уторак, 16. јануар 2018.

Žurnal: Četvorici pripadnika “Srbske časti” zabranjen ulazak u BiH

Četvorici pripadnika Srbske časti od danas je zabranjen ulazak u BiH, objavio je portal “Žurnal”, ističući da su ih bezbjednosne agencije proglasile opasnim po nacionalnu sigurnost.

Zabrana ulaska u BiH odnosi se na predsjednika te organizacije Bojana Stojkovića, potpredsjednika za Srbiju Dušana Belesina, šefa “ za bezbjednost i protokol ljudstva” Mirka Đurđevića, te “glavnog čovjeka za menadžemnt Srbske časti” Sašu Arsića.

Odluka o stavljanju na tzv „crnu listu“ biće, prema tvrdnjama “Žurnala”, dostavljena je Graničnoj policiji BiH “koja bi ubuduće trebala brinuti da čelnici Srbske časti ne pređu državnu granicu”.

“Žurnal” još navodi da je predsjednik Veterana iz RS-a Duško Vukotić. bio organizator sastanka ruskog generala Valerija Kaljakina, predsjednika udruženja “Naslednici pobjede”, sa potpredsjednikom Narodne skupštine RS-a Nenadom Stevandićem koji je, prema navodima portala, predstavnicima Srbske časti omogućio korištenje skupštinske sale u decembru prošle godine. 

Tada je u sali NSRS bio prisutan i Igor Bilbija, predsjednik Srbske časti za BiH. 


Bilbija je, ranije, dva puta hapšen zbog veza sa organizovanim kriminalom kojim se bavila porodica pravosnažno osuđenog kriminalca Milorada Milakovića.