уторак, 16. јануар 2018.

Ubistvo Ivanovića - Pokušaj likvidacije mira; Gardijanu ima ko da piše, bez ozbiljne provjere činjenica

piše: Slobodan Vasković

Ubistvo Ivanovića
Oliver Ivanović
Surova likvidacija Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici nije samo politički atentat; To je šest metaka u pokušaje uspostavljanja srpsko-albanskog dijaloga, dva najzavađenija i, ujedno, dva najbrojnija naroda na Zapadnom Balkanu. Čije bi pomirenje značilo krucijalni iskorak i za Srbe i za Albance i za cijeli Region.

Mnogima to nije u interesu!

Egzekucija Ivanovića poziv je i na Pogrom Srba na Sjeveru Kosova i u enklavama rasutim po toj zemlji, ali i na Pogrom Albanaca na jugu Srbije, u Preševskoj dolini!

Ubistvo Ivanovića pokušaj je Likvidacije mIra u Regiji, koja se uzburkala do mjere kada je izbijanje većih incidenata samo pitanje vremena; Mogućnost njihovih dešavanja niko više ne stavlja pod upitnik!

Nalogodavci likvidacije Ivanovića su Neprijatelji i Srba i Albanaca i svakog drugog naroda i čovjeka na ovim prostorima; Njihovi ciljevi su zločinački, a Ivanović je vrlo precizno odabran i kao jedan od srpskih prvaka i kao umjeren političar.

Ako Umjereni bivaju likvidirani, poruka je da je vrijeme za Neumjerene; Ekstremiste svih boja i dezena.

Koji su sve vidljiviji u Hrvatskoj, BiH, Kosovu… Ima ih i u Srbiji, a  Srbija je ključna država za očuvanje mira u Regionu. 

Opak izazov za vlast u Beogradu, ali i za druge. Prištinu direktno i Tiranu indirektno!

Gardijanu ima ko da piše
Milorad Dodik napisao je vrlo umiveno pismo “Gardijanu” povodom njihovog teksta o paravojnim strukturama u RS.

Foto: Rojters
Puna mu usta BiH i brige za bezbjednost države; Njemu, koji je tokom slanja pisma, najmanje tri puta osporio istu tu BiH.

Dodikovi “Kopernikanski obrti” su prečesti, hiperinflatorni.

Više ni sam ne zna šta da misli do podne, šta od podne, a šta naveče. Poseban problem je što piše pisma, bez ozbiljne provjere činjenica

Režimski populistički Mehanizam, uobičajeno, “razvlači pamet” javnosti pravdajući boravak kriminalaca u Narodnoj skupštini, početkom decembra, a potom i na ulicama Banjaluke, 9. januara.

Standardno - krivi su novinari!

Novinari su licima&”humanitarcima”, (kojima je, konačno, zabranjen ulazak u BiH, jer su prijetnja), nabili fantomke na glave, stavili puškomitraljeze u ruke, noževe pod grlo… a zatim sve to slikali pa prisilili i Dodika da se slika sa njima

Potom su ih novinari natjerali da obuku maskirne uniforme i tog 9. januara se ugodno razbaškare u centru Banjaluke. 

Novinari su, naravno, u prvi red sale Narodne skupštine posjeli saradnika presuđenih kriminalaca, koji su zaradili milione na prostituciji i prijatelja narkodilera, protjeranih iz zapadnih zemalja.

Novinari su, naravno, …

Zamislimo sledeću situaciju: Da isti ti novinari “Žurnala” (Eldin, Avdo, Sefke, Davor), zajedno sa potpisnikom ovih redova, obuku maskirne uniforme, zaposjednu kafe preko puta Palate, zabiju koji nož u sto, navuku fantomke… šta bi se desilo?!

Listom bi bili pohapšeni kao - evo nekoliko prijedloga:
-NATO izvidnica
-MK teroristi
-Bande BJH
-Mektićevi janjičari
-ISIS-ovci, iako smo i bez fantomki i uniformi i puškomitraljeza i noževa tako deklarisani…

Naravno da nisu novinari “Smjestili Dodiku”!

Novinari su objavili Preočito - Paravojnu formaciju usred Banjaluke!

Zato ih treba hladnokrvo ustrijeliti kao Ivanovića!!!

Istina je da je Dodik smjestio Sam Sebi - Odobravajući bolesne ideje svojih saradnika o formiranju Paravojske: Njegovi saradnici su doveli “Srbsku čast”, čiji članovi su učinili sve da emituju što više fotografija sa Dodikom, u uniformama, sa oružjem, u Skupštini… I što jače promovišu, da ne kažem potope, Dodika!

Uobičajeno, Dodik krivce traži na pogrešnoj strani - Njegovi su mu, po Njegovom Odobrenju, smjestili  Paravojsku, fantomke, saradnike kriminalaca i kriminalce, uniformisana lica usred Banjaluke… 

Dodikov Paravojni Potez je u ravni političkog suicida.

Nikakva “umivena” pisma, niti hiperinflacija “kopernikanskih obrta” ne mogu promijeniti tu činjenicu. Kao ni prijetnje, objede, laži…, čak ni podatak da Mladen Ivanić gleda fotografije, a ne zna za odluke institucija kojima je, bar formalno, šef kao član Predsjedništva BiH.

Dodikovo pismo glavnom uredniku „The Guardian-a“ Ketrin Sofi Viner
Članak pod nazivom “Obučeni plaćenici iz Rusije podržavaju bosanske srpske separatiste” objavljen u novinama The Guardian dana 12. januara 2018. godine prouzrokovao je značajnu iritaciju u Republici Srpskoj i BiH. 

Službeno, mi odbijamo sugestiju da administracija Republike Srpske na bilo koji način podržava ili toleriše takvu paravojnu jedinicu unutar naših granica. 

Zabrinuti smo zbog činjenice da su novine poput čuvenog The Guardian-a citirale novinski sajt iz Sarajeva, bez ozbiljne provjere činjenice ili traženja komentara od strane administracije Republike Srpske. Reciklirana priča rizikuje štetu stabilnosti i bezbjednosti BiH, poslijeratne zemlje koja je još uvijek u procesu prevazilaženja svoje nedavne prošlosti.

Vrijedi napomenuti da gospodin Mektić, ministar bezbjednosti BiH i član opozicione stranke u Republici Srpskoj, ne daje nikakve dokaze kao ni dokaze za stavove izražene u samom članku. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će djelovati odlučno u slučaju da dobije dokaze o paravojnim snagama koje djeluju na teritoriji Republike Srpske.

Mi smo zabrinuti zbog toga što takvi članci potencijalno preusmjeravaju fokus daleko od osnovnih bezbjednosnih problema sa kojima se BiH suočava i koje – u našoj perspektivi – sarajevske službe bezbjednosti ne adresiraju adekvatno, a to su:
-Prisustvo džihadističkih boraca u BiH,
-Sve veći broj boraca ISIS-a koji se vraćaju u BiH iz Sirije i drugih ratnih zona na Bliskom Istoku i
-Nedozvoljeni tokovi novca koji potencijalno ugrožavaju stabilnost i bezbjednost Republike Srpske, BiH i šireg regiona.

Želimo da iskoristimo ovu priliku da Vas pozovemo u Banjaluku!

Rezervoar je u dvorištu
Rezervoar našeg porodičnog automobila ponovo je dvorištu. Vratio sam se kasno, auto nije opran, pa se izvinjavam onim koji kidaju dijelove sa njega ukoliko se, prilikom tih svetih i časnih srbskih akata, uflekaju.