključnih odgovora na pitanje ko je sve učestvovao u lovu na Davida Dragičevića, koji je završio njegovim prebijanjem, otmicom i ubistvom.

Bitno je podsjetiti da je to snimak, sa kojeg vremenski podaci demantuju izjave Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, datim na pres konferenciji odžanoj 26.03., na kojoj je iznio detalje o kretanju Davida Dragičevića u kobnoj noći 18.03., kada je David nestao, potom šest dana kasnije Likvidiran.


David na Trgu
Preciznije, ovaj video potvrđuje da je Ilić manipulisao vremenskim odrednicama i da nije saopštio da su Davida četiri osobe „startale“ i zaustavile te kobne noći na Trgu Krajine. Nije to rekao ni Dragan Lukač na sjednici parlamenta 10. maja. On je pomenuo samo dvije osobe.   

Istina je da ih je bilo bilo ukupno sedam koje su vrlo pažljivo pratile Davidovo kretanje, plus osobe iz automobila, parkiranog nekoliko minuta tačno preko puta mjesta na kojem su dva lica zaustavila Davida, na vrhu Gospodske, u 2 časa 25 minuta i 18 sekundi. I bili sa njim naredna četiri minuta.


Presretanje Davida
Na ovom videu se, osim Davida Dragičevića, vidi, ukupno, još sedam osoba, koji se direktno mogu vezati za njega: Od tih Sedam njih Četvorica čekala su ga ispred Robne kuće „Boska“, a dvojica su izašli iz Jevrejske ulice da ga presretnu u gorenavedeno vrijeme. 

Sedma osoba, (kao ni osobe broj Tri i Četiri) ne komunicira sa Davidom, ali komunicira sa Četvorkom koja ga je dočekala na Trgu. 

U vrijeme dok je David bio na Trgu, njim prolazi i sedam lica sa kišobranima. To je već ukupno 14 lica, plus nepoznat broj osoba u automobilu preko puta Trga.

Nema dileme da su osobe sa snimka, dobar dio njih, na razne načine umiješane u Nestanak Davida Dragičevića, kasnije prebijanje, otmicu i likvidaciju, jer njegov telefon prestaje da radi u 2 časa i 40 minuta, znači 15 minuta nakon što se sreo s njima.

Tajm kod
-Na snimku od 18. 03. 2018 godine vide se dva mladića kako sjede na betonskom bloku ispred „Boske“, u 2 časa i 18 minuta. 




-U 02.časa 22 minuta i 15 sekundi preko puta ove dvojice mladića, na klupu, na drugom kraju Trga Krajine, sjedaju još dvojica mladića.


prazna klupa (lijevo na slici)
Osobe 3 i 4 na klupi (lijevo)
-U 2 časa 23 minuta automobil dolazi iz pravca pošte, skreće udesno (jednosmjerna ulica), okreće se, parkira u suprotnom, zabranjenom smjeru, i staje.


Automobil dolazi (u lijevom gornjem dijelu)
-U 2 časa i 24 minuta jedan od mladića sa klupe daje svjetlosne signale telefonom, usmjerene prema Jevrejskoj ulici (pogledajte video).

Bez dileme obavještava dvojicu koji su presreli nešto kasnije Davida na vrhu Gospodske da on stiže iz pravca “Fabrike".


Automobil i Osobe 1, 2, 3 i 4
-David na Trg Krajine stiže nešto prije 2 časa i 25 minuta. Prilazi dvojici koji sjede na betonskoj kocki, pozdravlja se i kratko razgovara sa njima. 


David i Osobe 1 i 2
David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.  


David i Osobe 1 i 2; Osobe 3 i 4 i dalje su na klupi
Sa snimka je jasno da ih on poznaje.

Ponovo svjetlosni signali
-U 2 časa i 25 minuta isti mladić, sa klupe preko puta mjesta na kojem David razgovara sa dvojicom koji sjede, daje drugi znak svjetlosni znak telefonom, usmjeren prema Jevrejskoj ulici

-David potom odlazi u 2 časa, 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

-Iz Jevrejske izlaze osobe broj Pet i Šest, koji presreću Davida na vrhu Gospodske.


Presretanje Davida na vrhu Gospodske
-Za to vrijeme, prva dvojica (oni sa betonske kocke, ispred "Boske"), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.

-U 2.26 časova iz Jevrejske ulice toj dvojici prilazi još jedna osoba (broj 7) i stoji tu s njima.



Osobe 1,2 i 7
-U 2 časa 26 minuta 40 sekundi prakirani automobil se pokreće i odlazi desno, niz ulicu, prema zgradi “Ekvatora”. Da li je otkriveno čiji je automobil, da li je policijski?!


Automobil odlazi
-Sve to vrijeme David razgovara sa osobama 5 i 6 u Gospodskoj ulici. 

U  2 časa 28 minuta i 38 sekundi svi su još tu, razgovaraju u dvije grupe.

-U međuvremenu, u 2 časa i 28 minuta nailaze mladići sa "kišobranima", njih ukupno sedam.


Mladići sa "kišobranima"
Prolaze nehajno preko Trga Krajine, kraj osoba broj 3 i 4, koji sve to vrijeme sjede na klupi.

3,4 i 7
-Većina izlazi iz kadra kamere na Trgu Krajine u 2 časa 29 minuta i 40 sekundi.

-David odlazi prema Gospodskoj, ka kafeu “988”, potom ulazi u “988” gdje se zadržao najviše dvadeset sekundi.



-Dvojica, koja su dočekali Davida ispred "Boske", ne odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 časa 29 minuta i 37 sekundi), već odlaze u Jevrejsku ulicu. 




-Osoba broj 7, onaj koji je došao iz Jevrejske u 2 časa 29 minuta i 5 sekundi odlazi, prema dvojici (3 i 4) koji i dalje sjede na klupi.

Svraća do klupe na kojoj sjede dvojica, zadržava se tu ne više od desetak sekundi, i, kako se čini, daje im kesu sa kojom je i došao na Trg.


Osobe 3,4 i 7
Nakon toga odlazi, u 2 časa i 30 minuta.

Ne mogu sto posto tvrditi, ali djeluje da malo šepa ili poskakuje kada hoda. 

-U 2 časa i 32 minuta odlaze i dvojica sa klupe, Osobe 3 i 4.


Osobe 3 i 4 još sjede
Osobe 3 i 4 otišle, prazna klupa (lijevo)
Lukač
Na sjednici parlamenta, održanoj 10. maja, Dragan Lukač je govorio i o snimcima sa Trga Krajine na kojima se vidi David Dragičević, 18.03., u ranim jutarnjim časovima. 



On je elaborirao dvojicu maloljetnika, koji sjede (na betonskoj kocki) i dočekuju Davida; Ustvrdio je da su nevini, ali ni riječi nije rekao o drugih Pet Osoba sa tog snimka koji, svako na svoj način, dočekuju Davida na Trgu Krajine! Zašto?

Lukač je na istoj skupštini ustvrdio da je David poslednji put snimljen sa kamera NLB banke (zgrada “Ekvator”, 02 časa i 38 minuta).

To je neistina, koju je demantovao Siniša Kostrešević iskazom da je David poslednji put snimljen sa kamera “Optike Rej” (osam minuta prije snimka sa NLB-a), koja se od NLB banke nalazi nekoliko stotina metara daleko.

Snimci sa NLB banke mogli bi biti vrlo bitni, jer su možda snimili Osobu koja Glumi Davida, prilikom režirane pljačke kuće. 

Osobe 7, 3 i 4 mogu biti te koje Glume Davida i prolaze kraj kamera NLB Banke. 

Rađen na Trgu Krajine?!
Najvjerovatnije je to osoba broj 7, a jedna od osoba broj 3 iili 4 mogao bi biti Đorđe Rađen.

Zašto baš Rađen?

Zato što upravo on, ali i njegov brat, kao i Osoba broj 7 mogu stići do Rađenove kuće u vrijeme koje je zabilježeno na kamerama sa apartamana ”Vesto” i učestvovati u Režiranju i glumljenju u igrokazu lažne pljačke.


Osobe 3, 4 i 7

Osoba 7 odlazi u 2 časa i 30 minuta sa Trga Krajine i može da stigne do Rađenove kuće u 2 časa i 52 minuta.

Osobe 3 i 4 odlaze sa Trga krajine u 2 časa i 32 minuta i mogu stići do Rađenove kuće do 2 časa i 52 minuta.

U kesi može biti odjeća koja liči na Davidovu. 




Da podsjetim, prema policijskoj verziji, Rađen i njegov brat ulaze u svoju Kuću u 2 časa i 57 minuta (jedan) i 3 časa i 10 minuta (drugi) i nijedan ni drugi ne čuju lopova koji je, prema policijskoj verziji, već u kući (2 časa i 52 minuta ulazi u kuću,, a iz nje, šepajući, odlazi u 3 časa i 42 minuta)!!!




Bilo ko od njih mogao je biti snimljen kamerama sa NLB Banke!

Rađen: Odjeća odgovara
Otkud Rađen na Trgu Krajine?


Đorđe Rađen
Zato što Đorđe Rađen tvrdi, u prepisci sa inspektorom Bojanom Karanovićem, putem Vibera, u vezi sa navodnom pljačkom kuće, “da odjeća odgovara Davidovoj”!!!




Kako on to može znati, ako nikada nije vidio Davida?

Rađen je "pljačku" kuće prijavio 18.03.

Rađen može znati kako je David bio obučen, ako je u noći 18.03. bio na Trgu Krajine, kao dio ekipe koja je učestvovala u premlaćivanju i otmici Davida Dragičevića, potom i u njegovom ubistvu.

Možda mu je neko i rekao kako je David bio obučen, ali to ne mijenja na stvari oko osoba 3, 4 i 7.

Kako god, snimak sa Trga označava početak akcije Otimanja Davida Dragičevića.

Dalji događaji
David Dragičević nakon izlaska iz “988” odlazi prema Metalskoj školi, najvjerovatnije Jevrejskom ulicom; Ostale osobe sa Trga (najveći dio njih), sem dvojice maloljetnika sa betonske kocke koji odlaze Jevrejskom ulicom, takođe odlaze prema Metalskoj školi, ali drugim pravcima.

Tu dolazi do prebijanja i otmice Davida Dragičevića, nakon čega je on policijskim automobilom odvežen na, zasad, nepoznatu lokaciju gdje je mučen danima, potom i ubijen. 




Davidov telefon prestao je raditi u 2 časa i 40 minuta.

Da podsjetim, snimak Trga Krajine Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, govoreći o kretanju Davida Dragičevića kobne noći 18. marta, uopšte nije naveo, niti rekao da postoji

Siniša Kostrešević, načelnik UKP-a koji sada vodi istragu, je, pred Anketnim odborom, rekao da je “većina osoba sa snimka identifikovana”.


Siniša Kostrešević
Treba naglasiti da David nikako nije mogao stići na Lauš do Kuće, koju je, kako ga je lažno optužio MUP RS, opljačkao, a u nju ušao u 2 časa i 52 minuta. 

Treba naglasiti da je dokazano da David nije opljačkao Rađenovu kući niti bio u njoj.

Prema Iliću, prije pljačke uspio je pojesti i burek. Kakva brutalna laž. 

Nema dileme da je sve oko Kuće Režija kako bi se prikrilo Ubistvo Davida!

Policijska verzija
Kako je policija saopštila, David se oko 23.30 sati potukao sa tri osobe ispred kafića „Meta”, nakon čega su se razišli. Posle toga, kako je rekao Ilić, David je otišao sam u kafić „Downtown”, a oko ponoći u klub „Fabrika”. 


Darko Ilić na presu 26.03.

Oko 2.20 sati je otišao u kafe bar „988”, gdje se kratko zadržao.

Prema policijskom izvještaju, nema nikakvih detalja o Davidovom kretanju od 2.20 do 2.50 časova, iako je iz video snimka sa Trga jasno da je on do 2.30 časova bio na Trgu Krajine sa nekoliko osoba o kojima policija 26.03. nije rekla ni riječi, a Lukač je 10.05. spomenuo samo dvojicu maloljetnika koji su te noći sjedili na betonskoj kocki.

To vrijeme za Darka Ilića ne postoji?!!! 

On je svoju verziju kretanja Davida u noći 18.03. nastavio tvrdeći da je David u 2.50 časova snimljen video nadzorom u Ulici Velibora Janjetovića Janje dok je jeo pecivo kupljeno u pekari „Zmijanje”. 

Potom je, kako je Ilić rekao, snimljen kamerama apartmana „Vesto”, a zatim ponovo u 3.42 kako se kreće nazad prema centru grada. 

Tada je, kako je rekao Ilić, navodno upao u Crkvenu. Ilić je lagao. 


Ilić, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, direktor Policije Darko Ćulum i Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma precizno znaju ko je izdao naredbu za premlaćivanje, otmicu, potom i likvidaciju Davida Dragičevića. Zato što to pokušavaju skriti, saučesnici su u njegovom ubistvu. Zasad. Kao i Đorđe Rađen, patolog Željko Karan i drugi.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin David ubijen 23.03. ove godine, između 22 i 23 časa.
Poslednji put je mučen te večeri između 20 i 21 čas i 30 minuta, rekao je Dragičević

David Dragičević otet je u noći 17/18.03., a njegovo tijelo nađeno je u kanalizaciji Crkvena, gdje je bačeno. (nastaviće se)